• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 15 °C
  • Aydın 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Sağlık çalışanlarına şiddete karşı İngiltere modeli önerisi

Sağlık çalışanlarına şiddete karşı İngiltere modeli önerisi
Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş: "İngiltere'de şiddet uygulayanlar belli bir süre hastanede muayene olamıyorlar, karakolda muayene olmak zorundalar"- "Bu kişiler (şiddet uygulayanlar) kolluk kuvvetleri nezaretinde muayene olsun

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına karşı İngiltere modelini önererek, "İngiltere'de şiddet uygulayanlar belli bir süre hastanede muayene olamıyorlar, karakolda muayene olmak zorundalar. Bu bizde mümkün olmayabilir ama bu kişiler kolluk kuvvetleri nezaretinde muayene olsun" dedi.

Memiş, Sağlık-Sen İzmir Şubesi İl Divan Toplantısı öncesi gazetecilere yaptığı açıkamada, sağlık hizmetkerine erişimin 10 yıl öncesine göre kolaylaştığını ifade etti.

Sağlıkta dönüşümle beraber hasta memnuniyetinin arttığını kaydeden Memiş, ancak sağlıkta şiddet olaylarında da artış görüldüğünü söyledi. Memiş, şiddet olaylarıyla ilgili gelecek hafta TBMM'ye gelecek torba yasada bir düzenlemenin bulunduğunu kaydederek şöyle konuştu:

"Şiddetle ilgili daha ciddi tedbirlerin alınması gerektiği TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı'na, AK Parti Grup Başkan Vekiline ilettik. Bunlardan birisi İngiltere modeli. İngiltere'de şiddet uygulayanlar belli bir süre hastanede muayene olamıyorlar, karakolda muayene olmak zorundalar. Bu bizde mümkün olmayabilir. Ama bu insanların sağlık kurum ve kuruluşarına gittikleri zaman TC numarası girildiğinde şiddet uyguladığı görülsün ve bu kişiler kolluk kuvvetleri nezaretinde muayene olsun. Şiddet uygulayanlar 6 ay boyunca sağlık giderlerini SGK'dan değil, ceplerinden karşılasınlar."

Hastanelerde sağlık iletişim merkezlerinin kurularak, hasta yakınlarının hasta ve hastane ile ilgili bu merkezlerden bilgilendirilebileceğini belirten Memiş, sağlık çalışanlarının özlük hakları konusunda da sıkıntı bulunduğunu vurguladı.

Memiş, sağlıkta dönüşümün gerçek mimarları olan sağlık çalışanlarının da dönüştürülmesi gerektiğini ifade ederek, "Özlük haklarına yansıyan haklarla beraber yıpranma payının verilmesi, ek ödemelerinin emekliliğe yansıtılıp gelecek kaygısından kurtarılması gibi düzenlemelerin yapılması gerekiyor" dedi.

Açıklamanın ardından Sağlık-Sen İzmir Şubesi İl Divan Toplantısı'na geçen Memiş, burada yaptığı konuşmada da kamuda başörtüsüne serbestlik konusuna değindi. Memiş, kadınlara yönelik bu serbestliğin yeterli olmadığını ifade ederek, erkeklere de kravat, saç, sakal, giyim noktasında serbestlik taleplerinin bulunduğunu sözlerine ekledi.

Muhabir: Halil Şahin
Yayınlayan: Serdar Yılmaz

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141