• BIST 9783.4
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

PROHOTECH "ONLINE MİNİBAR" EMİİT FUARINDA

PROHOTECH ONLINE MİNİBAR EMİİT FUARINDA
Otellerin minibarlarının aslında küçük bir ayrıntı gibi görülmesine rağmen önemli sıkıntılar içerdiğinden yola çıkan Prohotech, bu alanda yeni online minibarı ile farklılık yaratmayı hedefliyor.
Prohotech CEO'su Güven Hanege, yenilikçi anlayışla ürettikleri PHT Minibar hakkında bilgi verdi.
 
Prohotech’i 3 ortak genç girişimcinin 2012 yılında kurduğunu belirten Hanege, “Aslında 12 yıllık bir birikimin sonucunda kuruldu. Prohotech ile tamamen araştırma geliştirmeye dayalı inovatif (yenilikçi) ürünler hedefleniyor. En önemli hedefimiz de ithalatı engelleyici üretimler yapmak. Faaliyet alanımız turizm ve otel teknolojileri” diye konuştu. 

Piyasaya sürmeye hazırlandıkları PHT Minibar hakkında bilgi veren Hanege, şunları söyledi:  “Otel pazarında araştırma yaptık. Odalarda her şey değişiyor ama minibar değişmiyor bir türlü. Televizyonlar değişiyor, yataklar değişiyor, akıllı oda sistemleri geliyor. Ama değişmeyen o minibar gizleniyor. Dolap aralarına gizleniyor, dolap köşelerine gizleniyor. Nedeni de, kapağı açıyorsunuz sararmış bir görüntü, ıslak ürünler, görüntüsü rezalet, kapısı açılıyor mu açılmıyor mu belli değil. Dedik ki, neden bu teknolojiye sahip değiliz, yani bu mini barlara sahip değiliz. İki yıllık bir ar-ge sonucunda ortaya bu ürün çıktı."
 
Hanege, PHT Minibar’ın özelliklerini ise şöyle anlattı: 
“Bizim ürünümüzde misafir dolabın kapağını açmadan üzerindeki tabletten ürününü seçiyor ve ürünü oradan alıyor. Böylece %20 civarında olan minibar kayıplarını yüzde 2, hatta sıfıra kadar çekebiliyoruz. Yani bu minibar diğerlerinden tamamen farklı özelliklere sahip. 10.1 inçlik bir ekranı var, tableti var. Mini bardan almak istenilen ürün dolabın üzerinden seçilebiliyor. Seçilen ürün kendisini tanıtıyor, etrafında dönüyor, döndükten sonra ürünün fiyatı belirtiliyor. Ürün alındığında müşterinin oda hesabına işleneceği bilgisi veriliyor. Müşteri onaylarsa ürün ekrandan aşağıya çekmeceye düşüyor ve haznesinden alınıyor. Alınan ürün direkt oda hesabına işleniyor, tamamen otomatik olarak check out sırasında hiç bekleme yapılmadan ödeniyor. Öte yandan, ekranda bir reklam alanı var, farklı firma kuruluşlardan buraya reklam alınarak ek gelir sağlanabiliyor. Ayrıca dili de sadece Türkçe değil, İngilizce, Almanca, Fransızca olmak üzere 7 dilde hizmet verebiliyor. Öte yandan, bir özel yazılımımız var bu yazılım sayesinde iş gücünden tasarruf sağlıyorsunuz.”

"Bizim hedeflediğimiz kesim daha çok şehir ve iş otelleri" diyen Hanege, hedef pazarları hakkında ise şu bilgileri verdi: "Bununla ilgili olarak da araştırmamızı yaptık. Gördük ki, tatil otelleri tüm yıl açık olmadıklarından bizim ürünümüz onlar için yüksek maliyetli. Bugün ortalama tanesi 300-400 liraya mini bar alınabiliyorken, bizim minibarımızın maliyeti 500 avro civarında. Tamamen yine sizin araştırmalarınızdan yola çıkarak zincir otel gruplarından ilk etapta 25 tane otel zinciri belirledik ve hedef pazarımızı bunlardan oluşturduk. Bu oteller akıllı oda sistemlerine geçiş sürecinde. Bizi tek anlayabilecek, inovatif ürüne yatırım yapacak şirketler bunlar."

Otel yöneticilerine ürünü tanıtmaya başladıklarını belirten Güven Hanege, ürünün genel tanıtımını önce RESORT Turizm Kongresi sırasında yapacaklarını, ardından da asıl büyük tanıtımı ise EMITT fuarında yapacaklarını kaydetti.  
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141