• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Sanat, turizm ve barış kol kola

Sanat, turizm ve barış kol kola
Uluslararası Marmaris Kadın ve Sanat Festivali'nin 11.'si iki ayrı yerleşim merkezinde, İzmir ve Marmaris'te gerçekleşecek. Festivalde sanat aracılığıyla turizme ve barışa da katkı konulması hedefleniyor

Uluslararası Marmaris Kadın ve Sanat Festivali'nin 11.'si iki ayrı yerleşim merkezinde gerçekleşecek.

Festivale bu yıl 1-11 Mart 2016 tarihleri arasında İzmir’deki Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Kültür ve Sanat Merkezi, 18 – 28 Mart 2016 tarihleri arasında ise Marmaris Green Nature Hotel ev sahipliği yapacak. Yine “Sanat Engel Tanımaz” sloganıyla yola çıkılan organizasyon aracılığıyla uluslararası barışa ve Marmaris turizmine katkı sağlamak da hedefleniyor. Söz konusu hedefler  doğrultusunda,  Türkiye'nin yanısıra Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Rusya, Ukranya, Ürdün ve Suriye'den sanatçıların katılımının sağlandığı Festivalin İzmir ayağında, Marmaris'in tanıtım materyalleri dağıtılacak. Yani, 1 ay sürecek Festival boyunca, sanat, barış ve turizmle kol kola girecek..  

 

Kalimerhaba Derneği'nin Başkanı Selma Sonat ile Etkinlikler Koordinatörü Umur Özlüer, 11 yıldır aralıksız düzenledikleri  Kadın ve Sanat Festivali'nin programı, içeriği hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Organizasyona destek veren bazı sanatçılar ve kurum temsilcilerinin de katıldığı basın toplantısında konuşan Umur Özlüer, 5 kez uluslararası ödüle layık görüldüğünü hatırlattığı Festivalin 11.'si için de Marmaris PTT'si özel pul bastırılacağını kaydetti.

Özellikle İzmir'de turizm ve sanat buluşmasını en etkin şekilde hayata geçirmek için çabalayacaklarının altını çizen Umur Özlüer, şunları söyledi:

MARMARİS'İ DE TANITACAKLAR

 "Türkiye'nin 3. büyük kentinde Güney Ege Otelciler Birliği'nce temin edilen tanıtım materyallerini, ziyaretçilerimize ulaştıracağız. Olumsuz beklentilere sahip 2016 sezonu öncesi 'damlaya damlaya turist olur' anlayışıyla  Marmaris'imizin turizmine katkı sağlamaya çalışacağız. Öyle ki, İzmir'deki etkinliklerimizin davetiyelerini dahi Marmaris'e özgü sığla sabunuyla birlikte dağıtacağız. Dünya konjonktürüne bakıldığında, bazılarının isimlerinin bile  yanyana gelmesi zor gözüken ülkelerden, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Rusya, Ukranya, Ürdün, Suriye ve Tunus'tan katılacak sanatçılar aracılığıyla da barışa katkı sağlamayı hedefliyoruz."

BARIŞA UZANAN KÖPRÜ: SANAT

Başkan Selma Sonat da her Festival öncesi olduğu gibi büyük bir heyecan ve umut içerisinde olduklarını belirti, “Dünyanın çeşitli ülkelerinden etkinliklerimize katılan onlarca sanatçı dostumuzla evrene barış mesajlarını ileten yıkılmayacak bir sanat köprüsü kurmanın kıvancını yaşamaktayız. Sanatla, barışla daha güzel bir dünya olacağına inanıyoruz, bunun için çabalıyoruz. Bu çabamıza ortak olan tüm sanatçı dostlarımıza ve Festivale destek sağlayan kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz” dedi.

DOLU DOLU PROGRAM

Festival süresince, 08 Mart Dünya Kadınlar Günü, 21 Mart Dünya Şiir Günü ve 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü başta olmak üzere, 21 günde 30 etkinlik gerçekleşecek. Karma Güzel Sanatlar Sergisi, Kadın ve Çocuk Sanat Atölyeleri, Halk ve Sanat Buluşması, Kişisel Sergiler, Fotoğraf Sunumları, Konferans, Seminer, Panel, Söyleşi, Okur-Yazar Buluşması, Kitap İmza Günü, Müzik ve Şiir Dinletileri, Konser, Dans Gösterisi, Çocuk, Gençlik ve Yetişkin Tiyatro Oyunları katılımcıları bekliyor olacak.

Festivalin ayrıntılı programı www.marmariskulturmerkezi.com internet sayfasından takip edilebilir.  (Hatice IRMAK)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141