• BIST 9693.46
  • Altın 2507.371
  • Dolar 32.576
  • Euro 34.7718
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Şehit cenazesinde kadın milletvekili

Şehit cenazesinde kadın milletvekili
Yüksekova'da şehit düşen Uzm. Çvş. Ragıp As, memleketi Aydın'da gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. En ön safta bir kadın vekil de yer tuttu.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde iftar saatinde evine dönerken teröristlerin bahçe duvarının kenarına koyduğu bombayı patlatmasıyla şehit düşen Uzman Çavuş Ragıp As, memleketi Aydın'ın Koçarlı İlçesi'nde gözyaşları ve tepkiler arasında, yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. CHP Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu, en ön safta erkeklerin arasında cenaze namazını kıldı.

Şehit eşinin üniformasını giyip, geride kalan 2 yaşındaki kızı İrem'le törene katılarak son görevini yerine getiren Hatice As, lojman yapılmamasına isyan ederek, “Lojman yapsalardı, eşim şehit düşmezdi. O lojmanları şimdi müze yapsınlar” dedi. CHP Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu da en ön safta erkekler arasında şehidin cenaze namazını kıldı.

Teröre kurban giden 14 yıllık Uzman Çavuş 38 yaşındaki Ragıp As'ın cenazesi, bugün Aydın Devlet Hastanesi morgundan alınıp memleketi Koçarlı İlçesi'ne getirildi. As'ın, Türk bayrağına sarılı tabutu evine getirildiği sırada bahçede bekleyen ailesi ve yakınları sinir krizi geçirdi, güçlükle teskin edildi. Aydın Valisi Mustafa Malay'ın evi ziyareti sırasında, “Benim canım yandı. Başka anaların canı yanmasın. Bitirin bu kanı artık” diyen şehidin annesi Münevver As, oğlunun tabutuna da son kez dokunup okşadı. Şehit eşinin üniformasını ve kepini de giyerek son görevini yerine getiren altı yıllık eşi Hatice As, dik durmaya çalışırken, “Lojman yapsalardı, eşim şehit düşmezdi. Bir Ragıp gitti, bin Ragıp daha oraya gidecek. Çadır kurun, prefabrik evler yapın ama o insanları dışarıda bırakmayın. O lojmanları şimdi artık müze yapsınlar” diyerek tepkisini dile getirdi.

Evin önünde dua edilmesinin ardından As'ın cenazesi, namazının kılınıp törenin yapıldığı Koçarlı Belediye binası önüne getirildi. Yürüyüş sırasında, ellerine Türk bayrakları ve Atatürk posterleri alan yaklaşık 5 bin Koçarlılı, 'Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez', 'Kahrolsun PKK', 'Vatan Sana Canım Feda' sloganları attı, tekbirler getirdi. Kalabalık arasındaki bazı kişiler de, 'Genelkurmay Başkanım, PKK dağda değil, mecliste', 'Bak Başbakan söylediğin gibi bir kelle daha gidiyor' yazılı pankart açtı.

KADIN MİLLETVEKİLİNDEN NAMAZ

Öğlende kılınan cenaze namazına, Aydın Valisi Mustafa Malay, AKP, CHP, MHP Aydın milletvekilleri, CHP'li Koçarlı Belediye Başkanı Cengiz Şen, resmi, sivil erkan ile üst rütbeli askerler ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından konuşan Vali Malay, “Şehidimiz annesine bağrını açarak, 'anam, bacım ve vatanım için şehit olmaya gidiyorum' demiştir. Yüreğini ortaya koymuştur. Onun ve onun gibiler sayesinde vatanımız dimdik ayaktadır. Kimse, içte ve dışta ülkemizi parçalayamayacaktır” dedi, daha sonra cenaze namazına geçildi. CHP Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu, en ön safta erkeklerin arasında cenaze namazını kıldı.

KIZINDAN ASKER SELAMI

Daha sonra askerler tarafından omuzlara alınan As'ın tabutu, bir süre Atatürk Caddesi'nde taşındı. Kortejin en önünde giden şehidin eşi Hatice ve 2 yaşındaki kızı İrem, sürekli tabuta dokundu. Anne Münevver As da gözyaşı döktü, kadın askerler tarafından teskin edildi. Yürüyüş sırasında, küçük İrem As'ın, babasının ardından el sallayıp asker selamı verdiği görüldü. Alkışlar arasında son yolculuğuna uğurlanan Ragıp As, Koçarlı Merkez Mezarlığı'nda, babası Kadir As'ın yanında toprağa verildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141