• BIST 9079.97
  • Altın 2324.674
  • Dolar 32.3542
  • Euro 34.9463
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

PKK komandolara tuzak kurmuş

PKK komandolara tuzak kurmuş
Hakkari'den dün gelen haber yüreğimizi dağladı. 5 şehit verdiğimiz çatışmalarda PKK, mehmetçiğe pusu kurmuşlar.

Hakkari'de gece operasyona çıkan komandoları 'tuzak bomba' ile şaşırtan teröristler, Mehmetçiğe uzun namlulu silahlarla saldırdı. Çatışmada çok sayıda PKK'lı öldürüldü.

Aktütün ve Diyarbakır'daki hain saldırılardan sonra terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarını genişleten Mehmetçik, Hakkari'de bombalı pusu kuran teröristlerle çatışmaya girdi. Çatışmada 4 Mehmetçik şehit olurken, çok sayıda terörist öldürüldü. Bölgeye sevkedilen helikopterin düşmesi sonucu yaralanan bir asker de kaldırıldığı hastanede şehit düştü. Şemdinli Derecik'te ise Kuzey Irak'tan sızan terörist gruba operasyon yapan güvenlik güçleri 5 teröristi etkisiz hale getirdi.

BOMBA PATLATIP, ATEŞ AÇTILAR

Genelkurmay Başkanlığı, internet sitesinden yaptığı açıklamada Hakkari'nin Çukurca ile Şırnak'ın Beytüşşebap ilçe sınırlarının kesiştiği bölgede 5 askerin şehit olduğunu, 5 teröristin öldürüldüğünü duyurdu. Açıklamaya göre, önceki gece, saat 20:30 civarında Hakkari'nin Kavaklı bölgesinde Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'na bağlı komando bölüğü, PKK'lıların bulunabileceği bölgelerde manevra yaparken, teröristler hazırladıkları bombayı patlattı.

Patlamanın ardından teröristlerin açtığı ateş sonucu, Mehmetçikler, Uzman Çavuş Ferhat Erdin (Amasya), Komando Erler Ferdi Sefa Kılıç (Erzurum), Umut Çitçi (Diyarbakır) ve Hasan İrkuş (Muş) şehit oldu. Mehmetçiklerin ateşle karşılık vermesi üzerine teröristler karanlıktan faydalanarak kaçtı. Çatışmada öldürülen teröristlerin sayısının henüz tespit edilemediği öldürüldü.

2. ORDU KOMUTANI BÖLGEDE

Saldırının ardından Van Filo Komutanlığı'nda yoğun bir helikopter trafiği yaşandı. Bölgeye Skorsky tipi helikopterlerle özel eğitimli komandolar sevk edildi. 2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel de Malatya'dan THY'ye ait özel uçakla Van'a geldi. Orgeneral Özel, 2 askeri helikopter ile çatışmaların yaşandığı bölgeye gitti. Özel, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın 17 şehit verdiğimiz Aktütün saldırısıyla ilgili soruşturmasını da yürütüyor. HAKKARİ

GENERAL ÇATIŞMA ORTASINDA YARALANDI

Tugay Komutanı Tuğgeneral Lokman Ekinci, Mehmetçiğe destek için 2 helikopter ve 30 askerler çatışma bölgesine geldi. Ancak helikopterlerden biri inişte düştü. Ekinci ve 15 asker yaralandı.

Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Lokman Ekinci, operasyona çıkan komando bölüğünün gece pusuya düşürüldüğünü haber alır almaz, 30 askeri taşıyan 2 helikopterle çatışma bölgesine geldi. Ancak Ekinci'nin de bulunduğu helikopterlerden biri iniş sırasında düştü. 15 asker ile Tuğgeral Ekinci yaralandı. Ekinci'nin bacağının kırıldığı öğrenildi.

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden yapılan açıklamada teröristlerin kaçış yollarını kesmek için gece 2 helikopterlerle bölgeye gece birlik sevkedildiğini, bir helikopterin iniş sırasında teknik arıza nedeniyle düştüğü bildirildi. Açıklamaya göre, kazada ağır yaralanan ve Komando Onbaşı Orhan Marhan (Tatvan) Şırnak Asker Hastanesi'nde şehit oldu. Aralarında Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Lokman Ekinci'nin de bulunduğu 15 Mehmetçik hafif şekilde yaralandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141