• BIST 9790.72
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 22 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Sarıgül DSP'ye aday oluyor

Sarıgül DSPye aday oluyor
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Zonguldak'ın Kozlu Beldesi'nde "Halkçı Sarıgül" sloganları eşliğinde halka hitap ederek, DSP Genel Başkanlığına aday olacağı mesajını verdi. Sarıgül'ün Perşembe günü adaylığını açıklayacağı belirtiliyor.

DSP'deki genel başkan krizi büyüyor. Sezer'in davetiyle DSP'den aday olan Sarıgül şimdi de genel başkan olacak!
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Zonguldak'ın Kozlu Beldesi'nde "Halkçı Sarıgül" sloganları eşliğinde halka hitap ederek, DSP Genel Başkanlığına aday olacağı mesajını verdi. Sarıgül'ün Perşembe günü adaylığını açıklayacağı belirtiliyor.

Sarıgül, Zonguldak'ın Kozlu Belde Belediye Başkanı DSP'li Ali Bektaş'ın daveti üzerine kente geldi. Sarıgül, kent girişinde 300 araçlık bir konvoy, kırmızı halı ve kesilmek üzere hazırlanan 4 kurbanlık koyun ile karşılandı. Otobüsten kendini karşılayan partilileri ve vatandaşları selamlayan Sarıgül, daha sonra otobüsten inerek kurban edilmek için hazırlanan koyunların yanına gitti. Oluşan izdiham arasında güçlükle ilerleyen Sarıgül, koyunların kurban olarak kesilmesine izin vermedi.

BÜYÜK YÜRÜYÜŞE BAŞLIYORUZ

Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'ın verdiği madenci baretini takan Sarıgül, Bülent Ecevit'i rahmetle anarak konuşmasına başladı. Konuşması sık sık "Halkçı Sarıgül", "Başbakan Sarıgül" sloganlarıyla kesilen Sarıgül, 29 Mart seçimlerinden sonra Türkiye'nin bir çok yerinden davetler aldığını, ancak Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'ın davetinin çok önemli olduğunu belirterek, "Türkiye'nin siyasi başkenti Ankara. Türkiye'nin ekonomik başkenti İstanbul. Zonguldak Kozlu da alın terinin başkenti, emeğin başkenti, onurun başkenti olduğu için buradayım. Bu büyük yürüyüşümüz elbette ki Kozlu'dan başlayacaktı" dedi.

SİYASİ PARTİLER GENEL BAŞKANLARIN MALI

Konuşmasında AKP'yi ve CHP'yi de eleştiren Sarıgül, şöyle dedi:
"Siyasi partiler halkın malıdır. Ama şuanda siyasi partiler genel başkanların malı olmuş. Hakka bağlı ve halka bağlı milletvekilleri seçilmiyor.

Bugün iktidarda olan AKP iktidarı ne yazık ki başarısızdır. Başarılı olamamıştır. Dış politikada başarısızdır. İşsizlik hat safhadadır. Bu noktada ana muhalefet partisi alternatif olmaktan ne yazık ki uzaktır. En büyük arzumuz bütün demokratik solcuları, bütün sosyal demokratları, ulusal birlikten olan herkesi, bayrağımızdan ayrılmayan, toprağımızdan ayrılmayan herkesi, bu büyük buluşmayı sağlayacağız inşallah"

HEDEF YÜZDE 48 OY

Konuşmasının ardından Kozlu Belediyesi'ni ziyaret eden Sarıgül, burada gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Sarıgül, bir gazetecinin DSP Genel Başkanlığı'na aday olup olmayacağıyla ilgili sorusuna, "Önümüzdeki perşembe günü bir açıklama yapacağım. Perşembe'den önce bu konuda bir açıklama yapmak istemiyorum. Ancak Mustafa Sarıgül genel başkan olmaz. Mustafa Sarıgül ve arkadaşları muhalefette kalmaz. Tarih Mustafa Sarıgül ve arkadaşlarını muhalefette yaptığı işlerle yazmayacak, Başbakanlıkta ve iktidarda yaptığı işlerle yazacak. Yeni bir değişime, yeni bir dönüşüme, yeni bir heyecana Türkiye'nin ihtiyacı var. Bu heyecanı ve dönüşümü Türkiye beklemektedir. Türkiye'nin yeni bir başbakan adayına ihtiyacı var. Türkiye'de bundan sonraki hedef yüzde 48 oydur. Çünkü yüzde 47'yi AKP almıştır. Bizim hedefimiz Türkiye'nin dağını taşını, Türkiye'nin her noktasını dolaşmak, yurttaşlarımızın gönlünde sevgi üzerine dünyalar kurmaktır" diye cevap verdi.


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141