• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Obama'yı da VURACAKLARDI

Obamayı da VURACAKLARDI
Obama'ya Denver'da suikast hazırlığı yapan ırkçı bir grup ele geçirildi.

ABD'de, Demokrat Parti'nin başkan adaylığını resmen almaya hazırlanan Barack Obama'ya Ulusal Kongre'nin toplandığı Denver'da suikast hazırlığı yapan ırkçı bir grup ele geçirildi. “Sessizliğin Oğulları” isimli ırkçı motosikletli çetenin üyesi olduğu belirlenen Tharin Gartrell (28), Shawn Robert Adolph (33), Nathan Johnson (32) ve kız arkadaşı Natasha Gromek gözaltına alındı. Çete üyelerinin beyaz ırkın üstünlüğüne inandığı belirtildi.

Gözaltına alınan ırkçılar perşembe günü Invecso Field Stadyumu'nda ülkenin ilk siyahi başkanı olmak için adaylığını açıklayacak olan Obama'yı yaklaşık 650-700 metre uzaktan, dürbünlü özel bir tüfekle 75 bin kişinin gözleri önünde öldürecekti. Tutuklu şahıslar şimdilik, uyuşturucu ve silah taşıma suçlarından hapse atıldı. Tutuklananlardan biri, Obama'yı vurma niyetini polise itiraf etti.

Suikast, pazar günü rutin trafik kontrolü yapan polislerin bir aracı durdurması ile ortaya çıktı. Polis, Tharin Gartrell'i kiralık bir kamyoneti kullandığı sırada, kötü araba kullandığı için durdurdu. Araçta çok uzun mesafeden atış yapmaya imkan sağlayan biri çalıntı dürbünlü iki tüfek, kamuflaj kıyafeti, walkie-talkie, kurşun geçirmez yelek, sahte kimlik belgeleri ve uyuşturucu haplar bulundu. Güvenlik güçleri, Gartrell'in kaldığı Cherry Creek adlı otele gitti. Gartrell'in suç ortağı olduğu belirtilen Shawn Robert Adolph, otelin altıncı katındaki odasının penceresinden aşağı atladı. Ayak bileği kırılan Adolph yakalandı. Adolph'ın üzerinde Nazi sembolü gamalı haç bulunan bir yüzük taktığı ve Nazi dövmeleri bulunduğu açıklandı. Diğer suç ortakları Nathan Johnson (32) ve kız arkadaşı Natasha Gromek de tutuklandı. FBI ve terörizmle mücadele özel güçleri, ortak bir soruşturma başlattı.

HİLLARY SUİKAST İMA ETMİŞTİ
Obama'nIn adaylık yarışındaki en büyük rakibi Hillary Clinton, yarıştan daha erken çekilmesi yönündeki telkinlere karşılık verdiği bir röportajda, Demokrat Partili John F. Kennedy'nin 1963'te suikasta kurban gitmesinin ardından olayların beklenmedik bir seyir aldığını hatırlatıp, son ana kadar her şeyin mümkün olduğunu ima edince, gaf yapmakla eleştirilmişti.

Michelle Obama: Bu ülkeyi seviyorum
BARACK Obama'nın eşi Michelle, yeterince yurtsever olmadıkları yönündeki iddialara cevap verecek nitelikte bir konuşma yaparak, “Ben bu ülkeyi seviyorum'' dedi. Michelle Obama'nın temel mesajı, bu iddialara cevap niteliğindeydi ve Obama, “Ben ve kocam, Amerika'nın temel değerleri ve inançlarını oluşturan daha iyi bir gelecek rüyasına inancını paylaşıyoruz'' dedi.

Efsane senatör herkesi ağlattı
KISA süre önce beyin tümörü teşhisi konulan, partinin önde gelen liderlerinden Senatör Ted Kennedy, çok zor ayakta durmasına karşın, delegelerin önünde, Washington'ın Obama gibi değişimin motoru olacak bir lidere ihtiyacı olduğu mesajını verdi. Salondakiler Kennedyl'yi ağlayarak dinledi. (Akşam)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141