• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • Muğla 25 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 28 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Öcalan tecavüz edip öldürmüş

Öcalan tecavüz edip öldürmüş
Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın yanlarındaki kadınlara davranışı da vahşet dolu... Şemdin Sakık kitabında bakın nasıl anlatmış?

20 yılını geçirdiği PKK'da üst düzey sorumluluğa kadar yükselen Şemdin Sakık örgütün iç yüzünü kitaplaştırdı. Sakık, daha çok İmralı'da tutuklu bulunan teröristbaşı Öcalan'ın özel hayatına dair bilgileri ifşa ediyor. Adalet Bakanlığı, sakıncalı bulduğu Sakık'ın son kitabının yayımlanmasına izin vermedi. Aksiyon Dergisi bu haftaki sayısında 'İmralı'da Bir Tiran' isimli kitapta yer alan çarpıcı iddialara yer verdi.

İşte kitaptan bazı ayrıntılar:

KADINLAR BİR BİR VURULUR

Şemdin Sakık, kitabında teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın kadın militanları nasıl istismar ettiğini de örnekler vererek anlatıyor. Öcalan'ın Suriye'de bulunan 'yoğunlaşma' adı verilen evlere istediği kadın militanı aldığı belirtiliyor. Hatta Öcalan kadınları seçmek için PKK'lıların eğitim sırasında çekilen görüntülerini izleyip beğendiği teröristi Suriye'ye çağırıyor. Sakık, tanık olduğu olayları aktarırken idamların kime sorulması gerektiğini de söylüyor: "Öcalan, bütün bu kızları eğitim için çağırdığını söylüyordu. Herkese sahip olmak istiyordu; ama kızların çoğunluğu cinsel tacizlere ve köleleştirme yaklaşımlarına boyun eğmediler. Bu kızlara, 'fahişeler, ajanlar, önderliğe özel savaş açmışlar' diyerek suçlamalarda bulunurdu. Küfür sağanağı altında bir-iki tetikçiye teslim edip sorgulama merkezi olan Lübnan'ın Bar Elias Kenti'ne gönderirdi. Düzmece ifadeler imzalatır ve haklarındaki ölüm cezalarını onayladıktan sonra ya döverek ya boğarak ya da kurşuna dizerek öldürtürdü. Irzına geçtiği kızların sayısını bilmediği gibi tecavüzünü reddeden kaç kızı ölüme gönderdiğini de bilemez. Ama belki Rıza Altun kaç kızı öldürdüğünü bilir."

ÖNCE İLİŞKİYE GİRİP ARDINDAN ÖLDÜRTÜYORDU

'Yoğunlaşma' evlerinde Öcalan'ın cinsel ilişkiye girip sonra 'ajan diye öldürdüğü' kızların isimleri de var kitapta. Her kızın hayatı uzun uzun anlatılıyor. Evin, Adife, Dilan, Medya, Saime Aşkın (Delal), Ayten Yıldırım (Eski PKK yöneticilerinden Hamili Yıldırım'ın eşi. Yıldırım şu anda Elbistan'da cezaevinde bulunuyor. Ergenekon operasyonunda 'gizli tanık' sıfatıyla ifadesine başvuruldu.), Bircan Yıldız bunlardan sadece birkaçı.

KARDEŞİNİN KARISINA DA TECAVÜZ ETMİŞ

Ancak kitapta yer alan bir bölüm dehşet verici boyutta. Öcalan'ın, kardeşi Osman Öcalan'ın karısını nasıl alıkoyduğu ve Selim Çürükkaya'nın eşine nasıl tecavüz ettiği aktarılıyor. Şemdin Sakık iki olaya dair şu bilgileri veriyor: "Osman'ın eşi Zehra'yı yanına, yani yoğunlaşma evlerine aldı. O evlere giren her kadına yaptığı gibi o kızın da ırzına geçti. Olup bitenleri duysun diye de bu yaklaşımını ve hakaretlerini etrafına sezdirdi. Yüzlerce kişiye hitap ederken 'Bizim Osman da ben kadın seviyorum diyor. Ulan aşağılık adam, sen kim, kadın sevmek kim. Kadını sevseydin, sevdiğin kadın yanında olurdu. Oysaki onun seviyorum dediği kadın şu anda benim yanımda. Öyle ki ne yapıyorsam yanımdan ayrılmak istemiyor. Beni ona tercih etmiş olmalı ki git desem de gitmiyor.' dedi." Zehra daha sonra bir çatışmada ölür.

MED TV'YE İTİRAF

Sakık'a göre Öcalan, diğer tecavüz olayını da şöyle anlatıyor: "Yine 1997 baharında, MED-TV kanalının bir muhabiri röportaj için Şam'a gelmişti. Röportajda, bu alçak Selim (Çürükkaya), 'zar-zor namusumu kurtardım' diyor. 'Namusum' dediği de kadınıdır. Ulan, aşağılık adam, o kadının kaç kez altımdan geçtiğini biliyor musun? Kalkmış, utanmadan 'namusum' diyor. 'Namusunun içine ettim, içine."

APO YAŞAR KEMAL'DEN ROMANINI YAZMASINI İSTEMİŞ

Sakık'a göre Öcalan, Yaşar Kemal'den kendi romanını yazmasını istemiş; "Aha ben, güneş gibi ortadayım... Aslında doğru bakmasını bilseydiniz, Kürt romanını çoktan yazdığımı görecektiniz. Türk romanını da yazmış sayılırım. Görüyorsun, bazıları da sözde kendilerine romancı diyor. Örneğin Yaşar Kemal. O asimilasyon çocuğundan, o yeni yetme Kemal'den söz ediyorum. Benim gibi büyük ve de mücadeleci bir kişilik ortada dururken, böyle bir halkın varlık yokluk savaşı yürütülürken; o gitmiş Çukurova'nın börtü böceğiyle, kurdu kuşuyla uğraşıyor... Yazık değil mi, insan bu kadar değeri görmezden gelir mi?"

ORHAN PAMUK'A ELEŞTİRİ

Öcalan, Orhan Pamuk'u da yerden yere vuruyor, onu hayal yazmakla suçluyor: "Nakkaşları yazıyor... bu büyük savaşı görsene, bu inanılmaz kişilik abidesine baksana. Böyle sıradan ve basit şeylerle uğraşmanın ne anlamı var. Kesinlikle Özel Savaş'ın bir yönlendirmesidir."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141