• BIST 9582.44
  • Altın 2483.023
  • Dolar 32.4988
  • Euro 34.6213
  • Muğla 24 °C
  • İzmir 28 °C
  • Aydın 30 °C
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

‘REJİM ASLA DEĞİŞEMEZ’

‘REJİM ASLA DEĞİŞEMEZ’
MHP Muğla Milletvekili Mehmet ERDOĞAN;
MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, MHP Muğla İl Başkanlığı’nda ilçe başkanları ile bir araya geldi. Düzenlenen basın toplantısında Erdoğan, ‘Bu sistem başkanlık sistemi değildir. Rejim de değişmiyor. Daha önce açıkladığımız gibi cumhuriyet rejiminin teminatı bizim partimizdir.
Mehmet Erdoğan; ‘Bugün burada Milliyetçi Hareket Partisi Muğla İl Başkanlığımızın düzenlemiş olduğu, ilçe başkanlarımızın da katıldığı istişare toplantısı için toplanmış bulunuyoruz. 
Ülkemiz 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan işgal girişiminin ardından farklı bir kulvara girmiştir. Türkiye Cumhuriyeti devleti daha önceden dolaylı şekilde muhatap olduğu düşmanlarla ve saldırılarıyla direkt muhatap olmaktadır. Artık tehditler direk yapılmakta, tahrikler asimetrik bir şekilde karşımıza çıkmakta, saldırılar ise şiddetini arttırarak devam etmektedir. Özellikle komşu ülke sınırlarının, kendisini hâkim güç olarak tanımlayanlar tarafından değiştirilme gayretinin artarak devam ettiğini hep birlikte görüyoruz. Tüm bunların yanında; hedefte olan ülkemiz ve namusumuz addettiğimiz sınırlarımız tarihinde hiç olmadığı kadar büyük bir tehditle karşı karşıya bırakılmıştır. Ülkemizin çevresinde ve dolaylı olarak etki alanında bulunan coğrafyalarda yaşanan askeri haraketlilikler, siyasi olaylar Türkiye Cumhuriyeti'nin ve milletimizin geleceğini tehdit eden ve yaklaşan fırtınanın ne kadar şiddetli olacağının en somut göstergelerindendir.  Bu fiili durum 8 Şubat 2017 tarihinde, ABD'den sonra Rusya'nın da PKK ve YPG'yi terör örgütü olarak görmediğini ilan etmesiyle resmîleşmiş, bu düşmanca tavrı sergileyen tarafların saflarını sıklaştırdığı ortaya çıkmıştır. Türkiye Cumhuriyeti devleti;  FETÖ, IŞİD, PKK-YPG, DHKP-C'den oluşan terör örgütlerine ve arkasındaki güçlere karşı hiçbir taviz vermeden sadece Türk milletinin ve devletinin bekasını düşünerek mücadeleden de geri durmamıştır. Mücadelemizin artan kararlılıkla süreceğinden hiçbir vatandaşımızın da şüphesi olmasın. Milliyetçi Hareket Partisi Türk milletinin birliğini diri tutma konusunda kararlıdır. 
Açık bir şekilde ifade etmemiz gerekir ki; 15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişimi ülkemizdeki siyasi dinamikleri kökten etkilemiş tüm siyasi partilere çok önemli görevler yüklemiştir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak geçmişte birçok siyasi krizin çözümü noktasında gösterdiğimiz hassasiyet herkes tarafından bilinmektedir. Dolayısıyla içinden geçtiğimiz süreçte siyasi, ekonomik sosyal krizler Türk Milletini tehdit eder hale gelmiştir. Diğer yandan Milliyetçi Hareket Partisi liderimiz Devlet Bahçeli'nin net bir şekilde ifade ettiği gibi; “2007'de cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine yol açan anayasa değişikliği, 10 Ağustos 2014 cumhurbaşkanlığı seçimi ve 15 Temmuz FETÖ ihanetinin ardından fiili açmazın devamı hâlinde millet ve devlet bekasının iflas edeceğini” görmüştür ve ifade etmiştir. Bu sebeple; Milliyetçi Hareket Partisi geleceğimizi, birliğimizi ve dirliğimizi iflasın eşiğine getiren fiili tehdidin ortadan kalkması için, toplumsal mutabakatın yeniden sağlanması maksadıyla, anayasa ile ilgili fikirlerini 11 Ekim 2016 tarihinde beyan etmiş ve hükümet etme sisteminin netleşmesi amacıyla tüm siyasi partilere ve tabii olarak iktidar partisine çağrıda bulunmuştur. Bu durum kimilerine göre anlamsız görülse de biz Milliyetçi hareket Partisi olarak samimi bir şekilde zor olduğunu bile bile siyasi bir görevi üstlendik. 16 Nisan 2017 tarihinde aziz Türk milletinin sandıkta oylayacağı anayasa değişikliği maddelerinin yazım sürecinde ise şeffaf bir yöntem benimsenmiş, ana muhalefet partisi CHP'ye de bizzat liderimiz Devlet Bahçeli başta olmak üzere tüm yetkili organlarımız tarafından süreçte yer alması gerektiği hususunda çağrıda bulunulmuştur. Ancak bu çağrılar hepimizin malumu olduğu üzere cevapsız kalmıştır. Bilinmelidir ki; Milliyetçi Hareket Partisi her zaman olduğu gibi yine elini taşın altına sokmuş, “önce ülkem ve milletim” diyerek büyük bir sorumluluk almıştır. Milliyetçi Hareket Partisinin; sırtını PKK'ya dayayan HDP masada yok diye, ana muhalefet partisi CHP naz yaptı diye masadan çekilmesi beklenemezdi. 
Türk milletinin ve Türk devletinin geleceği ile ilgili fikirlerini beyan edip hükümet sistemi ile ilgili değişikliğin aziz Türk milletinin oyuna sunulması kararlılığından vazgeçecek de değildi.  
48 yıllık bir siyasi parti olan, aziz Türk milletinin binlerce yıllık mazisinden aldığı güçle bu millet için her zaman nöbet tutan, çizgisinden ve ilkelerinden vazgeçmeden geçmişinden aldığı güçle yarını aydınlatan Milliyetçi Hareket Partisi dün olduğu gibi bugün de Türk milletine yönelmekten başka bir şey yapmamıştır.’ dedi. 
(Ahmet IRMAK)
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141