• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Serkül Kan, “Demetten sesler “de

Serkül Kan, “Demetten sesler “de
Onu bir televizyon kanalının reytingler kıran pop star yarışmasında tanıdık ilk defa.

Merhaba değerli okurlar röportajlarıma işlerimdeki yoğunluktan dolayı biraz ara vermiştim ama bundan sonra “Demetten sesler “ köşemde haftada en az bir sanatçı ile röportaj yapıp sizlere sunacağım. Sizlerinde sanatçılara sormak istediğiniz sorular,merak ettikleriniz olursa lütfen bana iletiniz. İstanbul'dan sevgilerimi sunuyorum.

 “Demetten sesler “ 

   Demet Kızıl/ İstanbul

Onu bir televizyon kanalının reytingler kıran pop star yarışmasında tanıdık ilk defa. Çocukluğunda geçirdiği bir hastalığın sonucu olarak bedeninde farklılıklar vardı bize göre sesini dinledikçe ve mağrur duruşunu izledikçe o farklılıklar kayboldu gözümüzde. Belki çoğumuz birinci olması için aslında puanlamalara hiçte güvenmesekte sms lar attık onun adını yazarak, kanal patronlarının ve yapımcıların cebini doldurma pahasına. O yarışmada birinci olamadı ikincide olamadı finale çok az kala eleniverdi çok bilmiş jürinin sahte gözyaşları eşliğinde. Serkül Kan yine mağrur du yine başı dikti arkadaşları veda şarkısını söylerken aslında bildiği sonu yaşıyordu.
Çeşitli kanallarda yarışmadan sonra konuk edildi arkandayız seninleyiz diye nutuklar atıldı ama ihtiyacı olduğunda yapayalnız kalmıştı çünkü yarışmanın 2.serisi başlamıştı. Yılmadı içindeki müzik aşkı hiç bitmedi.
Tamamen kendi uğraşları ile bence çok güzel bir albüm yaptı dinleyenler vardır belki aranızda dinlemeyen varsa mutlaka dinlemenizi de tavsiye ederim.


Ben Serkül' ü çok yakından tanıdım kendine olan özgüveni tam ayakları yere sağlam basan bir müzik adamı aynı zamanda çok iyi bir dost.
Şu sıralar albümünün promosyon çalışmaları ile ilgili bir yoğunluğa girmiş durumda,bu yoğunlukta bize zaman ayırıp çok güzel bir söyleşi yaptık onunla.

Seni popstar yarışmasında tanıdık o yarışmadan sonra hayatında ne gibi değişiklikler oldu?

Birçok kişi tarafından yüzüm ve ismim tanındı. Daha çok yerde şarkı söylemeye başladım,arkadaşlarım hayatım değişti.

Serkül Kan kimdir?
kendi doğrularının pesinde giden bu yüzden bazen kazanıp bazen kaybeden bir şarkıcıdır.

Müzikle uğraşmaya ne zaman başladın?Eğitimin varmı bu konuda?

10 yasların da babamın sayesinde başladım babamın 3 telli bir bağlaması vardı o tıngırdatırdı sazını birlikte söylerdik. Büyüdükçe halk eğitim merkezlerinden şan eğitimi aldım.

Muğla ve Marmaris'i biliyormusun geldinmi hiç?

Evet biliyorum anne tarafım Muğlalı o yüzden iyi bilirim oraları çok geldim Muğla, Milas , Marmaris,bodrum.Ve sanatçı kimliğimle de gelip program yapmak isterim tabiiki.

Albüm çıkartma fikri nerden geldi ?yaptığın müzik tarzı nedir?

Albüm fikri hep vardı yarışmadan çok daha önce Haluk Levent ile karar vermiştik album e 2000 yılında çıkaracaktık. Sonra araya hep bir olumsuzluk girdi ve aksadı. Sonrası malum yarışmalar ve ardından gelen bir album.pop-rock albümümüzün tarzı.web sitemden ve klip sitelerinden inceleyebilirsiniz.
Aynı zamanda beste de yapıyorsun kaç tane besten var?

