• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Muğla 18 °C
  • İzmir 20 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Mustafa Yıldızdoğan devlet sanatçısı olsun

Mustafa Yıldızdoğan devlet sanatçısı olsun
Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş sinema sanatçılarının Devlet tarafından desteklenmesi gerektiğini vurgulayıp Cumhurbaşkanı ile Kültür Bakanından Mustafa Yıldızdoğan’a devlet sanatçısı ünvanı verilmesini istedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş sinema sanatçılarının Devlet tarafından desteklenmesi gerektiğini vurgulayıp Cumhurbaşkanı ile Kültür Bakanından asrımızın ozanı olarak kabul edilen Mustafa Yıldızdoğan’a devlet sanatçısı ünvanı verilmesini istedi.

MHP Milletvekili Ahmet Erbaş konuşmasında: “Milletimizin kalbinde derin izler bırakarak aramızdan ayrılan, Münir Özkulları, Adile Naşitleri, Kemal Sunalları, Barış Mançoları, Cem Karacaları, Nejat Uygurları, Memduh Ünleri, Neşet Ertaşları, Ayhan Işıkları, Hulusi Kentmenleri, Müslüm Gürsesleri, Sadri Alışık, Erol Günaydınları geri getirmemiz, onlara sahip çıkıp destek vermemiz artık mümkün değildir. Bu değerlerimize zamanında Devlet olarak gerekli desteği yeterince veremedik. Bu sanatçılarımızın büyük bir çoğunluğu ömrünün son yıllarını yokluk ve sıkıntı içerisinde geçirdiler. Artık onların adlarını yaşatmak dışında yapabileceğimiz pek bir şey yok. Hiç değilse gelin bugün yetişmiş ve yetişmekte olan sanatçılarımıza gerek tanıtım desteği, gerekse maddi destek gibi katkılar sağlayıp önlerini açalım. Türkan Şoray, Fatma Girik, Çetin Tekindor, Ayşen Gruda, Şener Şen, Selda Alkor, Haluk Bilginer, Yıldız Kenter, Necati Şaşmaz, Cem Yılmaz, Şahan Gökbakar, Erdal Özyağcılar, Behzat Uygur, Ata Demirer, Tomris İncer, Zerrin Sümer, Ayla Algan, Işıl Yücesoy, Meral Çetinkaya, Kenan İmirzalıoğlu, Cem Kılıç, Ali Mert Yavuzcan, Tuluyhan Uğurlu, Şefika Kutluer, Ahmet Şafak, Aşık Sefai gibi sanatçılarımızın yaşarken kıymetlerini bilelim. Bu sanatçılarımıza gerekli destekleri yerinde ve zamanında vererek, bu değerlerimizin verimli ve onurlu bir hayat yaşamaları ve bıraktıkları eserlerin gelecek nesillere aktarılmaları noktasında Devlet olarak üzerimize düşeni yapalım.” dedi.

MHP Milletvekili Ahmet ERBAŞ, gerek tüm Türkiye’nin gerekse özellikle ülkücü camianın gözdesi, sevilen sanatçısı Mustafa Yıldızdoğan ile ilgili olarak da ; “Sayın Kültür Bakanımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza buradan sesleniyorum, “Baş Koymuşum Türkiye’min Yoluna, Irmağının Akışına Ölürüm Türkiye’m” diyerek yüreğimizin bam teline dokunan Mustafa Yıldızdoğan gibi bu asrımızın ozanına Devlet Sanatçılığı yakışmaz mı?” Diyerek Mustafa Yıldızdoğan’a Devlet Sanatçılığı ünvanı verilmesini Meclis kürsüsünden talep etti. Ahmet Erbaş’ın bu teklifi ülkücü camiada memnuniyet ve sevinçle karşılandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141