• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

"Sevdiklerimiz İle Sağlıklı Yaşama Yürüyoruz" Etkinliği

Sevdiklerimiz İle Sağlıklı Yaşama Yürüyoruz Etkinliği
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Bakanlığın 2014 yılı için belirlediği "Sağlıklı Yaşam İçin Hareket Yılı" etkinliğinin startını Manisa'dan verdi- Müezzinoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, milletvekilleri ve protokol üyeleri Manisa'da Laleli Merkez

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti hükümetleri döneminde vatandaşların sağlığa ulaşımının önündeki tüm engelleri kaldırdıklarını söyledi.

Müezzinoğlu, Bakanlığın 2014 yılı için belirlediği "Sağlıklı Yaşam İçin Hareket Yılı" etkinliğinin startını Manisa'dan verdi. Laleli Merkez Parkı'nda düzenlenen etkinlikte konuşan Bakan Müezzinoğlu, "Sağlık Bakanlığı olarak biz özellikle AK Parti hükümetleri döneminde vatandaşımızın sağlığa ulaşımının önündeki tüm engelleri kaldırdık ve hakkaniyetli sağlık hizmetlerine ulaşmayı ve o hizmetlerin standartlarını yükseltmeyi büyük oranda başardık" dedi.

Dünya standartlarıyla yarışabilen, dünyanın gelişmiş ülkelerindeki tıbbi imkanları, sağlık hizmetlerini Türk halkına da sunabilmeyi hedeflediklerini dile getiren Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Ama bu işin bir boyutu. İşin asıl boyutu, yüzde 99'umuzun sağlıklı geldiği dünyada insanımızın, çocuklarımızın, geleceğimizi, bebeklerimizin ve yetişkinlerin sağlıklı bir yaşamla hayatlarını sürdürebilmelerini sağlamaktır. 2014 yılı itibariyle bir taraftan sağlık hizmetlerimizi en ideal şekilde sunmak ve geliştirme hedefimiz var ama diğer taraftan sağlıklı kalabilme sağlıklı bir yaşam sürdürebilme adına kendimize değer vermeyi, kendi sağlığımızı önemsemeyi bireysel sağlığı, aile sağlığını, toplum sağlığını önceliklemeyi, hep birlikte 75 milyon ülke insanımıza yapmayı hedefliyoruz. Hasta insan sağlıklı kalabilmenin veya sağlıklı olabilmenin hayalini kurar. Sağlıklı insan ise yarınların ve geleceğin hayallerini kurar.

Biz sağlıklı insanlar olarak hem kendimizin hem ailemizin hem de ülkemizin yarınlarını, gelişmiş, üreten yarınlarını hayal edebilmek için sağlıklı olmamız ve sağlığımızı devam ettirebilmemiz adına diyoruz ki, 2014 yılı iki önemli kelime, bir sağlıklı besleneceğiz, iki hareket edeceğiz. Sağlıklı beslenme yalnız boğazımızdan giren gıdalar değildir. Nefesimizle girenler de önemlidir. Yani nefesimizi sigara dumanıyla akciğerlerimizi kirleten bir anlayış olmamalı. Temiz hava ve aldığımız her nefesin sağlıklı şeklide ciğerlerimize oradan oksijeniyle bütün beynimizin, bütün organlarımızın hücrelerine sağlıklı ve temiz oksijenli bir kan dolaşımı olarak gitmesi lazım. Boğazımızdan geçen her yudum sıvıya dikkat etmemiz lazım. En sağlıklı içecek sudur, daha sonra süttür, ayrandır. Bu üçünü yaptıktan sonra diğerlerine çok da fırsat kalmamalı. Diğer gıdalar da olabildiğince organik, taze, uzun ömürlülerden ziyade hemen sağlıklı tüketilebilecek gıdalar."

- "Hava karardıktan sonra ağzımızın fermuarını kapatmamız lazım"

İnsanların tüketebileceği ya da bünyesinin yakabileceği kadarını yemesi, beslenmeye çok dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Müezzinoğlu, en önemsenecek öğünün sabah kahvaltısı olduğunu ifade etti.

Müezzinoğlu, "Dört dörtlük bir sabah kahvaltısı, dört üçlük bir öğle yemeği, dört ikilik bir akşam yemeği... Hava karardıktan sonra ağzımızın fermuarını kapatmamız lazım. Akşam 6-7 dediği zaman artık karaciğer, hormonlar istirahate geçecek. 6-7'den sonra yiyeceklerimiz bilin ki hızla yağa dönüşecek. Şayet kilo almak istemiyorsak akşam yemeklerimizi olabildiğince erkene almak lazım. Akşam sofrasını akşam ezanıyla birlikte kurun, yatsı ezanından sonra da defteri kapatalım" diye konuştu.

Sağlıklı beslenme ve hareketin önemine dikkati çeken Bakan Müezzinoğlu, kendisine değer veren insanların her gün yarım saatini kendisine ayırarak hareket, spor yapması gerektiğini kaydetti.

Bakanlık, AK Parti hükümeti olarak yönetim anlayışlarında "Önce insan, önce sağlık" dediklerini vurgulayan Müezzinoğlu, "Şimdi hep birlikte 2014'ü sağlıklı beslenme, sevdiklerinizle hareket yılı olarak ilan ediyoruz ve startı Manisa'dan veriyoruz. Bu işi vatandaşlarımız yapacak. 75 milyon el birliğiyle yapacağız. Hep birlikte kendimize yarım saat ayıralım diyorum, o da mutlaka çocuklarımızla, eşimizle yani aile kültürünü birlikte paylaşarak huzur bulmayı inşallah başaralım diyorum. 29 Aralık 2013 yılından 1 Ocak'ı böyle bir hareketli yaşamla, pozitif enerjiyle, böyle bir hareketli yaşamla, pozitif enerjiyle karşılayalım. 2014 yılı hem Manisa hem ülkemiz hem ülke insanımız için daha sağlıklı huzur dolu geçsin diliyorum" dedi.

- 82 kilo geldi

Konuşmanın ardından Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, milletvekilleri, protokol üyeleri ve vatandaşlar Laleli Merkez Parkı'ndaki yürüyüş parkurunda yürüdü. Bakan Müezzinoğlu ve beraberindekiler daha sonra baskülde tartıldı. Tartıya çıkan Müezzinoğlu, 82 kilo geldi.

Etkinliğe katılanlara daha sonra pedometre (adım sayar) dağıtan Bakan Müezzinoğlu, ayak üstü yumurta yedi. Gazetecilerin yumurtayı tokuşturmasını istemesi üzerine Müezzinoğlu, "Arkadaşlar hayatta hiç kimseyi birbiriyle tokuşturmayın, yumurta dahi olsa" dedi.

En çok peyniri sevdiğini, yumurtanın en sağlıklı yiyeceklerden biri olduğunu dile getiren Müezzinoğlu, "Sağlıklı beslenme için bir defa sabah kahvaltısı...Ailece, çoluk çocuk torun ne varsa sağlıklı kahvaltı, hep birlikte. Kahvaltıda zeytin, peynir, yumurta, domates, biber...Bütün bunlar ülkemizde çok şükür var. Ama olmazsa olmazlar süt, yoğurt, peynir, yumurta ve zeytin" diye konuştu.

Muhabir: Ramazan Ercan
Yayınlayan: Nevbahar Kabaklı

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141