• BIST 8906.5
  • Altın 2239.313
  • Dolar 32.3406
  • Euro 35.1207
  • Muğla 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

"SEFERBERLİK İLAN EDERİZ”

SEFERBERLİK İLAN EDERİZ”
Ünlü gazetecilere Anayasa değişikliği ile ilgili değerlendirmelerde de bulundu. Anayasa değişikliği teklifinin meclisten geçtiği takdirde Marmaris'te 3 bin 400 üyeleri ile birlikte kendileri için "Seferberlik ilanı" anlamına geleceğini söyledi.
Cumhuriyet Halk Partisi Marmaris İlçe Başkanı Acar Ünlü yönetimi ile birlikte 10 Ocak Çalışan gazeteciler günü dolayısıyla gazetecilerle bir araya geldi. Ünlü gazetecilere Anayasa değişikliği ile ilgili değerlendirmelerde de bulundu. Anayasa değişikliği teklifinin meclisten geçtiği takdirde Marmaris'te 3 bin 400 üyeleri ile birlikte kendileri için "Seferberlik ilanı" anlamına geleceğini söyledi. 
Portofino Restaurantta düzenlenen programa CHP Marmaris İlçe Başkanı Acar Ünlü, Kadın Kolları Başkanı Dilay Uçar, Gençlik Kolları Başkanı Hasan Yücel, ilçe yönetimi ve gazeteciler katıldı.
-"Anayasa ortak mutabakat metnidir"
Meclis Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanlığı sistemi içeren anayasa değişikliği teklifinin görüşülmesini gazetecilere değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Marmaris İlçe Başkanı Acar Ünlü açıklamasında “Anayasayı ne olarak tanımlıyoruz. Ortak mutabakat metni. Şuanda oylamaların yapıldığı mecliste gördüğümüz görüntüler içler acısı. Bir meclisin geldiği durumu görüyoruz. Neden bu şekilde yapıldığını neden bu kadar zorlandığını ben anlamakta zorluk çekiyorum. Madem anayasa ortak mutabakat metni niye böyle kavga gürültü oluyor. Niye insanlar üç kişi bir kabinin içine giriyor da oy kullanmaya çalışıyor. Kim kime neyi ispat etmeye çalışıyor. Bunlar anlaşılır gibi değil. Kaldı ki bu anayasa değişikliğini ne iddia ile yapıyorlar. Diyorlar ki ülkenin geleceğini kurtarmak için. Ülkenin ilerde karşılaşabileceği sorunları engellemek için. Bu böylemi engellenecek. Meclisin önüne tomalar yığarak mı bunları engellemeye çalışacaksınız? Bunlar çok doğru savunmalar değil" dedi.
-"Kuvvetler ayrılığı ortadan kalkıyor"
Anayasa değişikliğinin tek adam rejimine götüreceğini iddia eden Ünlü, sözlerine şöyle devam etti, "Yani içindeki maddeleri tek tek baktığınızda yargıyı belirleyecek olması, yürütmeyi zaten tek eline alıyor olması, yasamaya da parti başkanları sıfatı olarak direk olarak müdahil oluyor olması zaten kuvvetler ayrılığını ortadan kaldırıyor. Demokrasilerde kuvvetler ayrılığı yok ise bunun millet egemenliğine dayandığını söylemek neredeyse imkansızdır. Çünkü istediği kadar Cumhurbaşkanını halk seçiyor olsun bu milli egemenliğe dayanır anlamına gelmez. Çünkü Cumhurbaşkanı halk tarafından seçilse bile kullanılan oyun çoğunluğu ile seçiliyor. Bu %50'yi geçtiği anda gerçekleşecek bir durum. Herkesin oy kullanıp kullanmadığını da bir düşünmek gerekiyor. Ama meclis ülkedeki bütün görüşlerin bütün renklerin temsil edildiği ülke demokrasisinin en yoğun biçimde oluşturulduğu noktadır. Bu yüzden halk seçiyor neden biz karşı çıkıyoruz yaklaşımı çok doğru bir yaklaşım değil. Bu tek renkle resim yapmaya benziyor."
Ünlü, Anayasa değişikliği meclisten geçtiği takdirde mücadele etmeye devam edeceklerini vurgularken, "Bununla ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz. Ülkenin geleceği açısından çok önemli. Bunun bir seferberlik olduğunu söylüyorum. Bu bizim için seferberlik ilanı olacaktır. Marmaris İlçe örgütü olarak 3400 üyemiz ve üye olmayan bütün gönüldaşlarımızla birlikte Marmaris'te bunun çalışmasını vereceğiz. Çok yakın bir gelecekte eğer bu meclisten geçtiği takdirde biz seferberlik ilan ediyoruz" diye konuştu. (Temel Irmak)
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141