• BIST 9693.46
  • Altın 2494.511
  • Dolar 32.5088
  • Euro 34.6886
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Öğrencilerin kadrajına takılanlar ödüllendirildi

Öğrencilerin kadrajına takılanlar ödüllendirildi
Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü ve Muğla Gazeteciler Cemiyeti işbirliğiyle düzenlenen “Kadrajıma Takılanlar” konulu 3. Geleneksel Liselerarası Fotoğraf Yarışması’nın ödül töreni ve yarışmaya katılan eserlerin sergisi, Menteşe ilçesinde düzenlendi.

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü ve Muğla Gazeteciler Cemiyeti işbirliğiyle düzenlenen “Kadrajıma Takılanlar” konulu 3. Geleneksel Liselerarası Fotoğraf Yarışması’nın ödül töreni ve yarışmaya katılan eserlerin sergisi, Menteşe ilçesinde düzenlendi.

Menteşe ilçesindeki Sınırsızlık Meydanı’nda düzenlenen programda, Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü ve Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) işbirliğiyle düzenlenen “Kadrajıma Takılanlar” konulu 3. Geleneksel Liselerarası Fotoğraf Yarışması’nın ödül töreni ve yarışmada dereceye giren eserlerin sergisi düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve MGC işbirliğiyle düzenlenen “Kadrajıma Takılanlar” adlı yarışmanın, gençlerin fotoğraf hakkındaki bilgi ve becerilerini geliştireceğine, fotoğraf sanatına ilgi ve merak uyandıracağına inandığını belirten Muğla Valisi Esengül Civelek, törende yaptığı konuşmada, “Fotoğraf çekmek, bir sanattır. Bunun için de eğitim ister, yetenek ister, ilgi ister. Günümüzde, görsel kültür içerisinde önemli bir iletişim aracı olarak kabul ettiğimiz, anı ve anıyı ölümsüzleştiren fotoğrafı, estetik ve sanatsal yönüyle de yaşatmak için bu tür etkinliklere ve eğitimlere ihtiyaç duyulmaktadır. Bundan sonrası için de bu başarılı organizasyonun devamını diliyorum” diye konuştu.

Muğla’nın dünyanın en güzel şehri olduğunu ileri süren İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci de, güzellikleri ölümsüzleştirmenin önemine vurgu yaptı.

Ekinci, güzellikler içerisinde yaşarken güzelliklerin farkına varılması gerektiğinin altını çizerek, “Fotoğraf makinelerinin kadrajına güzellikleri sığdırmak, ayrı bir sanattır. Gazeteci olmak da ayrı bir sanattır. Dolayısıyla bu çalışmalarda yer alan herkese teşekkür ediyor, yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi kutluyorum” diye konuştu.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti’nin şehrin en köklü meslek örgütlerinden olduğunu belirten MGC Başkanı Süleyman Akbulut ise, eğitsel faaliyetlere önem verdiklerini söyledi.

Akbulut, lise çağındaki öğrencilerin ileriki yaşamlarında gazetecilik mesleği için bir farkındalık oluşturmak istediklerini kaydederek, “Üç yıldır Milli Eğitim Müdürlüğüyle birlikte fotoğraf yarışmaları düzenliyoruz. Bu yararlı etkinliğin, gelenekselleşmesi yönünde bir karar aldık. Bundan sonraki süreçte de bu yarışmayı sürdüreceğiz” dedi.

132 eserin başvuruda bulunduğu ve 39 eserin sergilendiği yarışmada, birinciliği “Nesiller boyu okuyacağız” adlı eseriyle Fethiye Belediye Fen Lisesi öğrencisi Alirıza Behiç Elibol, ikinciliği “Bakış açım” adlı eseriyle Kavaklıdere Sadık Göçen Anadolu Lisesi öğrencisi Gamze Erdal ve üçüncülüğü “Mantis” adlı eseriyle Menteşe Bayır Anadolu Lisesi öğrencisi Emre Bağlıoğlu elde etti.

Dereceye giren öğrencilerin fotoğraf makinesiyle ödüllendirildiği yarışmanın törenine, Muğla Valisi Esengül Civelek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Muğla Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, Muğla Emniyet Müdür Hakan Çetinkaya, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, MGC Başkanı Süleyman Akbulut, daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler ile gazeteciler katıldı.

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141