• BIST 9548.09
  • Altın 2498.785
  • Dolar 32.4956
  • Euro 34.5451
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 27 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Okullar Bayram’dan sonra açılsın

Okullar Bayram’dan  sonra açılsın
Bodrum, Marmaris, Fethiye’nin belediye başkanları, Milli Eğitim ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan ilk ve ortaokulların açılmasının 1 hafta ertelenmesini talep etti.

Okullar Bayram’dan

sonra açılsın

Bodrum, Marmaris,  Fethiye’nin belediye başkanları, Milli Eğitim ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan ilk ve ortaokulların açılmasının 1 hafta ertelenmesini talep etti.  Mevcut programa göre, 2015-16 öğretim yılının 14 Eylül 2015 günü açılacağını, Kurban Bayramı’nın ise arife günü olan 23 Eylül’de kutlanmaya başlayacağına dikkat çeken Başkanlar, istekleri doğrultusunda alınacak bir kararın,  hem eğitim hem de turizm açısından faydalı sonuçlar doğuracağını savundu.

maxresdefault-049.jpg

 

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Fethiye Belediye Başkanı Behcet Saatcı, ortak bir açıklama yayımladı. Üç Başkan’ın imzasını taşıyan açıklamada, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı başlangıcının 1 hafta ertelenmesi amacıyla Milli Eğitim ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’na çağrıda bulunuldu.

Söz konusu bakanlıklara da iletildiği öğrenilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: 2015/16 “Öğretim yılı için okullar 14 Eylül 2015 günü açılacak. Bir hafta sonra ise Kurban Bayramı haftası başlayacak. Bu durumun çocuklarımızın motivasyonunu ve konsantrasyonunu

olumsuz etkileyeceğini, hem de daha öğretim yılı başlamadan tatile girerek eğitimin sekteye uğrayacağını düşünüyoruz. Bu tür bir kararın aynı zamanda iç turizmimiz ve ekonomimizi çok olumlu etkileyeceği, olumsuz geçen ve büyük kayıplar yaşayan turizm işletmelerinin kısmen yaralarının sarılacağını, aileler için de önceden tatillerini planlama fırsatı vereceğini düşünerek okulların açılış tarihinin Kurban Bayramı’ndan sonraya bırakılmasını talep ediyoruz. Bunun bir an önce açıklanmasının, gerek okula hazırlık, gerekse tatil

planlaması bakımından sayısız yararları olacaktır. Bu talebimizin olumlu değerlendirilmesini saygılarımızla arz ederiz.”

 

indir-(1).jpg

İŞ VE GÜÇ BİRLİĞİ KARARI

Açıklamada ayrıca, Bodrum, Marmaris ve Fethiye belediyelerinin, bundan sonra düzenli olarak bir araya gelerek, bölgedeki turizm potansiyelinin gelişmesi için iş ve güç birliği yapma kararı aldıkları da vurgulandı.

ORTAK TANITIM FAALİYETİ

İşbirliği kapsamında ilk aşamada, bölgenin turizmini olumsuz etkileyen unsurların değerlendirileceği, turist sayısındaki düşüşlerin önlenebilmesi için gerekli tedbirlerin tespit edilip, uygulanacağı, ortak tanıtım çalışmalarına başlanacağı belirtildi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141