• BIST 9107.38
  • Altın 2324.495
  • Dolar 32.3598
  • Euro 34.9656
  • Muğla 23 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Resimlerle 15 Şehidimizin öyküsü

Resimlerle 15 Şehidimizin öyküsü
Şemdinli Aktütün Karakolu'na düzenlenen hain saldırıda şehit olan 14 askerimizden bazıları, arkasında gözü yaşlı anne ve babasını, bazıları da acılara boğulan eş ve çocuklarını bıraktı.

 

  

40 günlük bebeğini göremedi
ARTVİN:
Terhisine 3.5 ay kala şehit düşen Piyade Onbaşı Muhammet Aydemir, Artvin'in Borçka ilçesinde oturuyordu. Kucağında 40 günlük bebeği olan Fatma Aydemir, eşiyle önceki gün telefonda konuştuğunu belirterek, "Muhammet, doğumdan önce telefon ederek şehit düşen arkadaşı Mert'in adını koymamızı istedi. Biz de oğlumuza Mert adını koyduk. En büyük üzüntüm oğlunu bir kez bile görememesi oldu" dedi.

'Oğlumun acısına dayanırım'
MERSİN: Uzman Onbaşı Rasim Eser'in (22) şehit olduğu haberi, memleketi Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Atayurt beldesindeki evini yasa boğdu. Bir yıl önce askerlik görevini bitirince girdiği sınavı kazanıp Uzman Onbaşı olan Eser'in şehit olduğu haberini öğle ezanının okunduğu sırada alan anne Ümmühan Eser (55), sakinleşmesi için iğne yapılmasını “Ben oğlumun acısına dayanırım” diyerek istemedi.

Bu fotoğraf hatıra kaldı
KIRKLARELİ: Şehit Piyade Uzman Çavuş Cahit Yıldırım'ın (39) eşi Nur Yıldırım'a (37) acı haberi Kırklareli 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Baki Erdoğan verdi. Haziranda tayini çıkınca eşi Nur, kızları Senu Su (7), Nazlı Can (4) ve oğlu Furkan'ı (1) Kırklareli'de bırakan Yıldırım'ın doğum yeri olan Erzurum ile Aşkale ilçesi Hacımahmut köyünde toprağa verileceği bildirildi. Yıldırım'ın eşi ve çocuklarıyla birlikte çektirdiği bu fotoğraf hatıra olarak kaldı.

Önce kayıp, sonra şehit haberi
ADANA: Jandarma Uzman Çavuş Onur Ozan İlgen (25), Hakkâri'ye 1 ay önce atanmıştı. Bir?ABD'liyle evlenen anne Deniz?Wilson'ı işyerinde çalışanlar 2 askerin kayıp olduğunu hatırlatıp teselli etmeye çalıştı.?Ancak iki saat sonra acı haber duyuldu. Şehit İlgen'in Ramazan  Bayramı'nın son günü annesini aradığı ve “Yarın operasyona çıkacağız” diyerek helallik aldığı öğrenildi.

Acılı baba PKK'ya  lanetler yağdırdı
ESKİŞEHİR: Şehit Jandarma Özel Harakât Astsubay Çavuş Hasan Önal'ın (21) Eskişehir'deki yakınları da gözyaşına boğdu. Oğlunun şehit olduğu haberini kendisini arayan akrabalarından öğrenen acılı baba Durmuş?Ali Önal, yakınlarının yardımıyla güçlükle ayakta durabildi. Önal, terör örgütüne de lanetler yağdırdı.

'Ben oğlumu geri istiyorum' feryadı
KOCAELİ:
Şehit Komando Çavuş İlhan Küçüksolak'ın Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yaşayan babası Kemal Küçüksolak, "Terhisine 4 ay kalmıştı. Serpil isminde sevdiği bir kız vardı. Dönünce nişan yapacaktı. Kısmet olmadı" dedi. Anne Kadriye Küçüksolak da "İki gün önce arayıp iyi olduğunu söyledi. Ben oğlumu geri istiyorum” diye ağladı.

