• BIST 9772.09
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 18 °C
  • İzmir 20 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Öcalan onun kellesini istiyor!

Öcalan onun kellesini istiyor!
PKK'nın ölüm listesinde, Ergenekon'un ismi savcıdan bir yıl önce yine o zikretti! Şimdi Almanya'da yaşıyor ve ilginç iddiaları var!

"Apo'nun ayetleri" adlı kitabın yazarı Selim Çürükkaya, Öcalan'ın Ergenekon'un "Truva atı" olduğu iddiasında ısrarlı! Öcalan'ın ölüm listesinde yer alan Çürükkaya, tehditler yüzünden şimdi Almanya'da yaşıyor. Son kitabında ise Ergenekon'un çok önemli ilişkiler ağını yazdı.

İşte Selim Çürükkaya'nın kendi ağzından Ergenekon'un sırları;

Diyarbakır cehennemini yaşadım: Sırlar Çözülürken adlı romanı 2003 yıllarında kafamda tasarlamaya başladım ve bu tarihlerde Türkiye'de derin devlet olarak tabir edilen örgütün adının Ergenekon olduğunu biliyordum. Ben yıllarca Diyarbakır Cezaevi cehennemini yaşadım, zaman içinde onun yöntemlerini ve mantalitesini iyice kavradım. Oradan kurtulunca Kürt cephesine katıldım. Burada Diyarbakır cehenneminin baş zebanisi Esat Oktay Yıldıran'ın Serok Alan'ın gövdesinde saklı olduğunu gördüm. Bütün bu trajedik olay ve eylemler doğru bir biçimde yan yana dizildiğinde, eldeki ipuçları dikkatlice birbirine bağlandığında Ergenekon örgütünün ismi ve resmi net olarak ortaya çıkıyordu.

Bu örgüt 40 yıl önce kurgulanmış: Bana göre en azından kırk yıl önce kurulmuş ve kırk yıldan beri Türkiye'deki bütün esrarengiz işleri bu örgüt kurgulamıştır. Bilindiği gibi özel harp dairesi, gladio, kontrgerilla olarak isimlendirilen yapı, 1952 yılında NATO tarafından oluşturuldu. 1970'ler öncesi Türkiye, bu örgütü Kıbrıs'ta Rumlara karşı harekete geçirdiği için Amerika ile Türk askerî yetkililer arasında sorunlar çıktı. Amerika, ödediği paraları kesti. Bu aşamada Türkiye'deki askerî yetkililer, özel harp dairesini deşifre ettiler. Yenisini ve daha komplike olanını gizliden kurdular.

Örgütün bir numarası kim?: Bu örgüt şimdiye kadar bildiğimiz örgütlerden farklı bir yapıya sahip olabilir. Belki de Ergenekon'un çok sayıda bir numarası vardır. Basını, yargıyı, mafyayı, Jitem'i, sivil toplum örgütlerini, üniversiteleri, orduyu, MİT'i yönlendiren yapılar vardır. Bunların da birer bir numaraları vardır. Bir numaraların da bir numarası var mı diye soracak olursanız evet diyemem. Büyük bir ihtimalle birkaç birden oluşmuş dar bir konsey vardır. Koray Yaver'in kim olduğuna gelince, 1970'lerde Özel Harp Dairesi'nin yöneticilerinden biri, Diyarbakır cehenneminin mimarı, Turgut Özal'ın danışmanlığını yapmış kudretli biridir.

Özal öldürüldü diğer isimlerinde failleri: Cumhurbaşkanı rahmetli Turgut Özal öldürülmeden önce, Kürt sorununun çözümü konusunda bazı adımları atma hazırlıkları içindeydi. Hatta federasyon konusu bile tartışılabilir demişti. Eşref Bitlis Güney Kürtleri ile ilişki halindeydi. ABD'nin Irak ve Güney Kürtleri ile ilişkilerini iyi izlemişti. Türkiye'nin politikalarının çağın gerçekleri ve bölgenin gerçekleriyle örtüşmediğini görüyor ve söylüyordu. Binbaşı Cem Ersever, Öcalan'ın özel konumunu deşifre etme çabaları içine girmişti.

Öcalan Truva atı: Abdullah Öcalan'ın Ergenekon adlı yapının Kürt hareketi içindeki Truva atı olduğu gerçeği artık inkar edilmez bir durumdur. Ergenekon iddianamesinde Savcının ortaya koyduğu belgeler, İmralı'dan dışarı yollanan avukat görüşmeleri adını taşıyan dökümanlar, Ergenekon'un silahlarla Türk halkını ve hükümetini terörize ederek susturmaya çalışması, aynı uygulamaların Öcalan tarikatı aracılığıyla Kürt halkına karşı yapılması gibi gerçekler bize Ergenekon ile Öcalan ortaklığının net resmini göstermeye yetiyor.

Emine DOLMACI/ Zaman

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141