• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • Muğla 9 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Polisi şaşkına çeviren belge!

Polisi şaşkına çeviren belge!
Profesyonellikleriyle polisi bile şaşkına çeviren 14 kişilik şebekenin yapılanma belgesi..

Türkiye genelinde büyük alışveriş merkezlerinin kasalarını 10 dakika gibi kısa sürede açarak soyan zanlılar, 9 aylık takip sonucunda yakalandı.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu Amirliği ekiplerini de takip sırasında şaşkına çeviren şebekedeki yapılaşma şemaya döküldü. Elebaşılığını B.G.'nin yaptığı, soygunlarda çelik kasaları da onun açtığı öğrenildi. İzmir'de taksi şoförlüğü yapan G.K. ve R.P. ile Antalya'da bir otelde aşçı olan T.A.'nın ise soyulacak yerler hakkında keşif yaparak bilgileri grup elebaşılarına aktardığı belirlendi. Son 9 aylık takip sırasında şebekenin 14 işyerinde çelik kasadan hırsızlık, iki işyerinden hırsızlık, bir evden çelik kasa hırsızlığına teşebbüs ve iki işyerinden hırsızlığa teşebbüs yaptığı kaydedildi.


Profesyonellikleriyle polisi bile şaşkına çeviren 14 kişilik ekibin, Türkiye'nin birçok ilinde soygun, çaldıkları paraları KKTC'de kumarda harcadığı öğrenildi. Şimdiye kadar 19 defa kasa soyan zanlılar arasında, Antalya'daki soyguna katılan ve yer tespit eden aşçıyla, nerelerin soyulacağını belirleyen bir taksi şoförü de bulunuyor.


İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Huzur Timleri Amirliği ekipleri, işyeri ve alışveriş merkezlerindeki özellikle çelik kasalardan hırsızlık yaptığı belirlenen şebeke elemanlarının bazılarını tespit etti. Huzur Timleri Amirliği'nin elde ettiği bilgiler doğrultusunda çalışmaya başlayan Hırsızlık Büro Amirliği, şebekenin 14 kişiden oluştuğunu ve usta kasa hırsızı B.G.'nin elebaşı olduğunu belirledi. Dokuz aylık fiziki ve teknik takibin ardından şebeke elemanlarının adresleri tespit edildi ve önceki gün operasyona başlandı. İzmir'de 180 polisin görev aldığı operasyonda elebaşı olduğu iddia edilen B.G. (41) ile F.A. (43), G.K. (36), R.P. (39), T.A. (28), K.Ç. (38), G.K. (28), F.A. (37), G.D. (26), M.G. (29), A.A. (33), F.Y. (45), B.K. (46) ve S.G. (36) yakalandı. Zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda ise 1 ruhsatsız tabanca, 3 kurusıkı tabanca, oksijen kaynağı, 7 kar maskesi, eldivenler, özel yapım murç ve hırsızlık yaparken kullandıkları malzemeler ele geçirildi. Zanlıların soygunlarda kullandıkları lüks otomobillere de el konuldu.


Gözaltına alınan şebeke elemanlarının İzmir, İstanbul, Antalya, Balıkesir, Manisa, Muğla ve Aydın'daki çok sayıda büyük alışveriş merkezi ve işyerinden 19 soygun düzenlediği, hırsızlıklardan önce günlerce keşif yaptıkları belirlendi.


Zanlıların, soygundan önce işyeri veya alışveriş merkezlerinin telefon ve alarm tesisatlarının bağlantı kablolarını kestiği, nakit para dışında da hiçbir şey çalmadığı tespit edildi.


Şebeke üyeleriyle daha önce tanışan ve Antalya'da bir otelde aşçılık yapan T.A.'nın, çalıştığı otelin karşısındaki bir işyerinin soyulması için keşif yaptığı belirlendi. Şebeke elemanlarının çaldıkları paraları kumar ve eğlencede harcadığı, birçok defa kumar oynamak için KKTC'ye gittiği belirtildi.


Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141