• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Parayı Bulduk Özel Röportajı

Parayı Bulduk Özel Röportajı
Bugüne kadar yaptığı başarılı çalışmalarla isminden sıkça söz ettiren İhsan Taş, son çektiği "Parayı Bulduk" isimli filmiyle yeniden gündemde...

Her yeni yıl insanlara yeni umut kapısı, güzel dilekler, mutlu hayat hayalleri, bol kazanç beklentileriyle gelir. Bu yıl 2017'yi uğurlarken, bu beklentilerin odak noktasında olan "bol kazanç" yani para merkezli bir sinema filmiyle 2018 yılının kapılarının sinemaseverlere aralıyor senarist, yönetmen İhsan Taş. İçinde bir film seti kurulu kumarhane üzerinden, kısaca zengin fakir herkesinin hayallerine tercüman olan "Parayı Bulduk" sihirli cümlesiyle mutluluk dağıtmak istiyor. Parayı Bulduk komedi sinema filmi 2017 yılının son günlerinde, (29 Aralık cuma günü ) yeni bir yıla girerken gösterime çıkmaya hazırlanıyor. Yönetmen İhsan Taş heyecanlı bir bekleyiş içindeyken söyleşi isteğimizi kabul ediyor ve bizi Şişli'deki ofisine davet ediyor. Biz ofise ulaştığımızda filmin başrol oyuncuları Ersin Korkut ve Gülsüm Alkan ile görüşmesini tamamlayan yönetmen Taş, fotoğraf almak için bizi de davet ediyor içeri. Fotoğraf çekimleri tamamlandıktan sonra Ersin Korkut, Gülsüm Alkan vedalaşıyorlar. Her zaman güler yüzlü görmeye alışık olduğumuz, bu defa güler yüzüyle heyecanı birbirine karışık olan yönetmen İhsan Taş ile PARAYI BULDUK filmini konuşmaya başlıyoruz.  

 

Sinema sizin için ne ifade ediyor?

İhsan Taş: Bir aşktır sinema… Bu sevdam uğruna kaybettiğim hiçbir şeyden asla pişman değilim. Her insan gibi benimde hayallerim vardı ve ben hayallerimden asla vazgeçmedim. Çok şükür alnımın akıyla 3 tane sinema filmi hayata geçirdim. Bundan sonrası daha da kendimi geliştirerek, daha kaliteli işler yapmak istiyorum. Ömrüm olduğunca setlerde olmak ve son nefesimi de setlerde vermek en büyük arzum.

Son filminiz "Parayı Bulduk" sizi zengin eder mi, böyle bir beklentiniz var mı?

İhsan Taş: İnsan olarak, hayat mücadelemizin önemli bir kısmını parayı bulmak uğruna yaparız, yapıyoruz. Herkesin hayallerinin bir tarafında zengin olmak isteği var. Bu isteğin temel amacının "bol param olsun, yan gelip yatayım" olmadığını düşünüyorum. O paraları kesinlikle hayallerdeki bir işi, bir hizmeti bir buluşu ve sair istekleri gerçekleştirmek gibi bir planı için ister insan. Ben olaya böyle bakıyorum. Bende çok para kazanmayı isterim. Az önce söylediğim gibi sinemaya aşık biriyim. Benimde sinemada çok hayallerim var. Bunların tümü pahalı sinema filmleri hayaller.  Yani çok para gerekecek. (Gülüyor.) Parayı Bulduk dediğimde hemen yeni filmlerle sinemaseverlere yeni projeler üreten biri olacağım. Yani bu bakımdan bizim seyircimiz gelecekte seyredeceği güzel filmlere yatırım yapan, ileri görüşlü, sinema destekçisi, bende onların emanetçisiyim. (Gülüyor) İşte zengin olmaksa evet böyle bir zenginlik beklentim var diyebiliriz.    

Parayı Bulduk filmi için çıkış noktası neydi?

İhsan Taş: Kumarhanelerin iç dünyasını tüm gerçekliği ile değil de, komik bir şekilde yansıtsak nasıl olur diye düşündüm ve düşündüklerimi senaryo haline getirdim. Ortaya eğlenceli bir senaryo çıkınca bunu ekibim ile paylaştıktan sonra, onlarda sıcak bakınca daha çok cesaretlendim ve bunu sinema filmi olarak çekmeye karar verdim.

Senaryoyu ne kadar sürede yazdınız?

İhsan Taş: Senaryoyu yaklaşık 1 ayda yazdım. Aklınızda bir şeyler oluşunca onu senaryoya dökmek daha kolay oluyor.

Filmi çekmek için ne zaman harekete geçtiniz?

İhsan Taş: Filme 2017’in başlarında çekmeye başladık. Yeni yıla yeni bir proje ve yep yeni umutlarla başlayalım dedik. Gösterim tarihini de 2018 yılbaşına denk getirmeye çalıştık. Burada belirtmeliyim Dağıtımcı firmamız, MC Dağıtım bu konuda bize çok yardımcı oldu. Buradan teşekkürlerimi iletmek isterim.  İzleyicilerimizle yeni yıla çok para odaklı bir hikaye ile gülerek eğlenerek girelim. Parayı Bulduk filmimizle izleyene şans, mutluluk, başarı ve zenginlik getirsin temennimizle gösterime çıkıyoruz. İnşallah, geçmiş yılların tüm olumsuzluklarını silsin. 2018 yeni umutlar yeni ufuklar getirsin.

Çalışmalarınızda Yeşilçam emekçilerini de unutmayan bir yönetmen olarak bu filmin oyuncu kadrosunu nasıl kurdunuz?

