• BIST 9538.11
  • Altın 2485.863
  • Dolar 32.4466
  • Euro 34.7921
  • Muğla 18 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Reklam gerçeği

Reklam gerçeği
2000 yılında orjinal adı 99 Francs olan bir kitap piyasaya çıkar. Kitabın yazarı dünyanın en ünlü ajanslarında reklam yazarı olarak çalışan Frederic Beigbeder'dır. Kitapta reklam dünyası acımasızca eletirilmektedir. Kitabın çıkmasının ardından Beigbeder r

99 Francs birçok dile çevrilir, uzun süre çok satanlar listesinde kalır. Yapımcı Alain Goldman'ın kitabı beyarperdeye aktarması yedi yıl sürer. Goldman, filmin kitaba sadık kalmasını istemekte fakat iş ortakları televizyonlar için riskli bir proje olmasından çekinmektedir. Sonunda Pathè ve Arte bu riski alırlar ve bu hafta Türkiye'de de gösterime giren 99 Francs - 9.90 YTL, Jan Kounen yönetmenliğinde sinemaya aktarılır. Filmin başrolünde, yaptığı televizyon şovuyla şöhreti yakalayan Jean Dujardin var. Dünyanın en iyi reklam ajanlarından birinde metin yazarı olarak çalışan Octave Parango bir insanın ilk kalemde isteyeceği her şeye sahiptir. Para, yetenek, kariyer, kızlar... Fakat ajanstaki kızlardan Sophie ile yaşadığı aşk ve girdiği bir toplantı Octave'ın hayatını ve alt üst eder. Hafifçe aklını oynatan Octave kendi yarattığı reklam kampanyasını sabote ederek sisteme karşı gelmeye karar verir.

9.99 YTL kitabın ruhuna epey sadık kalınarak başarıyla sinemaya aktarılmış. Filmin başarısında role çok yakışan Jean Dujardin'in payı oldukça büyük. Oyuncu filmi baştan sona sırtlayıp götürmüş. Uzun saçları ve gözlükleriyle Frederic Beigbeder'e oldukça bezetilen Dujardin'in gerçekçi oyunu hiç aksamıyor. Yönetmen Jan Kounen'in hareketli kamerası, filmin görsel zenginliği ve kurgunun hızı filmi eğlenceli kılıyor. Film, reklam ve pazarlama dünyası hakkında söylemek istediği her konuyu açıklıkla dile getiriyor.


9.99 YTL 99 Francs

Yönetmen: Jan Kounen
Oyuncular: Jean Dujardin, Jocelyn Quivrin, Patrick Mille, Vahina Giocante
Süre: 100 dakika
imdb.com puanı: 7.2

Ağdalı bir aşk filmi

Closing The Ring - Kayıp Yüzük, adından da ipucu verdiği gibi bir ömür boyu süren, karmaşık aşk hikâyelerinden. Filmin yönetmeni Gandhi filmiyle hatırlayacağımız Richard Attenborough. Başrollerde Shirley MacLaine, Christopher Plummer ve Mischa Barton var.
İkinci Dünya Savaşı sırasında düşen bir savaş uçağından yaralı kurtulan bir asker, ölmeden önce çevredeki köylülerden birine ABD'deki sevgilisine ulaştırması için nişan yüzüğünü verir. Yüzüğün yıllar sonra ortaya çıkmasıyla olaylar su yüzüne çıkacaktır. Kayıp Yüzük, her yönüyle vasat bir film. Ne zamanda bir ileri bir geri giden hareketli kurgusu, ne de iyi oyuncuları filmi kurtarmaya yetmiyor. Filmin ana düğümü olan sır, o kadar dramatik bir şekilde büyütülüyor ki çözüldüğünde, hayal kırıklığıyla “Ah mesele bu muymuş?” diyorsunuz. Seyir temposu iyice yok oluyor. Sadece ağdalı aşk filmlerinden hoşlananlar için.

Kayıp Yüzük - Closing The Ring
Yönetmen: Richard Attenborough - Oyn: Shirley MacLaine, Christopher Plummer, Mischa Barton, Stephen Amell, Neve Campbell - Süre: 119 dakika - imdb.com puanı: 7.0

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141