• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 9 °C
  • İzmir 15 °C
  • Aydın 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

(Pazartesi) Objektiften bağımlılık yansıyacak

(Pazartesi) Objektiften bağımlılık yansıyacak
Ege Üniversitesi, Türkiye'nin ilk "Bağımlılık ve Toplum" konulu fotoğraf yarışmasını düzenleyecek- EÜ Madde Bağımlılığı, Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Coşkunol:- "Bağımlılık konusunda Türkiye'nin ilk fotoğraf yarışması o

ZEYNEP HOŞGÖRÜR - Ege Üniversitesi (EÜ) Madde Bağımlılığı, Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hakan Coşkunol, "Bağımlılık ve Toplum" konulu fotoğraf yarışması düzenlediklerini belirterek, "Bağımlılık konusunda Türkiye'nin ilk fotoğraf yarışması olan etkinlik, özellikle gençlerin bağımlılık olgusuna nasıl yaklaştığını göstermesi açısından çok önemli" dedi.

Prof. Dr. Coşkunol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bağımlılık alanında çalışmalar yapmak üzere kurulan ilk enstitüsü olma özelliğini taşıyan EÜ Madde Bağımlılığı, Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü'nün toplumda bağımlılıkla mücadelede büyük rolü bulunduğunu belirtti.

Bağımlılıkla mücadelede en etkin yolun, toplumda konuya ilişkin bilincin artmasıyla mümkün olduğunu anlatan Prof. Dr. Coşkunol, "Bağımlılığın, birey kadar toplumun da mücadelesi olduğu gerçeğinden yola çıkarak, 'Bağımlılık ve Toplum' konulu fotoğraf yarışmasını düzenledik. Bağımlılığı fotoğraf karelerinde göreceğiz" dedi.

Yarışma ile bağımlılık konusunda toplumsal duyarlılığı ve farkındalığı artırmayı amaçladıklarını vurgulayan Prof. Dr. Coşkunol, şöyle konuştu:

"Bağımlılık konusunda farkındalığı artırıp, insanların duyarlılığını ön plana çıkarabilmek istiyoruz. Çok da güzel eserler çıkacağına eminiz. Bağımlılık konusunda Türkiye'nin ilk fotoğraf yarışması olan etkinlik, özellikle gençlerin bağımlılık olgusuna nasıl yaklaştığını göstermesi açısından da çok önemli. Enstitü olarak, misyonlarımız arasında toplumla iletişim halinde olmak var. Bu yarışma birbirimizi tanımamıza vesile olacak. Birey, aile ve toplum genelinde bağımlılığın önlenmesinde önemli bir araç olacak. Yarışmaya hem katılımcılar açısından güzel bir deneyim olacak hem de bağımlılık olgusuna bakış konusunda bize önemli bilgiler verecek."

- "Dereceye giren eserler yol gösterici olacak"

Prof. Dr. Coşkunol, yarışma kapsamında internetten sigaraya, alkolden uyuşturucuya bağımlılığa yol açabilen hür türlü etkinlik ve maddenin fotoğrafının değerlendirileceğini belirtti.

Fotoğrafların toplumla buluşmasının sağlanmasına yönelik çalışmalar da yapacaklarını vurgulayan Prof. Dr. Coşkunol, şunları kaydetti:

"Ödül alan ve sergilenmeye değer görülen fotoğraflar, Atatürk Kültür Merkezi ve EÜ Madde Bağımlılığı, Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü'nün ev sahipliğinde düzenlenecek 8. Ulusal Alkol ve Madde Bağımlılığı Kongresi'nde sergilenecek. Fotoğrafların, Türkiye'nin gündeminde yer alabilmesini sağlayacağız. Fotoğrafların, enstitü tarafından hayata geçirilen kitap, broşür, afiş gibi eğitim araçlarının yanı sıra Sağlık Bakanlığı kamu spotlarında kullanılmasına yönelik çabamız olacak. Gelecek yıllarda tekrar düzenleyeceğimiz yarışmanın, özellikle üniversite öğrencileri ile gençlerin ilgisini çekeceğine inanıyorum."

Prof. Dr. Coşkunol, birincilik ödülü bin 500 lira olan yarışmaya, "Bağımlılık ve Toplum" temalı eser sahiplerinin 27 Eylül'e kadar başvurabileceğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Zeynep Hoşgörür
Yayınlayan: Serdar Yılmaz

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141