• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Aydın 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Olimpiyatta gol yağmuru

Olimpiyatta gol yağmuru
Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş sahasında Kayseri Erciyesspor'u 3-2 mağlup etti.

6. dakikada Yasin'in ceza alanı önünde dönerek yerden şutunda kaleci Tolga, meşin yuvarlağı kornere çeldi.

18. dakikada Almeida'nın sol çaprazdan sert vuruşunda, savunmaya çarpan top kornere gitti.

27. dakikada Serdar'ın uzun pasında ceza yayı içinde topla buluşan Olcay, meşin yuvarlağı ceza alanı içine giren Fernandes'in önüne bıraktı. Bu oyuncu, açısı daraldığı anda kötü bir vuruşla topu auta gönderdi.

29. dakikada sağda topla ilerleyen Olcay, daha müsait durumdaki Fernandes'i gördü. Bu oyuncunun bekletmeden şutunda, kalecinin çeldiği meşin yuvarlağı savunma uzaklaştırdı.

32. dakikada Kayseri Erciyesspor ceza alanına kalabalık şekilde gelen Beşiktaş'ta topla son olarak Serdar buluştu. Bu oyuncunun şutunda, meşin yuvarlak üstten az farkla auta gitti. 

43. dakikada Olcay'ın pasıyla sağdan ceza alanına giren Gökhan, meşin yuvarlağı Fernandes'in önüne bıraktı. Portekizli oyuncu, bekletmeden düzgün bir vuruşla topu ağlara göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi. 

Beşiktaş, maçın ilk yarısını 1-0 önde tamamladı.

Beşiktaş-Kayseri Erciyesspor maçından notlar 

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Kayseri Erciyesspor ile yaptıkları Spor Toto Süper Lig maçında Pedro Franco'ya ilk 11'de şans tanıdı.

Sezon başında transfer edilen Kolombiyalı futbolcu, ilk kez siyah-beyazlı formayla ligde ilk 11'de sahaya çıktı.

Ligin ilk yarısındaki 17 maçta forma giyemeyen Franco, ilk kez geçen haftaki Trabzonspor karşılaşmasının 62. dakikasında oyuna girmişti.

Kadroda 2 değişiklik

Slaven Bilic, geçen haftaki Trabzonspor maçının kadrosundan 2 değişiklik yaparak, takımını Kayseri Erciyesspor maçına çıkardı.

Hırvat teknik adam, sarı kart cezalısı Veli Kavlak ile sakatlığı bulunan Necip Uysal'ın yerine Pedro Franco ve Serdar Kurtuluş'a forma verdi.

Savunmayı Serdar Kurtuluş, Ersan Gülüm, Franco ve Motta'dan oluşturan Bilic, orta alanda Hutchinson, Fernandes, Oğuzhan Özyakup, Gökhan Töre ve Olcay Şahan'ı oynattı.

Forvette ise Hugo Almeida şans buldu.

Jones kadroda yok

Beşiktaş'ın yeni transferi Jermaine Jones, Kayseri Erciyesspor maçında 18 kişilik maç kadrosuna alınmadı.

Bilic, Almanya'nın Schalke 04 takımından transfer edilen ABD'li oyuncuyu kadroya almadı. 

Beşiktaş'ta yedek kulübesinde Cenk Gönen, İsmail Köybaşı, Mustafa Pektemek, Kerim Frei Koyunlu, Uğur Boral, Filip Holosko ve Muhammed Demirci yer aldı.

 Taraftar ilgi göstermedi

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmaya siyah-beyazlı taraftarlar ilgi göstermedi.

Soğuk hava nedeniyle tribünler boş kalırken, yaklaşık 7 bin taraftar karşılaşmayı takip etti. İnşaat çalışmaları nedeniyle doğu tribününe seyirci alınmazken, taraftarların çoğunluğu batı tribününden karşılaşmayı izledi.

Bu arada, bir grup taraftar zaman zaman kulüp başkanı Fikret Orman'ı protesto etti.

101 gün sonra Olimpiyat'ta

Beşiktaş, 101 gün sonra Atatürk Olimpiyat Stadı'nda maça çıktı.

Siyah-beyazlılar, Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki en son maçını ligin 8. haftasında Çaykur Rizespor karşısında oynamıştı. 21 Ekim 2013'te, siyah-beyazlıların cezası nedeniyle seyircisiz yapılan karşılaşma golsüz berabere sonuçlanmıştı.

Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda bu sezon 4 lig maçına çıkarken, 2 galibiyet, 1 mağlubiyet alıp, 1 kez de berabere kaldı.

Mehmet Akgün Beşiktaş'a karşı

Devre arasında Beşiktaş'tan Kayseri Erciyesspor'a transfer olan Mehmet Akgün, eski takımına karşı ilk 11'de forma giydi.

Kayseri ekibinde yabancı futbolcular Björn Vleminckx, Randall Azofeifa ve Senijad İbricic yedek soyundu.

Seba unutulmadı

Beşiktaşlı taraftarlar, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle bir süredir hastanede yatan kulübün onursal başkanı Süleyman Seba'yı unutmadı. Seba için tribünlere "Geçmiş olsun efsane başkan Seba" yazılı pankart asıldı.

Beşiktaşlı futbolcular da sahaya "Geçmiş olsun efsane başkanımız" yazılı pankartla çıktı. Taraftarlar da Seba lehine tezahüratlar yaptı.

Bu arada, maç öncesi taraftarlara, siyah-beyazlı yönetim kurulunun imzası bulunan bir bildiri dağıtıldı. 

Bildiride, Futbol Disiplin Talimatı'nın 52/1. maddesi hatırlatılarak, maç esnasında sadece takımı destekleyici tezahüratlarda bulunulması istendi. 

Bilic: "Jones, deneyimli ve iyi bir oyuncu"

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, yeni transferleri Jermaine Jones'un deneyimli ve iyi bir oyuncu olduğunu söyledi.

Bilic, karşılaşma öncesi yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, Kayseri Erciyesspor karşısında kadroya almadığı yeni transfer için, "Çok iyi ve deneyimli bir oyuncu. İnanıyorum ki takıma kalite katacak. İki ceza sahası arasında gidip gelen bir futbolcu, biz orta sahada kullanacağız" diye konuştu.

Kayseri Erciyesspor maçına da değinen Bilic, "Soğuk hava var ama bu bahane değil. Sahanın durumu iyi, çok rüzgarlı bir hava yok. İyi futbol oynamak mümkün. Galibiyet bizim için önemli. Bugün 3 puan alırsak, geçen haftaki Trabzonspor beraberliği bir anlam taşır" ifadelerini kullandı.

Transfer konusunda pazartesi gününe kadar süreleri olduğunu kaydeden Bilic, "Transferle ilgili koşullar sadece bize bağlı değil. Başkandan başlayarak tüm profesyoneller ellerinden geleni yapıyor. Kış transfer döneminde ihtiyaçlarınızı tam anlamıyla karşılamanız zor. Mevcut kadroya da güvenimiz var ve bunda sarsılma söz konusu değil" diye görüş belirtti.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141