• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Muğla 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Aydın 20 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Şehitlerimizin adları ölümsüzleşti

Şehitlerimizin adları ölümsüzleşti
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konakladığı otele saldıran hain darbecilerin şehit ettiği polis memurları Mehmet Çetin ve Nedip Cengiz Eker’in isimlerinin ilçedeki iki caddeye verilmesi dolayısıyla tören düzenlendi

Marmaris’te, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konakladığı otele saldıran hain darbecilerin şehit ettiği polis memurları Mehmet Çetin ve Nedip Cengiz Eker’in isimleri ilçedeki iki caddeye verildi.  Hainleri o karanlık gecede Marmaris’e getiren helikopterin indiği alanı çevreleyen iki caddeye şehitlerinizin adlarının verilmesinden ötürü de tören düzenlendi.

 

 

Temel IRMAK'ın haberi

Demokrasi Şehitlerinin adlarının Armutalan Mahallesi sınırlarında bulunan caddelere verilmesi konusunda Eylül ayı meclis toplantısında oy birliği ile karar alınmıştı.

Belediye ekipleri karar doğrultusunda iki caddenin arasında kalan alanda, Ay-Yıldızlı Türk Bayrağı oluşturdu,  kırmızı beyaz renklerle peyzaj düzenlemesi yaptı, “Şehit Mehmet Çetin Caddesi” ve “Şehit Nedip Cengiz Eker Caddesi” tabelalarını astı. Hazırlıklar tamamlandı, bugün de hem caddelere isim verilmesi hem de şehitlerimizi bir kez daha anmak amacıyla tören düzenlendi.

Söz konusu alanın önünde gerçekleşen törene, başta şehit polisler Çetin ve Eker’in aileleri, yakınları olmak üzere, Muğla Valisi Amir Çiçek, Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk,  CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ali Çekici, Belediye Başkanı Ali Acar, Marmaris Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Demirel, Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Ak Parti İlçe Başkanı Osman Ülgen, CHP İlçe Başkanı Acar Ünlü, MHP İlçe Başkanı Kemal Kalemci, ilçedeki kamu dairelerinin amirleri, odalar ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlardan oluşan kalabalık bir topluluk katıldı.  Şehitlerimiz anısına saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından Belediye Özel Kalem Müdürü Sedat Kirt, Şehit Mehmet Çetin ve Şehit Nedip Cengiz Eker’in özgeçmişlerini okudu.

 

Ardından kürsüye gelen Belediye Başkanı Ali Acar, töreni hüzün, endişe ve teselli duyguları içerisinde gerçekleştirdiklerini kaydederek, şu ifadeleri kullandı: “15 Temmuz darbe girişimi, Cumhuriyet tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir. Bu darbe esnasında şehit düşen iki polis kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum. Belediye meclisimiz, demokrasi şehitlerimizin, değerli kamu görevlisi kardeşlerimizin isimlerini ölümsüzleştirmek amacıyla, olayların yaşandığı bu caddeye isimlerini vermiştir. Oybirliğiyle aldığımız bu karar dolaysıyla tüm meclis üyelerimize teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum. Bu özel günde hüzünlü ailelerimizin yüreklerine, almış olduğumuz bu karar ve uygulama sebebiyle bir damla su serpebildiysek, birer Marmarisli ve birer Türk vatandaşı olarak ne mutlu bizlere. Şehitlerimizin ruhları şad olsun.. Saygılarımla.”

 

Başkan Acar’dan sonra konuşan Vali Amir Çiçek de, demokrasi ve vatan uğruna gazi olan ve şehit düşen kahramanların emanetlerini koruyup, isimlerini yaşatmanın acıları teselli edeceğini kaydederek, şunları söyledi: “Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne kadar, devletimizin birliğine, vatanın bölünmez bütünlüğüne, Bayrağımızın dalgalanmasına ve istikbalimize, istiklalimize engel olanlara karşı, tek vücut olan, siper olan, kanını akıtan, canını veren şehitlerimizin emanetlerini korumak, isimlerini yaşatmak acılarımızı teselli eder. Mehmet Çetin ve Nedip Cengiz Eker kardeşlerimiz de vatan, Bayrak, Demokrasi uğruna şehit oldular. Bizler için ölmediler, yaşıyorlar. Yaşamaya da devam edecekler. Kutsal demokrasi şehitlerimizin unutulmaması için ne gerekirse yaparız.”

15 Temmuz  gecesi darbecilere karşı demokrasi direnişi ateşinin Marmaris’te yakıldığını ifade eden Vali Çiçek, ilçenin ülke tarihinde önemli bir yer edindiğini de kaydetti. Çiçek Ayrıca, Şehit Mehmet Çetin ve Şehit Nedip Cengiz Eker’in isimlerinin caddeye verilmesini, oy birliğiyle kararlaştıran Marmaris Belediye Meclisi’ne ve Başkan Acar’a teşekkür etti.

 

 

Tören boyunca duygulu anlar yaşayan, şehit yakınlarından Şehit Nedip Cengiz Eker’in babası Nihat Eker ise vatan haini teröristlerin kimliklerinin iptal edilip, idamla yargılanmasını istedi. Baba Eker,  “Devletimizden vatan hainlerinin, halk düşmanı terör örgütlerinin üyelerinin kimliklerinin iptalini ve idamla yargılanmalarını istiyoruz. Ülkemizin bekası için vatanımız için, birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhuyla birleşecek ve Yenikapı ruhundan, vatanımızı savunmaktan asla ve asla taviz vermeyecek, vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından şehitlerimizin adlarının yazılı bulunduğu cadde tabelaları, şehit yakınları ve protokol üyeleri tarafından açıldı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141