• BIST 8718.11
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1533
  • Muğla 7 °C
  • İzmir 8 °C
  • Aydın 10 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

‘Sağlıklı bir yaşam için süt içmeye devam edin’

‘Sağlıklı bir yaşam için süt içmeye devam edin’
“Sağlıklı bir yaşam için süt ve süt ürünlerinin tüketimini alışkanlık haline getirmemiz gerekiyor. Büyümeyi ve gelişmeyi sağlayan süt, hastalıklara karşı vücut direncini artıran önemli besindir.” dedi.

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, sağlıklı beslenme için gerekli olan bileşenleri içerisinde barındıran kaliteli sütü üreten tüm emektar üreticilerin Dünya Süt Günü’nü kutlayarak, “Sağlıklı bir yaşam için süt ve süt ürünlerinin tüketimini alışkanlık haline getirmemiz gerekiyor. Büyümeyi ve gelişmeyi sağlayan süt, hastalıklara karşı vücut direncini artıran önemli besindir.” dedi.

 

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) aldığı kararla, üye ülkelerin Dünya Süt Günü’nü 1 Haziran’da kutladığını ifade eden Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, her zaman olduğu gibi tarımsal üretimin öneminin bir kez daha anlaşıldığı Kovid-19 sürecinde, büyük emek ve fedakarlıkla kesintisiz bir şekilde süt üretimini sürdüren emektar süt üreticilerinin Dünya Süt Günü’nü kutladı.

Dünyaya geldiğimiz andan itibaren ilk tanıştığımız gıdanın süt olduğunu hatırlatan Başkan Gezgin, “Süt, bu önemiyle birçok atasözüne de konu olmuştur ve sağlıklı bir yaşam için gerçekten vazgeçilmez bir besindir. İçerdiği hayvansal kaynaklı protein, yağ, laktoz, vitamin ve mineral maddeleriyle vücut direncini artırarak hastalıklara karşı koruyan süt, her yaşta düzenli olarak tüketilmelidir.” dedi.

SÜT TÜKETİMİNİ ALIŞKANLIK HALİNE GETİRMELİYİZ

Türkiye’nin kaliteli süt üretimi noktasında ciddi yol aldığını ve süt üretiminde potansiyele sahip bir ülke olduğunu söyleyen Başkan Gezgin, ülke genelinde yaklaşık 1 milyon ailenin süt üretimi yaptığını belirterek, “Değerli üreticilerimizin emeğiyle üretilerek tüketime sunulan sütü, küçük yaşlarda tüketmeye başlamalı ve süt içmeyi alışkanlık haline getirmeliyiz. Bu şekilde sağlıklı bir yaşama kavuşabilir, hastalıklardan korunabiliriz.” dedi.

“ÜRETİCİYİ VE TÜKETİCİYİ KORUYAN BİR MİSYONLA HİZMET VERİYORUZ”

“Üyelerimizin karşılaştıkları sorunların çözüme kavuşturulması ve kaliteli süt üretiminin sürdürülebilmesi amacıyla çalışarak, gerekli girişimlerde bulunuyoruz ve yatırımlarımızı bu yönde gerçekleştiriyoruz. Artan ülke nüfusunun sağlıklı beslenebilmesi için kaliteli süt üretiminin ve sütün kaynağı olan hayvancılığın geliştirilmesi, her zaman desteklenmesi gerekiyor.” diye konuşan Başkan Gezgin, kalite süt üretimi yaparak aile ve ülke ekonomisine katkı sunan üreticileri değerli katkılarından dolayı bir kez daha tebrik etti.

Üreticiyi ve tüketiciyi koruyan bir misyonla hizmet sunduklarını belirten Başkan Gezgin, süt tüketiminin artırılması adına gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında şunları kaydetti:

Koronavirüs salgını dolayısıyla, bu yıl Dünya Süt Günü etkinliklerimizi ertelemek durumunda kaldık. Ancak Milas Süt Birliği olarak, geçmiş yıllarda Dünya Süt Günü etkinliklerini geniş katılımla, bayram havasında gerçekleştirdik. Renkli ve bir o kadar da anlamlı etkinliklerle, süt tüketimine dikkat çektik. Bu yöndeki çalışmalarımız ilerleyen dönemde de devam edecek. Süt Birliği üyelerince üretilen hastalıktan ari işletme sertifikalı çiğ sütü ve eti, Birliğimiz kuruluşu olan Milas Birliğim Gıda’da uygun fiyatlarla ve marjlarla, gıda güvencesiyle tüketicilerimize sunuyoruz. Biz kaliteli süt üretimini öğrendik ve sürdürüyoruz. Tüketicilerimizin de bu sağlıklı gıdayı tercih etmelerini öneriyoruz.”

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141