• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 19 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Türkiye’nin tek flüt yarışması sonuçlandı

Türkiye’nin tek flüt yarışması sonuçlandı
"2.Ulusal Prof. Cahit Koparal Flüt Yarışması"nda, birinciliği Recep Fıçıyapan ile Öncü Uçar paylaştı.





"2.Ulusal Prof. Cahit Koparal Flüt Yarışması"nda, birinciliği Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencisi Recep Fıçıyapan ile Almanya'nın Hannover Kenti'ndeki Müzik Akademisi'nde öğrenim gören Öncü Uçar paylaştı.

Armutalan belde belediyesi ve Marmaris Kültür ve Sanat Derneği (MAKSAD) tarafından düzenlenen, Türkiye'nin ilk ve tek flüt yarışmasında, dereceye girenlere, ödülleri, Maritim Grand Azur Otel'de düzenlenen törenle verildi. Recep Fıçıyapan ile Öncü Uçar, birinciliği, Aylin Özer'le, Eren Coşkuner ikinciliği, Zeynep Keleşoğlu ile Aslıhan And ise üçüncülüğü paylaştı.Ayrıca Aslıhan And 'Bir Türk Bestesini En İyi Yorumlayan Sanatçı' ödülünü de alırken, Evrim Öztürk, Hande Çakır da mansiyon ödüllerine layık görüldü.


Jüri üyeleri arasında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın Şefi Gürel Aykal'ın da bulunduğu, 30 Ağustos 4 Eylül tarihleri arasında 14 flütçünün katılımıyla gerçekleşen yarışmanın, ödül törenine, Marmaris Kaymakamı Serdar Polat, Koparal'ın eşi Sevim Koparal ve yakınları da katıldı.

Dereceye girenlere ödülleri verilmeden önce Kaymakam Polat ile Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü Jüri üyelerine birer teşekkür plaketi verdi.

Törende konuşan MAKSAD Başkanı Mustafa Sokulu, ikincisi düzenlenen yarışmayı geleneksel hale getirmeyi düşündüklerini belirterek, başta Armutalan Belediyesi olmak üzere destek verenlere teşekkür etti. Sanat, kültür ve sosyal faaliyetlere çok önem verdiklerinin altını çizen Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü de organizasyona ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını söyledi. Muhammet Ünlü, beldede kültürel ve sanatsal faaliyetleri yoğunlaştırmak amacıyla belediye meclislerinde Kültür Merkezi yapımı için karar aldıklarını da hatırlatarak, “Kültür, sanat ve sosyal faaliyetler konusunda, halkımızın ve sanatçılarımızın emrindeyiz” dedi.

Gürel Aykal da, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nda birlikte görev yaptığı Cahit Koparal'ın şimdiye dek gördüğü en iyi flüt çalan insan olduğunu söyledi.




Cahit Koparal Kimdir?

PROFESÖR. Dr. Cahit Koparal 25 Haziran 1928'de Erzurum'da doğdu. 1952'de konservatuarı bitiren Koparal, bir süre Ankara Devlet Konservatuarında asistan ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasında üye olarak çalıştı. 1967'de Avusturya Müzik Akademisini bitiren Koparal, daha sonra Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasına atandı; aynı zamanda Gazi Eğitim Enstitüsünde flüt öğretmenliği yaptı. Prof. Cahit Koparal, Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuarındaki görevini ise 2000 yılı sonuna kadar sürdürdü. Koparal, 2001 yılında vefat etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141