• BIST 9524.59
  • Altın 2487.553
  • Dolar 32.5322
  • Euro 34.693
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

‘Şapkalı kadın’dan size özel şapkalar

 ‘Şapkalı kadın’dan size özel şapkalar
Ünlü kostüm tasarımcısı Ayşegül Aksoy, artık Marmaris’te yaşıyor ve şu aralar neredeyse sadece şapka tasarlıyor.

Mevsimlerden yaz, şapka vakti… Sokaklar, sahiller rengarenk şapkalar takmış insanlarla dolmaya başladı. Marmaris yada yakınlarındaysanız ve kendinize özgü bir şapka sahibi olmak istiyorsanız şanslısınız. Çünkü, ünlü kostüm tasarımcısı Ayşegül Aksoy, artık Marmaris’te yaşıyor ve şu aralar neredeyse sadece şapka tasarlıyor. Aksoy’un kendi elleriyle hayat verdiği şapkalar, Marmaris ve Fethiye’de büyük ilgi görüyor..

 

Şapka, kıyafeti  tamamlamanın yanısıra hava şartlarından, soğuktan yada sıcaktan korunmak için kullanılan önemli bir aksesuar.. Kimileri için ise vazgeçilmez bir kıyafet, bir kültür yansıması.. Öyle ki, Türkiye’de pek yaygın olmasa da, başta Avrupa olmak üzere dünyada şapka ihtiyacını karşılamaya yönelik bir sektör bile var.. Şapka tasarımcılığı sektörün temel taşı.. Malum Marmaris’teyiz, sahildeyiz. Her ne kadar dikkat çekmemek adına sokakta rahatça şapka ile dolaşamasak da sahiller, şapka takma, hatta şapka atma özgürlüğünün başlıca adresidir.  Bu nedenle başka bir önem taşır şapka Marmaris’te.. Hemen her konfeksiyon mağazasında, alışveriş merkezinde, hatta marketlerde bile satılır. Ama bunların hemen hepsi aynıdır.. Farklı olmak, kendisine özgü şapka takmak isteyenlerin arzuladığı türde şapka bulmak bu sezona kadar neredeyse mümkün değildi..  Marmaris’e gelenler bu konuda şanslı çünkü artık bu güzel tatil merkezinin de bir şapka tasarımcısı var. İstanbul’da, İngitere’nin başkenti Londra’da, ABD’nin Florida eyaletinde kostüm tasarımcılığı yapmış, bu konuda eğitim ve sertifika almış, tasarımları Avrupa’nın dört biryanına pazarlanmış Ayşegül Aksoy, 6 ay kadar önce Marmaris’e yerleşti. Aralarında Tarık Tarcan, Meral Orhansoy ve Orhan Gencebay’ın da bulunduğu çok sayıda ünlünün kostüm tasarımına da imza atan Ayşegül Aksoy, bura şapkaya merak sarmış. Başta değişik taşlar ile kurdeleler olmak üzere birbirinden renkli aksesuarlarla şapkalara, el emeği göz nuruyla kimlik kazandırıyor. Aksoy’un atölyeye çevirdiği evinde  hazırladığı her biri kendine özgün şapkalar, kısa zamanda Marmaris’te ilgi gördü. Hatta ünü Fethiye’de ulaştı. Bir eşinin daha olmadığı ‘Ayşegül Aksoy’ imzalı şapkalar, Marmaris ve Fethiye’nin seçkin mağazalarında satışa sunuldu.

Şapka Ayşegül Aksoy için de vazgeçilmez aksesuar. Şapka takmadan evden dışarı adım atmadığını vurgulayan Aksoy, “Gezmede ayrı, restoranda ayrı, sahilde ayrı bir şapka takıyorum” dedi.

Kendine özgü şapka sahibi olmak isteyenler için biçilmiş bir başvuru adresi olan Aksoy, şöyle konuştu:

“Yaratıcılık ve tasarımın sınırsızlığını şapkanın sembolik anlamları ile bütünleştirmek istediğimden Marmaris’teki zamanımın büyük kısmını şapkalara ayırdım. Farklı kültürlere ait şapka modellerini araştırarak başladığım bu yola, şapka ve aksesuarlarını tasarlayarak devam ediyorum.Eğitimini aldığım tasarımcılığın alt yapısı ile birleştirerek sipariş üzerine el yapımı şapkalar hazırlıyorum.”

KENDİNİZE  UYGUN VE ÖZGÜN ŞAPKA SEÇİN

Ayşegül Aksoy, meraklıları için yönelttiğimiz “Nasıl bir şapka giyilmeli?” sorusunu şöyle yanıtladı:“Şapka, sadece bir kıyafet, bir aksesuar değil.  İnsanın kişiliğini, ruh halini yansıtan bir objedir, benim gibi birçok insan için. Genellikler, pozitif olma ve neşeli bir ruh halini barındırır. Ve şapka asla yaşlı kadınların özel günlerde taktığı bir aksesuar değil bana göre. Herkes şapka takabilir. Her giysi ile kullanabilir ve şapka her şekilde olabilir.

Beyzbol şapkası, hasır şapkalar, kovboy şapkası, fötr, bere... Önemli olan hangi şapkanın size uygun olduğu. Hangi stil ile kendinizi rahat hissettiğiniz. Her ne kadar dikkat çekmemek adına sokakta rahatça şapka ile dolaşamasak da sahiller şapka atma özgürlüğünün yeridir.

Bu özgürlüğün temelinde başa güneş geçme korkusu yatsa da hemen hemen herkesin kafasında şapka olması durumuyla rahatlar insanoğlu. Çünkü herkes şapkalıdır ve ne giymiş bakışları olmadan dilediği şapkayı takabilir. Tabii ki yaza ve sahile uygun olmak kaydıyla... Ve pek tabii ki kendine, kıyafetine uygun olmak kaydıyla.. Kendisi dışında birçok kişinin aynısını taktığı şapka, özgür hissettirmez, huzur vermez insana. Dolayısıyla kısaca yanıtlamak gerekirse, insan, kendisini huzurlu ve özgür hissedeceği bir şapka seçmeli.

BU YAZ ‘TAŞ’LI GÖZDE

İşe moda yönünden bakacak olursak, bu yıl moda taşlı şapka. Rengarenk taşlarla işlenmiş şapkalar revaçta. İddia ediyorum, sahiller, bu yaz taş işlemeli şapkalar giymiş kadınlarla dolacak”

Meraklıları için bir kez daha hatırlatalım, Ayşegül Aksoy’un ‘benzersiz’ şapkalarını Marmaris’te, ‘Megapol’, ‘Meltem Aksesuar’, ‘İyi İnsanlar İyi Şeyler Giyer’ isimli mağazaların yanısıra Candan Otel’in bünyesindeki mağazada bulabilirsiniz. Fethiye ‘Megapol’de de satışa çıkarılan, önümüzdeki günlerde  Marmaris’teki seçkin başka mağazaların da raflarını süsleyecek Aksoy şapkaları, yakında Türk popüler dünyasının tatil merkezi Bodrum’da da alıcılarını bekliyor olacak. (Marmaris GÜNDEM)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141