• BIST 9142.4
  • Altın 2325.069
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9782
  • Muğla 25 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 28 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

PKK HALKI TEHDİT ETMEYE DEVAM EDİYOR

PKK HALKI TEHDİT ETMEYE DEVAM EDİYOR
Güneydoğu'da açıklamalarıyla halkı huzursuz eden PKK hakkında, AKP Milletvekili Oya Eronat bölgedeki durum hakkında bilgi verdi.
Çözüm süreci sayesinde bölgede 7 aydır ölüm meydana gelmediğini, bunun sevindirici olduğunu belirten Eronat, “Ama PKK yöneticilerinin tehditleri Güneydoğu halkını tedirgin ediyor. İnsanlar korkuyor, süreç sekteye uğramasın istiyor. PKK, hükümeti tehdit ediyor ama aslında korkuttuğu insan bizim Güneydoğu halkı. Şantajla, tehditle hiç kimse bir şey elde edemez. Hiçbir devlet tehditlere pabuç bırakmaz. Çocuklarımızın kanına doymadılar mı ki bu tehditleri savuruyorlar?” diyor.
 
AK Partili Oya Eronat, 17 yaşındaki oğlunu 2008 yılında terör saldırısında kaybetmişti. Zaman’a konuşan Eronat, çözüm sürecinin ‘tek taraflı yürüyecek bir iş’ olmadığını, herkesin elini taşın altına koyması gerektiğine dikkat çekiyor. Ancak PKK’nın bir holding gibi çok büyük paralarla oynayan bir terör örgütü olduğunu bu yüzden buna yanaşmadığının altını çiziyor: “Bir anda bu paraları kaybetmek istemez. Bu işin içinde aracısı vardır, bu ticaretten çok fazla nemalanan insanlar vardır. Bir anda bu süreçle Güneydoğu’ya sükûnet ve huzur gelirse bu insanlar bu ticareti nasıl yapacak?”
 
Ölenler Gariban Aile Çocukları
 
Zaman'ın haberine göre, Oya Eronat’ın dikkat çektiği noktalardan biri de ölen teröristlerin hiçbirinin PKK’nın ne üst yönetiminden ne de BDP’nin temsilcilerinden olmaması: “Dağlarda ölenlerin hepsi gariban aile çocuklarıdır. Kendi çocuklarını dağa göndermezler. Kendi çocuklarını Avrupa’da özel okullarda okutuyorlar ama garibanın çocuğu dağa gitsin isterler. Kendi çocukları üzerinden değil, başkasının çocukları üzerinden siyaset yapınca kanın akması çok umurlarında olmuyor.”
 
"BDP Çözüm Konusunda Net Değil"
 
AK Partili Eronat, çözüm sürecinin tıkanmasından da PKK terör örgütünü sorumlu tutuyor. Eronat, “Çözüm sürecinden önce BDP’li vekiller hep bir ağızdan, ‘liderimiz Öcalan’ diyordu. Eğer PKK’nın yüzde 20’si çekilmişse o zaman PKK veya BDP, Öcalan’ı takmıyor, derim. Pilavdan dönenin kaşığı kırılır. Hem çözüm sürecinden yanaymış gibi görüneceğim, hem de mızmızlanacağım. Oynamasını bilmeyen gelin ‘yerim dar’ dermiş. İstemiyorlarsa söylesinler; ‘istemiyoruz’ desinler. Yalpa yapmasınlar, biraz net dursunlar artık.” ifadelerini kullanıyor.
 
Tazminatı Fakir Çocuklara Verecek
 
Oya Eronat, 31 Ekim 2012’deki TBMM oturumunda, kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle açtığı davada, BDP Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ve Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü’den 15 bin lira manevî tazminat kazanmıştı. Eronat, Yargıtay aşamasında olan davadan alacağı tazminatı ‘Güneydoğu’daki fakir çocuklara vereceğini’ kaydediyor.
 
Zaman
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141