İhsan Taş: Ben oyuncu kadrosunu kurarken mümkün olduğunca üç kuşak oyuncuyu bir araya getirmeye çalışıyorum. Birkaç tane popüler isim, birkaç tane Yeşilçam’ın Emektar oyuncuları ve yeni yüzler… Yeşilçam’ın emektar oyuncularıyla aynı seti paylaştığım için kendimi hep şanslı hissetmişimdir. Onlara kapım her zaman açık…

Ersin Korkut, Gülsüm Alkan ve Metin Keçeci gibi BKM den tanıdığımız oyuncuları ikna etmek nasıl bir serüvendi?

İhsan Taş: Bir önceki filmimde Metin Keçeci’yi oynatmıştım. O vesile oldu tanışmamıza. Ve çalışmaya başladık… Ben onları, onlarda sağ olsunlar beni sevdiler ve aramızda güçlü bir dostluk oluştu. Sette başlayan dostluğumuz dışarıda da devam ediyor. Başka projelerimde de mutlaka tekrar çalışmak isterim…

Filmi nerede çektiniz?

İhsan Taş: Filmi İstanbul’da çektik ve sanırım bu İstanbul’daki son filmim olacak. Yeni projelerimde daha sakin bir şehirde çalışmak istiyorum.

Çekimler kaç gün sürdü?

İhsan Taş: Çekimler 8 gün sürdü… İmkanlarımız dahilinde elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Günümüzde bir klip bile nerdeyse bir hafta da çekliyorken, 8 günde Allah’ta yardımcımız oldu ve bir mucizeye imza attık diyebiliriz…

Kurguda farklı bir uygulamanız oldu efektler filan, bunu seyirciye anlatır mısınız?

İhsan Taş: Evet, gerçekten de filmin ilk halinden eser kalmadı… O özel efektler filme bambaşka bir hava kattı. Tek hayali Hollywood standartlarında film çekmek olan Görsel efekt uzmanı Berke Mehmet Özger kardeşimiz filme biraz daha hareket katıp, efektlerle filmi daha da yukarılara çıkardı diyebilirim. Emeklerine sağlık diyorum…

Çekerken oyunculardan, teknik ekipten zorlanan veya yönetmen olarak sizin zorlandığınız bir şey oldu mu?

İhsan Taş: Tüm ekip yaptığımız işin ciddiyetini bilerek çekime girdik. Daha ofiste sözleşme aşamasında “Yaptığımız işe inanıyorsanız, kapım sonuna kadar açık. İnanmayan varsa, saygı duyarım şimdi söylesin” dedim. Tüm ekip benimle birlikte elini taşın altına koydu. Dolayısıyla planladığımız günde filmi bitirdik.

Filmle ilgili bir set anınızı paylaşmak ister misiniz?

İhsan Taş: Her günümüz ayrı hikâyelerle doluydu… Ama en unutamadığım bu filmde. Setimize Basındaki arkadaşlarımızı davet ettik. Basın oyuncu arkadaşlarımız ile söyleşi yaptığı sırada, mikrofonu eline her alan oyuncu arkadaşlarımız beni de sahneye yanlarına davet etmişti. Bu beni çok mutlu etmişti. Hepsine çok teşekkür ederim.

Parayı Bulduk filminde seyirci nasıl bir komedi filmi izleyecek, filmin yazarı ve yönetmeni olarak bunu nasıl anlatırsınız?

İhsan Taş: Biraz eğlenceli, biraz da draması olan bir iş oldu. Benim için güzel bir deneyim oldu… Daha önce Kaçış 1950 isimli bir dönem filmi çekmiştim, ikinci filmim Temel ile Dursun İstanbul’da filmi komediydi. Buda Komedi-Dram karışımı oldu… Umarım izleyiciler de beğenir.

Bu filmden sonrası için ne düşünüyorsunuz?

İhsan Taş: Filmimiz kısmet olursa 29 Aralık’ta vizyona giriyor. Şu an tüm enerjimi bu filme adamış durumdayım. Ama yazın çekmeyi çok istediğim bir projem var, onu da bu filmin vizyonundan sonra duyuracağım nasip olursa…

Geldiğimiz noktada Türk sineması hakkında ne düşüyorsunuz?

İhsan Taş: Türk sineması her geçen gün daha da güçleniyor diye düşünüyorum. Çok yetenekli kardeşlerimiz var bu mesleğe gönül vermiş ve kendi imkanları dahilinde güzel işler çıkarıyorlar. Şartlar ve imkânlar biraz daha sağlanırsa ülkemizi yurt dışında da gururla temsil edecek kapasiteye gelirler.

Son olarak sizin gibi bu mesleğe gönül vermiş gençlere ne gibi tavsiyelerde bulunmak istersiniz, sıfırdan başlayarak 3 tane sinema filmi hayata geçirmiş biri olarak?

İhsan Taş: Bu mesleğe gönül vermiş insanlara tek tavsiyem şu dur ki; “İnandığınız yolda yürümekten asla pes etmeyin ve hayallerinizden asla vazgeçmeyin. Yaptığınız işe birazcık inancınız ve saygınız varsa şayet. Pes etmek emeğini çöpe atmak demektir. Tüm emeklerine ihanet etmek demektir. Asla pes etmeyin ve kendinizi hep geliştirin” derim ben.

Bize zaman ayırdığınız için çok teşekkür eder, Sinemastar.com olarak 29 Aralık günü vizyona çıktığında filminize gişede başarı ve size de "mutluluğu bulduk" Parayı Bulduk hadi şimdi yeni filmler yapmak için kolları sıvayalım dedirten bereket dileriz.

İhsan Taş: Bende sinemaseverler adına bu güzel dileklerinize, keyifli söyleşi için tüm ekibinize çok teşekkür eder başarılarınızın devamını dilerim…

Kaynak: Sinemastar Özel Röportaj  / Hezarfen ÇELEBİ 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141