• BIST 9702
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 22 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Öcalan'ın en büyük derdi

Öcalanın en büyük derdi
Öcalan avukatları aracılığıyla açıklama yapmayı sürdürüyor. Bu kez, 'Türkiye elden gidiyor' dedi. Bahçeli'ye destek verdi.

Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan tutuklu bulunduğu İmralı cezaevinden avukatları aracılığıyla açıklamalar yapmaya devam ediyor.

Bu haftaki görüşmesinde 'Türkiye elden gidiyor' diyerek yine şaşırtan Öcalan, Bahçeli-Erdoğan tartışmasında da MHP liderine destek verdi.

BAHÇELİ'YE DESTEK

Başbakan Erdoğan'ın gündemdeki sözleri ve buna karşı gelişen tepkiler üzerine konuşan Öcalan şunları söyledi: "Birçok yazarın Erdoğan'a tepki göstermesi önemlidir tabii. Bir şeylerin farkındalar, bu nedenle bu tepkileri gösteriyorlar. Erdoğan'ın bu söylemi tabi ki çok tehlikeli. Ben MHP milliyetçiliğini biliyorum. Bu söylem Bahçeli öncesine ait. MHP bile, Türk Kürt halkının kardeşçe olmasa da bin yıldır birlikte yaşadıklarını biliyor. Bir çatışmanın ne sonuçlar yaratacağını görüyorlar. Erdoğan'ın söylemi onların milliyetçiliğini de aşan bir söylem."

BUSH GİTTİĞİNE GÖRE ERDOĞAN DA GİDER

ABD'nin yeni Başkanı olarak Barack Obama'nın seçilmesine de değinmeyi de ihmal etmeyen Öcalan, 'Obama olumlu olabilir, daha diyaloga açık görünüyor. Obama'nın gelişi küresel sermayeden bağımsız değildir. İşte ekonomik krizle Bush'u götürdüler, Obama'yı getirdiler' dedi.

Erdoğan ve Bush arasında bağlantı olduğunu iddia eden Öcalan şu ilginç sözleri sarfetti: 'Ben Erdoğan'ın da Bush'la bağlantılı olduğunu düşünüyorum. Bush gittiğine göre Erdoğan da gider. 2002'de Erdoğan-Baykal görüşmesi ve anlaşması var. Bu görüşmede çıkan sonuç Erdoğan'a iktidar, Baykal'a da muhalefetçilik rolüdür. Bu şekilde anlaşmaya vardılar. Ergenekon yargılamasını bu nedenle önemsiyordum. İtalya'daki Gladio gibi olacağını düşünüyordum ama öyle olmadı. Bu yargılanan sahte Ergenekon'dur, gerçek Ergenekon işbaşındadır.'

KUZEY IRAK'TAKİ DEVLETÇİK

Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün Belçika'daki sözlerini de değinen Öcalan şöyle dedi: 'Vecdi Gönül, bunları boşuna söylemiyor, bu onların kendi görüşü. Bunu nasıl yapacaklar? Güney'de oluşacak devletçik üzerinden yapacaklar, Kürtleri oraya sürmeyi planlıyorlar ama bu olmaz. Devletçikler kurup uluslar arası sermayenin çöplüğü yapacaklar. Tüm bu yaşananlar birer oyundur. Ancak Kürt halkının özgür iradesi, demokratlar, temiz ve dürüst insanlar bu oyunları boşa çıkardı. AKP iktidarı baş aşağı ilerliyor.'

TÜRKİYE ELDEN GİDİYOR, BEN BUNU ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORUM

"Türkiye halkına sesleniyorum. Kendi demokratik liderliklerini yaratmaları gerekiyor." diyen Öcalan yine ilginç bir çıkış yaptı:

"Benim daha önce önerdiğim Demokratik Kongre Partisi gibi oluşumlar geciktirilmeden hayata geçirilmelidir. Dar anlamda sol demiyorum, Türkiye'deki tüm demokrat çevreler, aydın ve yazarlar, bu çalışmaya katılmalı. Kendi demokratik öncü önderlerini çıkarmak için gerekli çalışmalar yapılmalı. Bırakalım Kürtleri, benim şu anki mücadelem tüm Türkiye halkları içindir. Türkiye elden gidiyor. Ben bunu önlemeye çalışıyorum. Sosyalist Demokrasi Partisi, Ufuk Uras ve ÖDP Türkiye'de demokratik bir ortamın gelişmesi için çalışmalılar".

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141