• BIST 9079.97
  • Altın 2323.531
  • Dolar 32.3714
  • Euro 34.8891
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Özdemir’in ayak sesleri

Özdemir’in ayak sesleri
Ferdi Tayfur konseri eşliğinde halkla buluşan MHP Marmaris belediye başkan adayı Cemalettin Özdemir için düzenlenen. ve binlerce kişini katıldığı mitingin üç kelimelik özeti;

MHP Marmaris'te bu seçim sürecinde ilk gövde gösterisini dün gerçekleştirdi. Hiç kimsenin ummadığı bir kalabalığı alanda toplamayı başaran Cemalettin Özdemir, kalabalıktan aldığı moral destekle yaptığı konuşmada Günü kurtarmak için değil çocuklarınızın geleceğini korumak için oy verin ki çocuklarınızın gözlerine onurluca baka bilesiniz” dedi. Dün Atatürk Meydanında toplanan kalabalıktan yükselen çığlığının üç kelimelik özeti vardı: Özdemir'in ayak sesleri…

Dün seçime beş gün kala Atataürk meydanında Milliyetçi Hareket Partisi tarafından düzenlenen Ferdi Tayfur konseri ve MHP adayı Cemalettin Özdemir'in halka seslenmesi için düzenlenen mitinge emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre yaklaşık 9000 kişinin katıldı.
Miting öncesi alana getirilen 5000 bayrak miting sırasında tümüyle dağıtılarak alan adeta kırmızıya boyandı. Kendilerinin bile beklemediği olağan üstü bir insan topluluğu ile karşılaşan MHP Marmaris ilçe yöneticileri ve Milliyetçi Hareket Partisi Marmaris Belediye başkan adayı Cemalettin Özdemir'in morali yüzünden okunuyordu.
Dün saat ikide başlayan mitingin tek konuşmacısı Özdemir oldu.
Özdemir konuşması öncesinde Belediye meclis üyesi adaylarını tek, tek sahneye davet ederek kalabalıkla tanıştırdı.
“En cefalı ama en güzel günde bana böyle bir coşku yaşattığınız için hepinizin alnından öpüyorum” diye başladığı konuşmasında Özdemir, bu seçimlerin yerel seçimlerden farklı bir önemi olduğunun belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Dilimiz, sınırlarımız, bayrağımız ve Cumhuriyetin temel değerleri hiçbir zaman bu kadar tartışma konusu edilmemişti. Bu tartışmayı sürdürenler kuşku yok ki gücünü ve cesaretini mevcut AKP iktidarından alıyorlar” iddiasında bulundu.



Özdemir birilerinin hesabının bozdu

Kendisi hakkında yaratılan spekülasyonlara değinen Özdemir, Benim için önce 'CHP lehine çekilecek' dedikodusu, sonra da Ak parti tarafından Vali olarak atanacağım dedikoduları yaratıldı. Önce şunu söyleyeyim: Ben devlet adamlığı terbiyesi aldım. Olsam, olsam devletin valisi olurum. Parti valisi olmam. Parti valiliği bizi bozar. CHP'ye katılacağı dedikodularına yanıt verirken de da Özdemir, bu vatansever camiayı yarı yolda bırakacak kadar şerefine söz getirecek bir hareketin içinde Cemalettin Özdemir olabilir mi diye sordu.
Gerçekte sona doğru birilerine yamanmaya çalışanların ancak bu tarz dedikoduları yaydıklarına işaret eden ve kendisinin birilerinin siyasi hesaplarının alt üst ettiğini belirten Özdemir, Marmaris belediye başkanı Ali Acar'a atıfta bulunarak, “Çıkacaksın Marmaris halkına beş yılın hesabını vereceksin. Önce beş yılı başarılı buluyorsan haklatan oy isteme hakkına sahip olabilirsin Yoksa beş yıl boyunca herkesimle kavga edip beş gün kavgaya mola vermek sizi kurtarmaz” şeklinde konuştu.
Kavga etmeyeceksin, projen olacak CHP'nin gücüne dayanarak oy istemeyeceksin. Kendi icraatlarınla oy isteyeceksin” diyerek Acar'a yönelik eleştirilerini sürdüren Özdemir, Acar'ın Marmaris'te hangi taşı kaldırsan altında Karadenizli ve doğulu çıkıyor” sözüne atıfta bulunarak, “taşın altından böcek çıkar biz böcek miyiz? Diye sordu.


Burası sömürge ülke değil

Konuşmasında Ak Parti adayı Doğan Tugay'a yüklenen Özdemir Öncelikle İngiliz Konsolosluğundan istifa edeceksin burası sömürge bir ülke değil. Ve sonra Bir Cumhuriyetçi ve Atatürkçülüğü ile övünen biri olarak Marmaris'in Atatürkçü çağdaş insanlarına Cumhuriyetin değerlerlini tartıştıran bir partiden aday olmanın gerekçesini izah edeceksin.. Hükümet gücünü ardına alıp her türlü eleştiriyi ve soruyu yanıtsız bırakarak “benim işim projelerlimle” demek Marmaris için projelerlin olduğu anlamı taşımıyor. Senin tek bir projen var Oda liman genişletme projesi.
Konuşmasının devamında Tugay'ın önce 'Marmaris'e hava alanı yapacağım' diye yola çıktığını, Biz bunun mümkün olmayacağının ortaya koyunca hava alanı yolundan bahsetmeye başladığını, ancak bu alanın askeri bir bölge olduğunun anlatınca da “gerekli izinleri alırsak yapacağız” deme noktasına geldiğini belirten, Özdemir, “Sayın Tugay sadece iktidarın gücünü arkasına alarak Marmaris yönetemezsiniz. Kavgadan bahsediyorsunuz ama kavganın bir tarafı da sizsiniz” diye seslendi.

Bu sefer MHP

Konuşmasının sonunda “Bu sefer MHP diyorum. Unutmayın hepimiz nerde doğmuş olursak olalım şimdi hepimiz Marmarisliyiz. Biz Marmaris'i en az Marmaris'te doğanlar çok seviyoruz. Son olarak alanda ki topluluktan mutlaka sandığa gidip oyunu kullanmalarının isteyen Özdemir, Oy kullanırken Günü kurtarmak için değil çocuklarınızın geleceğini korumak için oy verin ki çocuklarınızın gözlerine onurluca baka bilesiniz” diyerek konuşmasına son verdi.
Konuşmanın ardından sahneye çıkan ünlü sanatçı Ferdi Tayfur yaklaşık 1 saat boyunca alanda toplanan kalabalığa eski ve yeni şarkılarından oluşan bir müzik ziyafeti verdi.

  • Yorumlar 7
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141