• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

“ÖNCE YOL YAPIN SONRA TAŞIMACILIĞA SOYUNUN”

“ÖNCE YOL YAPIN SONRA TAŞIMACILIĞA SOYUNUN”
Seçim çalışmaları kapsamında birlik ve taşıma kooperatiflerindeki şoför esnafıyla görüşen MHP Muğla Milletvekili Adayı Dr. Ferat Yüksel, Büyükşehir Yasası ile birlikte şoför esnafının artan şikâyetlerini dinledi.

Yol yok, Ulaşım Mastır planı yok ama taşımacılık var. Keyfe keder rekabet var.”

"Önce yol yapın sonra taşımacılığa soyunun"

Seçim çalışmaları kapsamında birlik ve taşıma kooperatiflerindeki şoför esnafıyla görüşen MHP Muğla Milletvekili Adayı Dr. Ferat Yüksel, Büyükşehir Yasası ile birlikte şoför esnafının artan şikâyetlerini dinledi. Yüksel; “Yol yok, Ulaşım Mastır Planı yok ama büyükşehir belediyesi taşımacılık yapıyor. Böyle devam ederse 2 yıl sonra büyük ve yeni bir felaketle karşı karşıya kalacağız” diyerek, büyükşehir belediyesinin asli görevinin taşımacılık olmadığını söyledi.

 

Geniş bir coğrafyaya yayılmış olan Muğla’nın sağlıklı ve bir yol ağına sahip olmadığına vurgu yapan MHP Muğla Milletvekili Dr. Ferat Yüksel, seçim çalışmaları kapsamında bir araya geldiği Milas’taki birlik ve taşıma kooperatiflerindeki şoför esnafının, büyükşehir yasası ile birlikte artan şikâyetlerini dinledi.

Belediyenin, yeni otobüsler satın alarak taşıma işine girdiğini, bir anlamda geçimini taşımacılık işinden sağlayan şoför esnafıyla rekabete giriştiğini belirten Vekil Adayı Yüksel; “Henüz sağlıklı bir büyükşehir yapısına kavuşmadan, çağın gereklerine uygun bir ulaşım mastır planı hazırlamadan, en önemlisi bu araçların kullanacağı yolu yapmadan taşımacılık yapmak, popülist bir yaklaşımdır. Muğla halkı adına buradan soruyorum: acaba bugüne kadar taşıma işinden Büyükşehir Belediyesi ne kadar zarar etti?

Asıl felaket binlerce lira verilerek satın alınan bu araçların garanti süreleri bittiğinde, ağır bir bakım masrafı ortaya çıkacak. Hiçbir kaynak yaratmayan, sadece yasal gelirlerle kent yönetmeye çalışanlar artan giderleri nasıl karşılayacaklar? Meclisten borçlanma yetkisi alarak satın aldıkları araçların parası bu halkın cebinden çıkmaktadır. Yakıt ve diğer giderleri de yine halkın cebinden çıkıyor. Belediyelerin asli görevi taşımacılık değildir. Önce sen ‘adam’ gibi yol yaparsın, taşıma güzergâhlarını belirleyen ulaşım mastır planını hazırlarsın sonra halkın ucuz bir şekilde taşınmasını sağlarsın. Bunun dışındaki eylemler, siyaset adına popülist yaklaşımlar” dedi.

MHP iktidarında büyükşehir yasasının iptal edilerek yeniden eski sisteme dönüş yapılacağını belirten MHP Muğla Milletvekili Adayı Dr. Ferat Yüksel; “7 Haziran’da bu sorunları kökünden çözmek için, insanımıza daha fazla aş, daha fazla iş imkânı sağlamak, bozulan huzur ve refah düzeyimizin yeniden tesis edilmesi için, rant ve faiz ekonomisinden üreten ekonomiye dönüş için sizlerden yetki istiyoruz” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141