• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

ÖZDEN'DEN TURİZM HAFTASI MESAJI

ÖZDENDEN TURİZM HAFTASI MESAJI
Muğla Milletvekili, Asya Parlamentolar Arası, Türk Gurubu Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özden: "Dünyanın ilk 10 turizm ülkesi arasında yer alan ülkemizin 2023 hedeflemesinde Türkiye’ye en çok değer katan kentlerden biri olarak Muğla, turizm hedefini her geçen

Muğla Milletvekili, Asya Parlamentolar Arası, Türk Gurubu Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özden: "Dünyanın ilk 10 turizm ülkesi arasında yer alan ülkemizin 2023 hedeflemesinde Türkiye’ye en çok değer katan kentlerden biri olarak Muğla, turizm hedefini her geçen gün daha da yükseğe taşımaya, sahip olduğu hoşgörü iklimi sayesinde, farklı kültürlerden insanlara kucak açmaya devam edecektir"dedi.

 

Özden: "Kıtaların birleştiği, üç yanının denizlerle çevrildiği, dört mevsimin bir arada yaşandığı, medeniyetlerin buluştuğu bir coğrafyada yer alan Türkiye’nin turizm potansiyeli, bugün en önemli kaynaklarımızdan biri haline gelmiştir. Sahip olduğu zenginlik ve derinlikleriyle Muğla’mız turizmde gerçekleştirilen atılımlarla başta Türkiye olmak üzere dünya turizmi içindeki önemini giderek arttırmaktadır.

Dünyanın ilk 10 turizm ülkesi arasında yer alan ülkemizin 2023 hedeflemesinde Türkiye’ye en çok değer katan kentlerden biri olarak Muğla, turizm hedefini her geçen gün daha da yükseğe taşımaya, sahip olduğu hoşgörü iklimi sayesinde, farklı kültürlerden insanlara kucak açmaya devam edecektir.

 

Muğla’mız, kıyıları boyunca yeşil ve mavinin iç içe olduğu eşsiz güzellikteki 131 Koyu, 1124 kilometrelik sahil şeridi, doğal güzellikleri, kültürel zenginlikleri ve tarihsel birikimleriyle hem iç turizmde hem de dış turizmde önemli bir destinasyon olarak dikkatleri çekmektedir.

 

Alternatif turizm faaliyetleri ile turizmin çeşitlendirilmesi ve sürenin uzatılarak turizmin İlimizde 12 aya yayılması için gerekli olan çalışmaların yakından takipçisiyiz. Bu anlamda ticari ürün haline gelmemiş kültürel zenginliklerimizi harekete geçirmeyi çok önemsiyoruz.Her yıl, farklı ülkelerden rengi, dili, inancı, düşüncesi ve ekonomik durumu farklı 3 milyondan fazla yabancı turisti ilimizde ağırlıyoruz. Türkiye’nin en fazla turist çeken illerinden birisi olan Muğla’mızın turizm potansiyelini 5 milyona çıkartmak hedeflerimiz arasındadır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle; uluslararası turizm alanında edindiğimiz yerin sağlamlaştırılmasında ve daha ileriye götürülmesinde sektörün gelişimine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor, başarılı bir turizm sezonu geçirilmesi temennisi ile Turizm Haftasını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum"dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141