• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

PKK Bombası kuaförden çıktı

PKK Bombası kuaförden çıktı
Terör örgütü PKK'nın İstanbul'da Güngören benzeri kanlı bir eylem gerçekleştirmesi önlendi.

İstanbul'un en kalabalık yerlerinden Şişli'yi hedef seçen kadın canlı bomba harekete geçtiği anda polis tarafından 9 kilo bombayla kıskıvrak yakalandı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK'nın Doğu ve Güneydoğu'daki kanlı saldırılarının ardından İstanbul'da bombalı eylem hazırlığı yaptığı bilgisini aldı. Yapılan çalışmalardan sonra örgütün bir kadın bombacıyı İstanbul'a gönderdiği belirlendi.

Kandil'de eğitim almış

Kandil'de bomba eğitimi alan kadın bombacı geçen hafta İstanbul'a geldi. Hücre evinde kalan 30 yaşlarındaki militan, istihbarat birimi tarafından 24 saat takibe aldı. Dün hamile kıyafetiyle elinde çantayla hücre evden çıkan militanı takip eden Terörle Mücadele ekipleri, Okmeydanı Halide Edip Adıvar Köprü'sü üzerinde teröristi etkisiz hale getirdi. Uzman ekipler tarafından yapılan incelemede ise çantada patlayama hazır 8 kilo 800 gram plastik patlayıcı, 15 adet fünye ve buton buldu.

“Başka gözaltılar da olacak”

Operasyonun ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne giderek Celalettin Cerrahla görüşen İstanbul Valisi Muammer Güler, burada basın mensuplarına açıklamada bulundu. Güler, kadın teröristin amacının Güngören benzeri bir eylem gerçekleştirmek olduğunu açıkladı. Yakalanan şahsın takip edildiğini belirten Vali Güler, 'Bu konuyla ilgili arkadaşlarımızın tespitleri ve takipleri vardır. Zaten böyle bir tespit ve takip olmasa böyle bir yakalama söz konusu olmazdı'' dedi. Güler, yakalanan şahsın bir eylem hazırlığı içerisinde olduğunu belirterek, "Bu olayla ilgili başka gözaltılar da olacaktır" dedi.

KUAFÖRE GİTTİ SAÇLARINI BOYATTI

İstanbul Şişli'de yakalanan canlı bombayla ilgili ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. Canlı bomba kuaföre giderek saç rengini değiştirdi. Daha önce Adana'da yakalanan kadın canlı bombanın eylem öncesi kamufle olmak için kuaföre gitmesi tecrübesinden hareketle polis, bunun üzerine bölgedeki ekip sayısını artırdı. Olay gününde evden makyajlı çıkan canlı bomba polisin son hamlesiyle kıskıvrak yakalandı. Geçtiğimiz yıl Adana'da yakalanan PKK'lı kadın canlı bombada harekete geçmeden ön ve kuaföre gitmiş tırnaklarına oje sürmüş saçına röfle yaptırmıştı.

ÇANTADAN PATLAMAYA HAZIR BOMBA ÇIKTI

Bölgede geniş güvenlik önlemleri alan İstanbul polisi, sırt çantasında yapılan aramada düzenekleri hazırlanmış ve tek hareketle patlamaya hazır bomba buldu. Bir gözcünün de bulunup bombayı uzaktan kumanda ile patlatması ihtimali üzerine bölgede sinyal kesici araç çalışır durumda bekletilip frekanslar kesildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141