• BIST 9462.92
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • Muğla 17 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Seydikemer’de Konut Maliyeti Azaldı

Seydikemer’de Konut Maliyeti Azaldı
Seydikemer Belediyesi tarafından Muğla’da ilk defa uygulamaya konulan ücretsiz konut projeleri inşaat maliyetlerini %15 dolaylarında azaltırken, 80 ila 198 metrekare arasında değişen 8 farklı tip projeye vatandaşlar da ilgi gösteriyor

Seydikemer’de Konut Maliyeti Azaldı

Seydikemer Belediyesi tarafından Muğla’da ilk defa uygulamaya konulan ücretsiz konut projeleri inşaat maliyetlerini %15 dolaylarında azaltırken, 80 ila 198 metrekare arasında değişen 8 farklı tip projeye vatandaşlar da ilgi gösteriyor

Büyükşehir yasası kapsamında ilçe olan Seydikemer’de ilçe belediyesi tarafından köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde uygulamaya konulan tip ev projesi vatandaşların ilgisiyle karşılaştı. Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ün seçim vaatleri arasında da yer alan uygulamada 80 ila 198 metre kare büyüklüğünde ve tek kat, iki kat ve dubleks kat seçenekleri yer alırken; 8 projenin tamamında bölgenin mimari dokusuyla da örtüşmesi hedeflenmiş.

YASAL VE EKONOMİK EV

Eski belde merkezleri olan Eşen, Seki, Kumluova, Karadere, Kadıköy ile Seydikemer merkezde kalan Belen, Menekşe, Gerişburnu ve Cumhuriyet mahalleleri dışında kalan; diğer bir tabirle büyükşehir yasası ile birlikte köyden mahalleye dönüşüne yerleşim birimlerinde uygulanmaya başlayan tip ev projesi, vatandaşların konut ihtiyacını yasal ve ekonomik bir şekilde çözüme kavuşturuyor. Örneğin 100 metrekarelik bir inşaatta daha projelendirme aşamasında 8-10 Bin TL’yi bulan maliyet oranı, Seydikemer Belediyesince hazırlanan tip projeler sayesinde 2-3 Bin TL’ye iniyor. Vatandaşların cebinden çıkacak olan bu 2-3 Bin TL de ‘zemin etüt raporu, AYDEM onayı, zemin &bina aplikasyonu’ gibi kalemlere gidiyor.

KAÇAK YAPILAŞMAYI ÖNLÜYOR

Seydikemer Belediyesinin bu uygulamasından memnun kaldıklarını ifade eden Zorlar Mahallesi sakinlerinden Ramazan Duran ile Boğalar Mahallesi sakinlerinden Soner Aydın, hiçbir ücret ödemeden aldıkları projelerle hem yasal hem de güvenli bir meskene sahip olacaklarını belirterek Belediye Başkanı Yakup Otgöz’e teşekkür etti. Kaçak yapılaşmanın önüne geçebilmek adına Muğla’da ilk ve tek olan proje hakkında bilgi veren Seydikemer Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü İnşaat Mühendisi Tolga Sınır, uygulama ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede “Şimdiye kadar başladığımız 4.cü Tip Projemizin kontrol aşaması. Ruhsat aşamasında olan kontrollerimizde var. Daha öncesinde temel kontrollerine geldik, bugünde tekrar yerinde kontrollere bakalım dedik. İnşaatımızın kontrolü olsun, vatandaşımızın bir problemi bir sıkıntısı olduğunda bizimle irtibata geçilmesini sağlamak açısından ziyaretinde bulunduk.

BÖLGEYE UYGUN PROJE

Şimdiye Kadar Belediyemize veya kendi tarafımıza iletilmiş her hangi bir sıkıntı, olumsuz bir görüş olmadı Tip Projelerle ilgili. Herkes projelerden memnun.Bundan sonrada iş kazası olmadan, bir aksaklık olmadan, sistemli bir şekilde çalışarak bitiririz. Vatandaşımıza da evi şimdiden hayırlı olsun diyelim. Kendi adıma resmiyetin kazandığı, İlçe sıfatının kazandığı bir yerde,bu denli resmi ve sistemli bir çalışma sağlanabildiği için öncelikle Seydikemer Belediyesi personeline ve Başkanımıza teşekkür ediyorum. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141