• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Muğla 18 °C
  • İzmir 20 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Nevzat laleli, yuvayı anlattı

Nevzat laleli, yuvayı anlattı
Milli gençliğin Şeref Başkanı Nevzat laleli, Ankara'nın merkezi olan Kızılay'da vakıflar Genel Müdürlüğü Konferans salonunda bir konferans verdi.

MUTLU YUVANIN KURULMASI KONFERANSI

Milli gençliğin Şeref Başkanı Nevzat laleli, Ankara'nın merkezi olan Kızılay'da vakıflar Genel Müdürlüğü Konferans salonunda bir konferans verdi.
4.Nisan.2009 Cumartesi günü saat 14.00 de Ankara'nın Kızılay'ında bulunan Vakıflar Genel Müdürlüğü konferans salonunda İLESAM (İlim, Sanat merkezi Derneği) adına edip, yazar ve şairlere “Mutlu yuvanın kurulması” konusunda ki konferansında Laleli;
“Mutlu yuvanın kurulması” evlenirken her iki taraf da yaptığı çalışmaları belli ölçülere göre yapmalarını gerektirmektedir. Bu ölçülerin neler oldukları aslında bin yıldır ortadadır. Ancak zamanımızda maalesef Batıdan bize geçen bazı yanlış ölçüler, bizim bütün hayatımızı bozduğu gibi yuva kurma şekilleri ve yuvalarımızı da bozmuştur. Artık yuvalar bu gün büyük zahmetlerle kuruluyor ama yarın büyük öfkelerle dağıtılıyor” şeklinde olmuştur.
Konferansında Mutluluk kavramı üzerinde duran Laleli, bunu sağlanabilmesi için gereken şartların ne olduğunu anlattıktan sonra; “ Hazret'i Âdem'e (a.s) Cennet gibi insana her şeyin verildiği yerde bile bir eş yaratması, insanın Cennet'te bile eşsiz olamayacağının işaretidir” dedi.
Laleli devamla; “ Cennette bile eş yaratan rabbimiz şu mihnetli çileli, sıkıntılı, acı ve üzüntülü dünyamızda elbette ki eşsiz olamayacağımızı…” ezeli ilmiyle bilerek bize “…kendi nefislerimizden eşler yaratmıştır” dedi.
Evlenme şekillerini de tasnif eden Laleli, evlenmeleri; “ Akılla karar verilebilen Görücü usulü evlenme, hislerle karar verilen ve boşanmaların % 80'in burada görüldüğü Flört usulü evlenme, şimdilerde reyting'e (yüksek seyredilme oranı) kurban edilen Televizyonlar da evlenme ve bizim uyguladığımız Geliştirilmiş Görücü usulü de diyebileceğimiz çağımızın evlenme sistemi olan Yuvamız Evlenme usulü…” olarak göstermiştir.
Bu usullerde birinin diğerine olan farklarını da sosyolojik, psikolojik ve maddi boyutlarıyla anlatan Laleli, “Görüldüğü gibi Yuvanızı kurarken, akılla karar verilmesinin, eşlerin aynı dünya görüşü paralelinde olmasının, daha evlenmede birbirlerine ait bazı önemli özelliklerin baştan bilinmesini… sağlayan yegane evlenme sistemi Yuvamız Evlendirme usulü olmaktadır” demiştir.
Sorulan soruların da cevaplandığı konferans da hatibin yazı yazdığı 23 kadar yerel gazeteden örnek gazeteler ile dağıtıldığı konferansta dinleyiciler, hatibin adres ve telefonlarını kaydederek, “Evlenme, mutluluk ve aile hayatı konusunda ki konuşmasından” dolayı kendisine teşekkür etmişlerdir.
Yuvamız haber merkezi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141