• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • Muğla 9 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Radyo D'nin sevilen programcısı "Sarı Şeker"

Radyo Dnin sevilen programcısı Sarı Şeker

Mine Ayman bu hafta mikrofonu Radyo D'nin sevilen programcısı "Sarı Şeker" Sema'ya uzatıyor: "Bazen bir şarkıyı çok çaldığımızda da sıkılabiliyorum, mesela son günlerde Gripin'den "Dalgalandım da Duruldum" adlı şarkıyı o kadar çok çaldım ki, fena halde bu şarkıdan bıkmış durumdayım."

"Sarı Şeker" ismini ne zamandan beri programında kullanıyorsun ve nasıl ortaya çıktı bu isim?

1999 yılında bu ismi kullanmaya başladım, o zamanlar Radyo Viva'ya yeni başlamıştım. O zamanlar Show TV ile aynı binadaydık, o dönem Ece Erken'in Klip 99 isminde programı vardı. Radyo ile stüdyolar aynı katta olduğu için bende ara ara Ece'nin programına gidiyordum, Ece de beni yayına çıkarıyordu, sohbet ediyorduk programında. Bana sonra dinleyicilerimden mailler gelmeye başladı, "seni televizyonda gördük sarı şekermişsin" diye, sonra herkes sarı şeker demeye başladı bana, programıma da isim aradığım bir dönemdi, böylece ismim "Sarı Şeker" oldu.

adyoculuğa ilk ne zaman başladın?

1996 yılının Kasım ayında üniversiteye giderken, yerel bir radyoda program yapmaya başladım ilk olarak. Sonra, radyoculuk devam ederken bir televizyonda vj'lik de yapmaya başladım. O zamandan beri radyo ve televizyon bir arada devam ediyor.

Ne zamandan beri Radyo D'de program yapıyorsun? Programının içeriğinden bahseder misin?

Üç yıldır Radyo D'de program yapıyorum. Programım çok dostane bir havada geçiyor, hepimizin yaşadığı konular üzerine sohbet ediyorum. Gündemdeki olayları da değerlendiriyorum programda. Magazinden ve müzik dünyasından da haberler veriyorum. Radyocunun antenleri hep açık olmalı, sürekli hayattaki her şeyi takip ediyorum ve programımda değerlendiriyorum. Ayrıca, sadece Çarşamba günleri 12:00 ile 13:00 saatleri arasında yayınlanan veteriner konuğumla birlikte sunduğum bir program var, programın adı "Canlı Dostlarımız Radyoda". Hayvan severler tarafından çok ilgi gören bir program. Dinleyicilerimizin evcil hayvanlarıyla ilgili sorularını cevaplıyoruz. Hayvan sevgisini iyice yerleştirmeye, aşılamaya çalışıyoruz herkese. Sanatçıları da yayına bağlıyoruz, genelde bir çok sanatçının evcil hayvanı olduğu için onlardan da hayvanlarıyla ilgili bilgi alıyoruz.

 

 

Radyo ile birlikte televizyon programında devam ediyor, programından bahseder misin?

"Sigortacı" adlı bir program sunuyordum Star TV'de, tatile girmiştik en son, şimdi kanal değiştirdik. Bundan sonra "Sigortacı" adlı programım hafta sonu ATV'de devam edecek. Sigorta sektörü üzerine hazırlan bir program, kaskodan emekliliğe kadar her türlü sigorta bilgisini veriyorum programda. Zaten benim bir radyocu olarak televizyonda yapabileceğim maksimum program hafta sonu programı, hafta içi daha popüler işlerde sunuculuk yapmam için örneğin Pınar Altuğ'la mücadele edebilmem lazım. Mücadele edemezsin sonuçta Pınar Altuğ'la, mücadele edebilmem için benim de sansasyon yaratmam lazım, benim de kocamı aldatmam lazım ya da benim de küçük sevgili bulmam lazım! Öyle bir hayat yaşamadığım için de benim televizyonda yapabileceğim maksimum iş bu görünüyor.

Radyo programında istediğin şarkıları çalabiliyor musun?

Hayır, çalacağımız şarkıları müzik direktörümüz belirliyor. Dinleyicilerimiz programda sürekli istek yapıyorlar, şarkılarını çalmadığımızda bize kırılabiliyorlar, sanıyorlar ki şarkıları programcılar belirliyor. Bir çok radyoda olduğu gibi bizim radyoda da yayın akışına müdahale olmuyor.

Peki sence programcının istediği şarkıyı istediği zaman çalamaması doğru mu?

Tabi ki her radyonun bir yayın politikası var, bir yayın akışı var, bu son derece normal bence yani herkes istediği şarkıyı çalarsa tam olarak düzgün bir sistem işlemeyebilir. Bazı programcılar programında rock şarkılara yönelirken, bazısı çok fazla slow şarkı çalabilir, bu da radyodaki müzik dengesini bozabilir. Bana göre var olan sistem korunmalı ama her programcının program süresi boyunca 3-4 şarkı seçebilme hakkı olabilmeli bence.

Sevmediğin, eleştirdiğin ve programında çalmadığın ya da çalmaktan keyif almadığın şarkıcılar kimler?

Çalıştığım radyoda zaten çalınmıyorlar ama eğer çalsaydık İsmail YK ve Emrah çalmak istemezdim, çünkü tarzlarını hiç sevmiyorum. Zamanında Naşide Göktürk çalıyorduk, şu sıralar yeni bir şey yapmıyor iyi ki, çünkü ağlamaklı sesini hiç sevmiyorum. Bazen bir şarkıyı çok çaldığımızda da sıkılabiliyorum, mesela son günlerde Gripin'den "Dalgalandım da Duruldum" adlı şarkıyı o kadar çok çaldım ki, fena halde bu şarkıdan bıkmış durumdayım.

En sevdiğin sanatçılar kimler?

Sezen Aksu'yu çok seviyorum. Deniz Seki ve Hande Yener'i de çok seviyorum. Özellikle Hande Yener'in yeni tarzını çok beğeniyorum. Hande Yener'e gelen eleştirilere de çok kızıyorum.

Radyo dünyasında beğendiğin programcılar kimler?

Benim radyoculuğa başlamama sebep olan kişi Hakan Gündüz'dür, onu dinleyerek radyocu olmaya karar verdim. Çok sevdiğim bir programcıdır, programını o saatlerde yoldaysam mutlaka dinliyorum. Çok fazla radyo dinleyen biri değilim, genelde albüm dinliyorum müzik dinlemek istediğimde, ama "Müge'nin Oltası" adlı programı da denk geldikçe dinlerim, Müge'nin sesini çok beğenirim.

KÜNYE

Radyo Adı : Radyo D
Program Adı : Sarı Şeker
Program Günleri : Hafta İçi Her Gün & Cumartesi
Program Saatleri : 13:00 - 16:00 (Cumartesi :18:00 - 21:00)
İletişim : sariseker@radyod.com

SARI ŞEKER SEMA - D 5

1- Murat Boz - Uçurum
2- Serdar Ortaç - Bu da Geçer
3- Ajda Pekkan - Aynen Öyle
4- Bengü - Gezegen
5- Yonca Lodi – Yeter


 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141