• BIST 9524.59
  • Altın 2491.508
  • Dolar 32.5147
  • Euro 34.7419
  • Muğla 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 23 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Serdar Ortaç'a şok suçlama

Serdar Ortaça şok suçlama
Serdar Ortaç'ın da adı Ergenekon iddianamesine girdi. Şarkıcıya şok bir suçlamayla karşı karşıya kaldı.

Ergenekon delilleri arasında yeralan bir belgede, eski polis müdürü Adil Serdar Saçan'ın, Nesim Malki cinayetinin kilit ismi Erol Erkohen'i 5 milyon dolara yurtdışına kaçırdığı ileri sürüldü. Belgede Saçan'ın birçok çete liderinden rüşvet aldığı da iddia edildi.

Ergenekon terör örgütünün yöneticilerinden emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün evinde ele geçen bir belgede İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi eski Müdürü Adil Serdar Saçan'ın, işadamı Nesim Malki cinayetinde kilit bilgilere sahip Erol Erkohen'in yurtdışına çıkmasını sağladığı ileri sürüldü. Belgeye göre, Saçan, hakkında yurtdışına çıkış yasağı konacak Erkohen'e bu durumu önceden bildirdi ve karşılığında 5 milyon dolar rüşvet aldı.

RÜŞVET İDDİALARI İDDİANAMEDE

Veli Küçük'ün ofisinde ele geçirilen ve iddianamenin 54. delil klasöründe delil olarak konan belgede, polis Müdürü Adil Serdar Saçan'ın birçok çete lideri ve işadamından rüşvet aldığı ileri sürüldü. "Adil Serdar Saçan ile ilgili derlenen bilgiler' başlıklı belgede, Musevi asıllı tefeci işadamı Nesim Malki cinayetinin kilit isimlerinden Malki'nin ortağı Erol Erkohen'in kaçmasını Saçan'ın sağladığı bilgisine yer verildi.

SAÇAN'IN KOHEN'LE İLİŞKİSİ VAR

Belgedeki iddiaya göre, Adil Serdar Saçan, Malki cinayetinin tüm boyutlarını ortaya çıkarabilecek bilgilere sahip olduğu ileri sürülen Erol Erkohen'e yurtdışına çıkış yasağı konulacağını önceden öğrendi ve bu durumu Erkohen'e bildirdi. Belgede Saçan'ın bilgi karşılığında Erkohen'den 5 milyon dolar aldığı ileri sürüldü. Belgede "Erol Erkohen isimli şahıs, Adil Serdar Saçan ve Ayhan Mimaroğlu ile çok yakın ilişki içinde olup, bu sayede hayali ihracat yaptığı iddia ediliyor' ifadesine yer verildi.

MÜDÜR VE EKİBİNE ARABA

Belgelerde Saçan'ın çoçuklarının, suç örgütü lideri Sedat Peker'in bir arsa anlaşmazlığı nedeniyle tehdit ettiği ileri sürülen müteahhit Yavuz Yahya'nın referansı ile İstek Vakfı okullarında eğitim gördüğü ileri sürüldü. Belgelerde "Çete liderlerinden Hakan Çilloğlu'na şubenin imkanları ve yetkileri kendi lehine kullanılarak yapılan yardımlar karşılığı o dönemde Saçan'a, yardımcısı Ahmet A.'ya, Ekipler Amiri Başkomiser Vedat M.'ye ve Tahkikat Büro Amiri Başkomiser Ahmet İ.'ye birer Honda araba alındı.'

Gizli kasası mı var?

Saçan ile ilgili rüşvet iddialarının sıralandığı belgedeki değerlendirme notu dikkat çekiyor. Notta 'Saçan ve kendisine biat etmesiyle bilinen emniyet amiri Ahmet İ. ve kendisine ait iki adet çelik kasada bazı bilgilerin mevcut olduğunun söylendiği ve kasaların anahtarlarının da sadece kendilerinde bulunduğu, kasaların nerde olduğu ve anahtarlarının da sadece kendilerinde bulunduğu biliniyor' ifadesine yer verildi.

Serdar Ortaç'ın evinde çete lideriyle pazarlık

Veli Küçük'ün ofisinde ele geçirilen belgelerde Adil Serdar Saçan'ın Dalmaz Center'ın kurşunlanması olayıyla ilgili organize suç örgütü lideri Osman Dönmez ile sanatçı Serdar Ortaç'ın evinde pazarlık yaptığı iddia edildi. Belgede pazarlığa Serdar Ortaç'ın da aracı olduğu ileri sürüldü. Belgede Saçan'ın aldığı iddia edilen iki rüşvet olayı da şu şekilde anlatıldı: 'Oktay Petrol'ün sahibi Faruk Oktay'dan 4.5 milyon dolar alındığı ve bu parayla Bandırma'da bir benzin istasyonu almış olup, bu istasyonu şubeden malulen emekli edilen Yüksel adında bir polis memuru işletiyor. Ray-Ban gözlüklerinin sahibi Selim Tekdirlik'in oğlunun kaçırılması olayının aydınlatılması karşılığı ekipler amirliği yapan Başkomiser Bülent K. aracılığıyla 500 bin dolar alındı.' (Yeni Şafak)

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141