• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

ÖNCELİK HAYATIN, ÖNCELİK YAYANIN

ÖNCELİK HAYATIN, ÖNCELİK YAYANIN
Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında, Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Büyük Trafik Yürüyüşü’ yoğun katılımla gerçekleşti. Yürüyüşe katılanlar, ‘Öncelik yayanın, öncelik hayatın’, ‘Bende trafik polisiyim’, ‘Bu yolda hep birlikteyiz

Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde ‘Büyük Trafik Yürüyüşü’ düzenlendi. Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından organize edilen yürüyüş Ketenci Kavşağı’ndan başladı. Toplumda trafik bilincinin oluşturulması amacıyla gerçekleştirilen yürüyüşe, Kaymakam Celalettin Yüksel, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, İlçe Emniyet Müdürü Metin Ercan, Aksaz Deniz Üssü Komutanı Tuğamiral Semih Ozangüç,  Jandarma Komutanı Yarbay Mustafa Çetinkaya, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nejmettin Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Şoförler Odası Başkanı İbrahim Tarım, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız,  kamu kurum kuruluş daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve öğrenciler katıldı.‘Büyük Trafik Yürüyüşü’ne katılanlar, ‘Öncelik hayatın, öncelik yayanın’, ‘Bende trafik polisiyim’ ve ‘Bu yolda hep birlikteyiz’ gibi dövizler taşıdı, sloganlar attı.Trafikte önceliğin yayalara verilmesi amacıyla yapılan yürüyüş Atatürk Meydanı’nda sona erdi.

img_4879-001.jpg

Kutlamalar Atatürk Meydanı’nda düzenlenen törenle devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Trafik Denetleme Büro Amiri Komiser Bahadır Türkyaşar yaptı.Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında hayata geçirilen projeler sayesinde trafik kazalarında azalma olduğuna dikkati çeken Bahadır Türkyaşar, “Marmaris’te meydana gelen trafik kazalarının en önemli sebebi, şehir yüzölçümü ile araç kullanımı arasında büyük bir orantısızlık, trafik yoğunluğunun şehrin belli bölgelerinde fazlasıyla yoğunlaştığı, bu bölgelerde ana yol ve tali yol kesimlerinin çok sayıda bulunduğu ve fazla sayıda yaya geçitlerinin bulunmasından kaynaklandığı değerlendirilmektedir” dedi.Türkyaşar, Marmaris’te meydana gelen kazaların büyük çoğunluğunun motosikletlerin karıştığı kazalar olduğunu belirtti. Kaza sayılarının azaltılması konusunda emniyet ekipleri olarak gerekli çalışmalarının yapıldığına değinen Türkyaşar şöyle devam etti: “Trafik güvenliğinin sağlanması, yalnızca trafikten sorumlu kurum ve kuruluşların gayretleriyle ulaşılabilecek bir hedef değildir. Bu boyutuyla trafikte bireysel olarak üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeli ve kurallara uymayı bir görev kabul etmeliyiz. Yürüyüşümüze katılan herkese teşekkür ederim” Kaymakam Celalettin Yüksel, Marmarislileri trafikte daha duyarlı olmaya ve kurallara uymaya davet etti.Törene katılanlar, jandarma ve polislerin trafikte kullandıkları araç gereçlerin tanıtıldığı standı gezdi.Ekipler, araç gereçler hakkında katılımcılara bilgi verdi.

TRAFİK KAZALARINDA ÖLÜMLER % 41 AZALDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yılın ilk 4 aylık döneminde trafik kazalarında azalma olduğunu kaydetti. Bakan Soylu, “Trafikte alınan önlemler ve vatandaşlarımızın duyarlılığıyla 2019’un ilk 4 ayında trafik kazalarında ölümler yüzde 41 azaldı. Unutmayın bu yolda hep birlikteyiz. Trafik Haftanız kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141