• BIST 9473.71
  • Altın 2495.182
  • Dolar 32.5987
  • Euro 34.8369
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 20 °C
  • Aydın 20 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C

OCAK,"BARIŞ... HANGİ TEMEL ÜZERİNDE?"

OCAK,BARIŞ... HANGİ TEMEL ÜZERİNDE?
Fethiye CHP'den Muğla Milletvekili aday adayı olan Necati Ocak , Bodrum'u ziyaretindeki bir sohbet toplantısında "Türkiye'de barış; ancak feodalitenin ve emek-sermaye çelişkisi üzerine kurulu düzenin sonlanması ile mümkün olabilir. Ancak o zaman evlatla

Fethiye CHP'den  Muğla Milletvekili aday adayı olan Necati Ocak , Bodrum'u ziyaretindeki bir sohbet toplantısında "Türkiye'de barış; ancak feodalitenin ve emek-sermaye çelişkisi üzerine kurulu düzenin sonlanması ile mümkün olabilir.  Ancak o zaman evlatlarımız şehit olmaz ve analarımız ağlamaz" dedi.                                                                                                                                                           

 

Fethiyeli Veteriner Hekim Necati Ocak'a, Bodrum'u ziyaretinde CHP üyeleri ile bir araya geldiği toplantıda "eğer milletvekili olursam" başlığı altında yer alan söylemlerini  içeren broşüründe yer alan "anaların ağlamadığı, evlatların bayrağa sarılı gelmediği, barış içinde bir Türkiye için" başlığını açmasını istedik.                                                                                                                                                        

"EĞİTİM VE EKONOMİYİ GELİŞTİRECEĞİZ"                                                                                                                              "Size çok özetle şunu söyleyebilirim. Aç insanla barışı hangi temel üzerinde konuşabilirsiniz? Ekonomisi gelişmiş, toplumun tüm kesimleri belirli bir ekonomik refah seviyesine ulaşmış, feodalizm sorunu olmayan, emek-sermaye çelişkisini olabildiğince çözmüş toplumlarda, örneğin Fransa'da...Fransa'nın nüfusunun %35i Fransa'nın  kurucusu olan Fernkleri,diğer %65i çeşitli etnik kimlikleri oluşturur. Ama Fransa'da bu etnik kimliklerinin çatışması yaşanmaz, toplumsal mutabakat vardır. Ben de, gelir dağılımının hakça  olduğu bir düzende, barışın sağlanacağını, toplumsal kalkışmanın ancak böyle engelleneceğini savunuyorum." diyen Necati Ocak, bu söylemlerini şu temellere dayandıran bir yol haritası çiziyor:                                                       

"EĞER MİLLETVEKİLİ OLURSAM"                                                                                                                              

"Üretim ekonomisi ve hakça bir düzen için; kalkınmaya tarım ve hayvancılıktan başlayan, yerinde kalkınan yerinde mutlu olan bir Anadolu için; yerli tohum, yerli hayvan, sağlıklı gıda sağlıklı insan anlayışı için; doğa-turizm-tarım bütünlüğü için; emperyalizme karşı-üreterek karşı koymak için, hukuk devleti ve laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti mücadelesinde işsizlik ve yoksulluğu yenerek daha başarılı olunacağı anlayışı için...Çalışacağım."dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141