• BIST 8807.72
  • Altın 2238.898
  • Dolar 32.338
  • Euro 35.0747
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 17 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Öztürk’ten TBMM’de Tarihi Konuşma

Öztürk’ten TBMM’de Tarihi Konuşma
“Türkiye, artık eski Türkiye değildir. Savunma sanayisiyle, güçlü ordusuyla, birçok ülkenin gıpta ettiği güçlü bir ülkedir”

“Yerli ve Milli olma kavramlarının önemini 15 Temmuz gecesi bir kez daha gördük. Ruhunu FETÖ’ye, bölücü örgüte veya başka illegal örgütlere satmış, asker kıyafeti giymiş teröristlerin bu vatan ve bayrak altında yerleri yoktur. O gece kahramanlık destanı yazan , milletin yanında duran askerlerimiz ve polislerimiz başta olmak üzere, vatanı için canını ortaya koyan tüm güvenlik güçlerimize bu millet adına huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum”

 

 

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, 2017 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı Millî Savunma Bakanlığı bütçesi üzerine TBMM’de söz alarak yaptığı konuşmada, “Türkiye, artık eski Türkiye değildir. Savunma sanayisiyle, güçlü ordusuyla, birçok ülkenin gıpta ettiği güçlü bir  ülkedir” dedi.

Konuşmasına, Gazi Meclisi selamlayarak başlayan Milletvekili Öztürk, “ 15 Temmuz öncesi ve sonrasında vatanımız, bayrağımız ve milletimiz için canını seve seve  feda etmiş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Öztürk,  konuşmasını,  “Ak Parti hükümetlerinin 15. Bütçesini yapıyor olmanın haklı onurunu ve gururunu yaşadığımı belirtmek istiyorum. 2003 yılında 10 Milyar TL olan Milli Savunma Bakanlığı bütçesi aradan geçen sürede yaklaşık 3 kat artarak 29 Milyar TL  olması bizim için anlamlı ve önemlidir. Bu büyüyen bütçe kaynakları, vatanımızın her türlü iç ve dış tehdide karşı savunmasında etkin bir şekilde kullanılmaktadır.Millî Savunma Bakanlığımız, AK Partİ hükûmetleri döneminde birçok yeniliğe imza atmıştır. Geçmişte uçak fabrikalarımızı, silah fabrikalarımızı kapatıp hazır ürün alma anlayışından artık yerli ve milli üretim anlayışına geçiş yapılmıştır. Bu anlayış farkı ordumuzun yerli ve milli unsurlarla desteklenmesine olanak sağlamıştır. Daha önceleri ülkemizin ihtiyaç duyduğu silahların temininde zorluk çıkartan ülkelere verilecek en güzel cevap hükümetimizin izlemiş olduğu yerli ve milli üretim modeli anlayışıdır. “ şeklinde sürdürdü.

Milli Ordu Vurgusu

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk , konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Türkiye, artık eski Türkiye değildir. Savunma sanayisiyle, güçlü ordusuyla, birçok ülkenin gıpta ettiği güçlü bir  ülkedir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaç duyduğu ileri teknoloji ürünlerinin büyük ölçüde milli sanayii tarafından geliştirilmesi ve üretilmesi hedeflenmektedir. TSK’nın ve güvenlik güçlerinin konvansiyonel silah, mühimmat ve patlayıcı ihtiyaçlarını karşılama hedefi doğrultusunda, son on yıldaki yatırımlar ve ar-ge projeleri sayesinde, ana muharebe tankı Altay, fırtına obüsleri ve 35 milimetre alçak hava savunma sistemi olan KORKUT’un yanı sıra, nüfuz edici bomba, uzun menzilli,  akıllı mühimmat gibi, yeni nesil modern ve milli silah, mühimmat üretim projeleriyle çok önemli atılımlar gerçekleştirilmiştir. Türkiye’nin ilk yerli ve milli tüfeği olan Modern Piyade Tüfeği’nin 500 adetlik ilk kafile üretimi de bu dönemde tamamlanmıştır.

Türk mühendisler tarafından tasarlanan 2 adet prototipi üretilmiş ve testleri başarıyla tamamlanmış olan yeni nesil temel eğitim uçağı, Hürkuş-B’nin seri üretimine de başlanmış olup, taarruz uçakları, helikopterler, uydu fırlatma sistemleri ve benzeri daha birçok konuda da projelerimiz sürmektedir. Geçtiğimiz günlerde fırlatılan Göktürk-1 keşif ve gözetleme uydusu ile coğrafi kısıtlama olmaksızın dünyanın her yerinden yüksek çözünürlüklü görüntü sağlanacak, Sınır güvenliğinden istihbarata kadar bir çok alanda hizmet edecektir.

Özellikle, güçlü devlet olmanın gerekliliklerinden biri de hareket kabiliyetine sahip profesyonellerden oluşan etkin ve özellikle milli silahlara sahip, milletin emrinde bir orduya sahip olmaktır.

Milli Silahlara sahip ve Milletin emrinde bir ordu vurgusu bence çok önemlidir. Kıbrıs çıkarmasında yaşadığımız sıkıntılar ve özellikle doğuda hain PKK lı teröristlerle ve yandaşları ile verdiğimiz mücadelede bizlere hazır silah sistemlerini satan ülkelerin, nasıl kendi çıkarlarına ters düşen milli politikalarımız söz konusu olduğunda bizlere dayattıkları, “bizim sattığımız silahları terörle mücadelede kullanamazsınız, bizim sattığımız uçağı rızamız olmadan uçuramazsınız” şeklindeki telkinleri ve hemen silah ambargosundan bahsetmelerini hatırlarsınız. Hatta bugünlerde de bir takım sözde müttefik olduğunu söyleyen bazı ülkeler aynı tarzda kararlara imza atmaya çalıştığı da hepimizin malumudur.”

Ruhunu FETÖ’ye Satanlar

Konuşmasında, İlk insansız hava aracını Türk ordusunun bünyesine katmaya çalıştıkları günlerde yaşadıkları zorlukları anımstan Öztürk, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Parasını ödediğimiz halde milletin hizmetine sunamadığımız insansız hava araçlarını hatırlayın. Şimdi ise Türk mühendisleri tarafından kendi insansız hava aracını ve bu araçlara takılan füzeleri üreten bir TÜRKİYE… Aradaki farkı sizin takdirlerinize bırakıyorum.Ordumuzun  yerli ve milli olması sadece ülkemiz güvenliği açısından değil bölgedeki barışın tesisi içinde önemlidir. Fırat kalkanı operasyonunda ortaya koymuş olduğumuz duruş ve tavırda bu nitelemeyi desteklemektedir.

Yerli ve Milli olma kavramlarının önemini 15 Temmuz gecesi bir kez daha gördük. Ruhunu FETÖ’ye, bölücü örgüte veya başka illegal örgütlere satmış, asker kıyafeti giymiş teröristlerin bu vatan ve bayrak altında yerleri yoktur. O gece kahramanlık destanı yazan , milletin yanında duran askerlerimiz ve polislerimiz başta olmak üzere, vatanı için canını ortaya koyan tüm güvenlik güçlerimize bu millet adına huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

Değerli milletvekilleri, sözlerime son verirken 2017 yılı bütçemizin ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.”

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141