• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Öğrencilere üniversitenin kapılarını aralıyorlar

Öğrencilere üniversitenin kapılarını aralıyorlar
Aydın'da Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal aktiviteler aracılığıyla bir araya geldikleri lise öğrencilerinin derslerde motivasyonunu artırıp, başarı düzeyini yükselterek üniversiteye yerleşmelerini sağlıyor- Toplum Destekli Poli

GÖKMEN ŞİRECİ - Aydın'da Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal aktiviteler aracılığıyla bir araya geldikleri lise öğrencilerinin derslerde motivasyonunu artırıp, başarı düzeyini yükselterek üniversiteye yerleşmelerini sağlıyor.

Aydın Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü İbrahim Cihangir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 yıldan bu yana İl Milli Eğitim Müdürlüğü, muhtarlıklar, okul idareleri ve öğrenci ailelerinin desteği ile yürüttükleri faaliyet kapsamında çok sayıda öğrenciye ulaşma imkanı yakaladıklarını belirtti.

Aydın'daki her mahallede görev yapan toplum destekli polislerin, tespit ettikleri bağlantıya geçtiğini aktaran Cihangir, şunları kaydetti:

"Polislerimiz öncelikle tanıştıkları bu öğrencilerden her mahallede futbol takımları oluşturuyor, turnuvalar düzenliyor. Öğrenciler ayrıca organize ettiğimiz, piknik, gezi, sinema ve ağaç dikme gibi aktivitelere katılıyor. Polislerimiz çeşitli aktiviteler vesilesiyle devamlı birlikte olduğu öğrencilere iyi bir model olup eğitimlerine önem vermeleri konusunda telkinlerde bulunuyor. Okularında devamsızlık yapmamaları, kötü alışkanlıklardan uzak durmaları, derslerine önem verip üniversiteyi kazanmaları gerektiğini anlatıyor."

- "Çok güzel sonuçlar elde ettik"

Cihangir, toplum destekli polislerin gayretleri ile 2 yıldır birçok öğrencinin başarı düzeyini yükseltip üniversiteye girdiğine şahit olduklarını ifade ederek, şöyle dedi:

"İki yıldan bu yana çok güzel sonuçlar gördük. Birçok öğrencinin okuluna, derslerine önem verir hale gelmesi, ardından üniversiteyi kazanması bizleri mutlu etti. Hatta üniversiteyi kazanan öğrenciler bizimle irtibatlarını kesmedi ve ziyaretimize geliyorlar. Onlarla birlikteliğimiz sürüyor. Anne ve babaları da bu durumdan çok memnun. Bundan sonra da bu yöndeki çalışmalarımızı sürdürerek öğrencilerin başarısını arttırma yönünde elimizden gelen gayreti ortaya koymayı hedefliyoruz."

- Öğrenciler çok memnun

Öte yandan sosyal aktivitelere katılıp polislerin yönlendirmesi ile başarı düzeylerini arttırarak üniversiteyi kazanan öğrenciler, memnuniyetlerini dile getirdi.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Bilgisayar Bölümü 1. sınıf öğrencisi Salih Çetin, üniversiteyi kazanmasında ikamet ettiği İstiklal Mahallesi'ndeki toplum destekli polislerin büyük emeğinin bulunduğunu dile getirerek, "Öncelikle polislerin kurduğu takıma dahil olarak turnuvalara katıldım. Ardından sosyal aktivitelere eşlik ettim. Bu süreçte polisler bana hep derslerime yönelmemi, okuldan kaçmamamı, kötü alışkanlıklardan uzak durmamı, kimseyle kavga etmememi, hayırlı bir insan olmamı tavsiye ettiler. Üniversiteyi kazanmamın hayatımda ne kadar büyük önem taşıdığını anlattılar. Sürekli arkamızda durdular. Eğer polisler bana bu şekilde kol, kanat germeseydi, başarımı arttırıp üniversiteyi kazanamazdım. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ADÜ Büro Yönetimi ve Sekreterlik Bölümü 1. sınıf öğrencisi Sercan Dür ise okul başarısının artmasında polislerin katkısını unutmasının mümkün olmadığını belirterek, "Polisler devamsızlık yapmamamı, derslerimde başarılı olmamı istedi, bana her konuda yardımcı oldu. Onlar sayesinde başarıya yöneldiğime inanıyorum" dedi.

Üniversiteye hazırlanan Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi İsmail Acıkmaz da kötü alışkanlıklardan uzak durmasında polislerin büyük rolü olduğunu anlattı.

Muhabir: Ali Gökmen Şireci
Yayınlayan: Mehmet Yılmaz Güldaş

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141