• BIST 9079.97
  • Altın 2324.04
  • Dolar 32.3482
  • Euro 34.9598
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:
Önümüzdeki 2-3 ay için 86 hastanenin ihale sürecini başlattık. Önümüzdeki 3-4 yıl içinde toplam 45 bin hasta yatağını yenileyeceğiz"- "Dünyaya medeniyet zenginliği sunmuş, yeni süreçte dünyaya yeniden medeniyet sunacak güce ve gen yapısına sahip bir mille

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gelecek 2-3 ay için 86 hastanenin ihale sürecini başlattıklarını belirterek, "Önümüzdeki 3-4 yıl içinde toplam 45 bin hasta yatağını yenileyeceğiz" dedi.

Müezzinoğlu, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığınca Belediye Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen 47'nci İl Danışma Meclisi Toplantısında, eğitim, ekonomi, ulaşım gibi birçok alanda yatırımlar yapıldığını, ihtiyaç sahiplerinin yanında olduklarını, sanayicilerin, girişimcilerin önünü açarak 75 milyonun tüm sorunlarında milletle beraber olduklarını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, bir sağlık bakanından daha çok sağlık bakanlığı, bir ulaştırma bakanından daha çok ulaştırma bakanlığı yaptığını dile getiren Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Sayın Başbakanımızın gecesi, gündüzü hiç fark etmiyor. Bayramın ilk günü daha öğle saatleri, 'Mehmet Bey. Kilis'teki devlet hastanesinde Suriyeli vatandaşlar varmış. Orada acillerde sorunlar yaşanıyormuş' diyor. Şayet bir başbakan bu hastane birleşmelerinde, bu Genel Sağlık Sigortasında, bu ilaç sektörüyle mücadelede bakanın arkasında kapı gibi durmasaydı, bu yolculukta o temel ilkeleri doğru koyup da ona zorlamasaydı, Türkiye'de bu reformlar, hele hele sağlıkta dönüşümün başarılabilmesi mümkün değildi. O nedenle Rabbim, Sayın Başbakanımızdan razı olsun."

Türkiye'de gelinen noktada, dünya çapında şehir hastanelerinin konuşulduğunu bildiren Müezzinoğlu, 24 bin yatak kapasiteli 15 şehir hastanesinin, 18 milyar liraya yakın bir yatırımın imzasını bir defada atabilen bir ülke haline gelindiğini vurguladı.

Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığının, yaklaşık 30 bin nitelikli yatak kapasitesine sahip 167 hastanesinin yapımının sürdüğü bilgisini vererek, "Önümüzdeki 2-3 ay için 86 hastanenin ihale sürecini başlattık. Önümüzdeki 3-4 yıl içinde toplam 45 bin hasta yatağını yenileyeceğiz" diye konuştu.

Son 10 yılda 40 bin yatak kapasiteli nitelikli hastane dönüşümü yaptıklarını aktaran Müezzinoğlu, 120-130 bin yatak kapasitesiyle 75 milyon insana 5 yıldızlı otel gibi dünya standartlarının üzerinde sağlık hizmeti verebilecek noktaya geldiklerini belirtti.

- "Bu ülke insanı bizi bekliyordu, buldu ve bırakmıyor"

Kendisini Afyonkarahisar'ın bir hemşehrisi olarak gördüğünü ifade eden Müezzinoğlu, kentteki eski devlet hastanesinin yerinin gençlik merkezine tahsis edilmesi yönünde talepler geldiğini söyledi.

Bakanlık bürokratlarının buna olumsuz yanıt verdiğini dile getiren Müezzinoğlu, "Bunu nasıl olumluya çeviririz? Gençlik yıllarını Afyon'da geçirmiş bir hemşehriniz olarak borcumuzu gençlik merkezi olabilecek bir katkıyla sağlayabilirsek siz de 'Afyon'a borcunu ödedi, şimdi hemşehri olmayı hak etti' dersiniz" ifadesini kullandı.

Türkiye'de sağlıkta gelinen noktadan son derece mutlu olduğuna dikkati çeken Müezzinoğlu, hayallerin ötesinde başarı elde ettiklerini bildirdi.

Yeni güçlü hayaller ve vizyonlar oluşturmaya başladıklarını aktaran Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"İnşallah artık hiçbir vatandaşımız, en fakiri de dahil, 'Amerika'da, Belçika'da şu varmış' demeyecek. 'Benim ülkemde, Ankara'da, İstanbul'da, İzmir'de, Diyarbakır'da, Edirne'de, Afyon'da, Kayseri'de, Van'da var' diyebileceğiz. Çünkü büyük bir medeniyetin, büyük bir milletin evlatlarıyız, torunlarıyız. Dünyaya medeniyet zenginliği sunmuş, yeni süreçte dünyaya yeniden medeniyet sunacak güce ve gen yapısına sahip bir milletin torunlarıyız. Bu ülke insanı bizi bekliyordu, buldu ve bırakmıyor. İnşallah bırakmayacak."

- Selanikli rehber: "Erdoğan burada seçime girse yüzde 70 oy alır"

Mehmet Müezzinoğlu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü anma etkinlikleri kapsamında 10 Kasım'da Yunanistan'ın Selanik kentinde bulunduğunu anımsattı.

Atatürk Evi Müzesi'ndeki törenin ardından kentte gezerken Selanikli bir rehberin, kendilerine bölgenin Osmanlı dönemini anlattığını aktaran Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Bir süre sonra rehbere, 'Buralarda Recep Tayyip Erdoğan'a nasıl bakıyorlar?' diye sordum. 'Erdoğan burada seçime girse yüzde 70 oy alır' cevabını aldım. Bunlar rol falan değil. Bunlar samimiyetin, gayretin, dik duruşun yansımasıdır. Dünya, bu milletin dik duruşunu özledi. 'One minute' derken Avrupalılar sessiz dururken birileri sessiz dururken kapalı kapılar arkasında şunu dediler; 'Yahu bunu birinin söylemesi lazımdı.' Peki o biri, siz olabiliyor musunuz? 'Bunu biri söylemesi gerekirdi' diye kapalı kapılar arkasında söyleyebilenler var. Birlik ve beraberliğimizi, millet adına sorumluluğumuzu, samimiyetimizi, duyarlılığımızı bozmadığımız sürece hiç korkmayın ki bu millet bize yanlış yapmadı ve yapmayacaktır. Yeter ki biz, bize düşeni iyi yapalım."

Toplantıya, AK Parti Afyonkarahisar milletvekilleri Sait Açba ve Halil Ürün, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek ve partililer katıldı.

Muhabir: Ali Kemal Akan
Yayınlayan: Sedat Gök

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141