• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C

Önder Sav vurguna göz yumdu!

Önder Sav vurguna göz yumdu!
CHP Kırıkkale teşkilatında tam 120 bin YTL kayıp! Suç duyurusu var ama bakın CHP'li Önder Sav, neler yapıyor neler;

CHP'de zimmet terfisi. Kırıkkale İl Teşkilatı'na seçim için gönderilen 120 bin YTL milletvekili adayı Aliye Gündüz tarafından kullanıldı. Ancak, harcamayı gösteremedi. İl Saymanı, noter tasdikli suç duyurusunu genel merkeze yolladı. Genel Sekreter Önder Sav ise zimmetle suçlanan Gündüz'ü ödüllendirerek İl Başkanı yaptı.

CHP yeni bir yolsuzluk iddiası ile karıştı. CHP Genel Merkezi tarafından CHP Kırıkkale İl Teşkilatı'na 22 Temmuz seçimlerinde kullanılmak üzere gönderilen paranın 120 bin YTL'sinin şu anda CHP Kırıkkale İl Başkanı olan Aliye Gündüz tarafından zimmetine geçirildiği iddia edildi. Yolsuzluk iddiaları hakkında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a noter tasdikli bir suç duyurusu mektubu yazan Kırıkkale İl Saymanı Hülya Tunç, Gündüz'ün CHP Genel Sekreteri Önder Sav tarafından korunduğunu iddia etti.

120 BİN YTL UÇTU
Kırıkkale'de yaşanan zimmet olayı CHP'li Ergün Fersoy'un, Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği şikayet dilekçesi ile ortaya çıktı. Fersoy'un iddiasına göre, 22 Temmuz seçimleri öncesinde CHP Genel Merkez tarafından seçimlerinde kullanılmak üzere 220 bin YTL gönderildi. O dönem milletvekili adayı olan Aliye Gündüz bu paranın içinden 120 bin YTL'yi aldı. Fersoy, Gündüz'ün aldığı bu paraları seçim için harcamadığını ve kendi zimmetine geçirdiğini iddia etti.

Fersoy'un bu iddiaları o dönem CHP Kırıkkale Saymanı olan Hülya Tunç tarafından da CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a noter aracılığıyla gönderilen mektupla yinelendi.

'TALİMAT SAV'DAN DİYORDU
Tunç, Gündüz'ün yolsuzluklarıyla ilgili Genel Merkezi bilgilendirmesine rağmen, bu kişinin CHP Genel Sekreteri Önder Sav tarafından korunduğunu söyledi. Tunç, yolsuzlukların Sav'ın talimatıyla yapıldığını belirterek, "Aliye Gündüz her para gelişinde belli bir miktarı kendisine vermemiz gerektiğini ve bunun Önder Sav'ın talimatı olduğunu belirtmiş, harcamaları ile ilgili de hiçbir açıklamada bulunmamıştır. Defalarca il yönetimi ve genel merkez yöneticilerini bu konuda uyarmama rağmen sebebini bilemediğim nedenlerden dolayı bir adım atılamamıştır" dedi.

YOLSUZLUĞU ÖDÜLLENDİRDİ
Tunç, mektubunda Gündüz'ün bu kadar parayı zimmetine geçirmesine rağmen CHP Genel Sekreteri Önder Sav tarafından ödüllendirildiğini belirterek, şunları söyledi: "Henüz seçimin şokunu üzerimizden atlatmamışken bu tür sorunlar ile boğuşurken yorgun düştüm. Üstüne üslük Aliye Gündüz bütün bu sorunların müsebbibi durumundayken yine Önder Sav'ın talimatını öne sürerek il başkanı oldu."

Yolsuzluğu Yüksek Mahkeme inceleyecek
CHP'li Fersoy'un şikayetini inceleyen Kırıkkale Cumhuriyet Savcılığı, yolsuzluk iddiasını yerinde bularak, konunun Anayasa Mahkemesi'nin alanına girdiğini söyledi. Savcılık şu kararı verdi: "2820 Sayılı Siyasi Partiler Kanunun 74. maddesi ve devamı hükümleri gereğince siyasi partilerin mali denetiminin Anayasa Mahkemesi'nce yapılması gerektiğinin anlaşılması ile müştekinin şikayetine ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığımızın soruşturma yetkisi bulunmadığından kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141