Evet yapmaya çalışıyorum. 40 a yakın şarkım var kendim e ait.

Albüm hazırlıkları ve çikarma aşamasında çok zorlandın mı sana birileri yardımcı oldu mu?


Evet çok zorlandım bir ara çıkaramayacağım hissine kapılmıştım fakat sevgili Ahmet Celenk ve “dokuz sekiz” müziğin sayesinde bu histen kurtuldum ve album dokuz sekiz etiketi ve Ahmet Celenk prodüktörlüğünde çıktı.

Albüm promosyon çalismalari ne aşamada gidiyor,neler yapıyorsun kendini tanıtmak için?


Pek bir şey yapamadım şimdiye kadar,çünkü pop star kökenli bir işten palazlandığım için kimse beni programına ve TV sine çıkarmak istemiyormuş basın danışmanım çok zorlanıyor bu konuda. Fakat şu aralar seninde bildiğin gibi yeni bir promosyon çalışması hazırlıklarındayız,projeler oluşturuluyor zaten çok yakın bir zamanda da göreceksiniz. Belki bir maxi single ile ilk albümden de birkaç parça ile tekrar bir albüm yapabilirz. Ayrıca güzel teklifler geliyor ve değerlendirmeye alıyoruz ekip arkadaşlarımla.
Benim sevenlerim bana ve şarkılarıma web sitem üzerinden ulaşıyor albümü temin edip dinleyenlerde var tabi çok güzel eleştiriler alıyorum hatta 2.albümü ısrarla soran bir kemik kitlem bile var.



Albüm tüm Türkiye'de satışa çıkarıldı dimi?

Evet çıkarıldı müzik marketlerde bulabilirler.Fakat daha öncede dediğim gibi yetersiz promosyon nedeniyle albüm hiç ilerleyemedi.

Özel hayatında ne tür gelişmeler oldu albümün çıktıktan sonra değişiklikler yaşadın mı?

Evet yaşadım tabiki öncelikle daha çok tanınma ve kendimi ifade etme fırsatım oldu,çok güzel insanlarla tanıştım.İçlerinde çok özel olanlarda oldu,hayatıma giren her kişi bana bir şeyler katıyor ve ben bundan çok mutlu oluyorum. Kliplerimizi izleyenler çok iyi bir iş çıkardığımızı söylediler. Dediğim gibi yetersiz bir promosyon içerisinde olduğum için hayatımdaki gelişmelerin ve değişikliklerin tam istediğim gibi gittiğini söylemekte zorlanıyorum.


Peki bu yaptığın bu kadar duygu yüklü şarkılar nereden çıkıyor?

Bazen kendi aşklarımdan bazen de çevremde gözlemlediğim arkadaşlarımın yada hiç tanımadığım fakat duyduğum kişilerin aşklarından yola çıkarak oluşuyor bir şeyler. Aşkın olup bittiği her yerde şarkılar filizlenir ve benim gibiler de o filizleri sulayıp çiçek açtırırlar. Şarkılar böyle çıkar zaten,tamamen gerçek olarak.


Peki Serkül Kan nasıl biridir?duygusal,romantik,eğlenceli,komik?

Dengeli, biraz ukala, biraz duygusal biraz romantik en çok kendine inanan biridir bu Serkül kan.

Şimdiye kadar birçok yerde sahne almışsındır nerelere gittin ?

Hemen hemen Türkiye'nin her bölgesinde ve Avrupa Almanya basta olmak üzere. Festivaller halk konserleri ve bar performansları. Şu sıralar her Salı aksamı 20.00 – 23.00 saatleri arasında İzmir Metropol Fm de performans programını hazırlayıp sunuyorum.

Marmaris ve Muğla'ya sevgilerimi sunuyorum umuyorum yakın bir zamanda ziyaretinize gelebilirim.
Serkül ile daha detaylı bilgilere ulaşmak ve onunla iletişime geçmek isterseniz www.serkulkan.com adresine tıklayınız. 

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141