Yüreği yanık babaya Tuğgeneral tesellisi
SİİRT: Terhisine dört ay kalan er Davut İlbaş'ın şehit olduğu haberi Siirt'teki ailesini yasa boğdu. Evli ve iki çocuk babası şehit İlbaş'ın ailesine acılı haberi, doktor eşliğinde subaylar verdi. Siirt Tugay Komutanı Tuğgeneral Osman Ayar'ın teselli etmeye çalıştığı acılı baba Süleyman İlbaş, Kürtçe “Vay baba vay, ciğerim yandı” diyerek ağladı.

'1 Ocak'ta terhis oluyorum' demişti
DENİZLİ:
Şehit Jandarma Komando Er Halil İbrahim Aralık'ın (21) Kapuz köyünde yaşayan annesi Elif ile babası Turan Aralıkacı haberi alınca hastanelik oldu. Şehidin ağabeyi Muhammet Arılık (25), "Anneme '1 Ocak'ta terhis oluyorum' demiş. Acımız çok büyük” dedi.

15 Ekim'de izne gelecekti
İSTANBUL:
1. Ordu Komutanlığı'na bağlı askerlerin şehit haberini verdiği er Çağlar Mengü'nün amcası Ferda Mengü, "Biz şehidimize değil yapılan kahpeliğe ağlıyoruz" dedi. Arkadaşları da 8 ay önce askere giden Mengü'nün 15 Ekim'de izne geleceğini ifade ederek gözyaşlarını tutamadı. 

'Geriye biraz zor dönerim' dedi 
ANTALYA:
Şehit Komando Er Ramazan Yeşil'in (21) ailesi de üzüntüden yıkıldı. Anne Havana Yeşil'in, "Bayramın birinci günü üç kere aradı. 'Ne yapalım oğlum, bayramı bu sefer böyle geçirelim' dedim. O da 'Burası çok kötü. (PKK'lılar)  Bir haftada üç kere bastılar. Ben geriye biraz zor döneceğim. Dönemeyecek gibiyim' dedi” sözleri herkesi ağlattı.  

Kartal'da hüzün
Şehit Er Oktay Karakelle'nin Kartal Soğanlık'taki evinde de acı haberin hüznü yaşandı. Karakelle'nin evinin bulunduğu sokağın girişleri jandarma tarafından kapatıldı.

Acı haber sonradan geldi 
İZMİR: Aktütün Karakolu'nda terörist saldırısında önce kayıp olduğu bildirilen 25 yaşındaki Uzman Çavuş Egemen Yıldız'ın sonradan şehit olduğu bildirildi. Gaziemir'deki  eve gelen askeri yetkililer, anne Fikriye ve baba Mahmut Yıldız'a oğullarının kayıp olduğunu bildirdi. Evde endişeli bekleyiş sürerken yaklaşık 2 saat sonra Yıldız'ın şehit olduğu haberi geldi.

'Merak etme, şehit düşmem' dedi
KIRIKKALE:  Uzman Çavuş Hasan Aygör'ün (28), şehit haberinin verildiği doktor ağabeyi Duran Aygör, “Son konuşmamızda, 'Ağabey beni merak etme, kesinlikle şehit düşmem' diyordu. Ama içimde bir sıkıntı vardı. Sabah televizyonu açtığımda içim cız etmişti" dedi. 

Anneden Kürtçe ağıt
DİYARBAKIR:
Şehit olan Jandarma Er Hakkı Aran, Bağıvar beldesinde toprağa verildi. Hakkâri'ye giderek, şehit olan oğlunun cenazesiyle birlikte Diyarbakır'a dönen baba Mehmet Aran'ı, Vali Hüseyin Avni Mutlu ve 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu teselli etti. Şehidin annesi Zekiye Aran da Türkçe ve Kürtçe ağıtlarla teröre lanet okudu.

Aynı sokakta  21 günde ikinci şehit 
OSMANİYE:
Şehit Piyade Uzman Çavuş Selçuk Can'ın (30)  ikinci çocuklarına iki aylık hamile olan eşi Ayşe Can (27) sinir krizi geçirdi.  Can'ın baba eviyle 21 gün önce şehit olan Uzman Çavuş Yakup?Ceylan'ın evinin aynı sokakta olduğu öğrenildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141