• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Paşa'nın milyon dolarlık keyfi

Paşanın milyon dolarlık keyfi
Karakol yaptırımıyoruz ancak askeri tesislere milyonluk golf tesisi yaptırıyoruz. Bu tesisler bir tane olsa gam yemeyeceğiz!

Aktütün Karakolu'na saldırı yapıldığı sırada golf oynadığı için eleştirilen Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun, askeri üslere golf sahası yapılması için talimat verdiği ortaya çıktı. Zenginlerin sporu olarak bilinen golf için yapılan bir sahanının maliyeti 500 milyon YTL'yi buluyor.

Aktütün Karakolu'na saldırı yapıldığı sırada golf oynadığı için eleştirilen Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun golf sevgisini askeriye yaymak için büyük çaba sarfettiği ortaya çıktı. Babaoğlu'nun talimatı doğrultusunda Konya'daki 3. Ana Jet Üssü Komutanlığı ile Ankara'daki 4. Jet Hava Üssü Komutanlığı'nda başlanan golf sahalarının yapımı sürüyor. Bir golf sahasının yapımı 500 milyon YTL'yi buluyor.

İLK GOLF SAHASI KONYA'YA
Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun talimatı doğrultusunda ilk golf sahasının Konya'ya yapılması kararlaştırıldı. Konya'da bulunan 3. Jet Ana Üssü Komutanlığı'na 500 bin metkarelik golf sahası yapılması kararı alındı. Golf Federasyonu Konya İl Temsilcisi Tülay Şener, Haziran ayında yaptığı açıklamada 3. Ana Jet Üssü Komutanlığı'na golf sahası yapılacağını belirterek, “Konya'daki golf sahası bu sporun Türkiye genelinde yaygınlaştırılması amacıyla yapılıyor. Üsteki saha 9 delikli olacak. Üs komutanlığı, bittiğinde sahayı Konya Golf Kulübü'ne teslim edecek” demişti. Golf sahasının henüz bitmediği öğrenildi.

ANKARA'YA 9 DELİKLİ SAHA
Orgeneral Babaoğlu'nun talimatı doğrultusunda Ankara'daki 4. Jet Hava Üssü Komutanlığı'na da golf tesisi yapılıyor. Ankara'daki tesisin de 9 delikli olması planlandı. Çimyapı isimli şirket tarafından yapılan golf sahası, şirketin resmi internet sitesinde referans tesisler arasında gösteriliyor. Babaoğlu'nun göreve gelmesinin ardından askeri üslerde mini golf sahalarının kurulması için çalışma başlattığı öğrenildi. Babaoğlu'nun talimatı ile İzmir Çiğli'deki 2. Ana Jet Üssü Komutanlığı ile Hava Eğitim Komutanlığı'na mini golf aletleri alındığı belirlendi. Bir golf sahasının maliyeti büyüklüğüne göre 500 milyon YTL'ye yıllık masrafları da 200 bin YTL'yi buluyor.

Genelkurmay: Haberi yoktu
Genelkurmay Başkanlığı, Orgeneral Babaoğlu'nun Cumartesi günü akşam saatlerine kadar Aktütün saldırısıyla ilgili bilgisinin olmadığını açıkladı. Genelkurmay'ın internet sitesinde yapılan açıklamada, Babaoğlu ile ilgili olarak haberlerin kasıtlı olduğu ileri sürülerek “Konunun teyit edilmeden TSK'yı yıpratma amaçlı olarak kullanılması üzücü ve düşündürücüdür” denildi.

Ben mi gitseydim
Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun, Aktütün Karakolu'na yapılan saldırıda 17 Mehmetçik şehit düşerken Antalya'da golf oynaması tepkilere neden oldu. 'Karakola saldırının başladığı 3 Ekim Cuma günü Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek beldesinde düzenlenen Ramazan Bayramı Golf Turnuvası'na katılan Hava Babaoğlu, Cumartesi günü de sahaya çıktı. Babaoğlu, Genelkurmay Başkanlığı'nın Cumartesi günü yaptığı açıklamayla saldırıdan haberi oldu. Babaoğlu, dün “Mehmetçik şehit düşerken golf oynamasını' eleştiren medyaya verdiği cevap da tartışmalara neden oldu. Babaoğlu bir gazeteye verdiği demeçte “Eleştiride bulunanları mutlu etmek için o gün Aktütün'e mi gitseydim?” dedi. Babaoğlu'nun 'Aktütün'e mi gitseydim' sözleri tepkilere neden oldu

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141