• BIST 9548.09
  • Altın 2490.038
  • Dolar 32.5015
  • Euro 34.5457
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak Manisa'da

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak Manisa'da
Uzun, meşakkatli bir yoldan sonra elde ettiğimiz huzur, güven ve istikrar iş adamlarımız ve milletimiz açısından önemlidir. Buna sahip çıkmalıyız"- "Borsadaki kayıplar dün itibarıyla 77 milyar lira. Faiz tarafında 8 milyar lira var, döviz tarafında da 14

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, uzun, meşakkatli bir yoldan sonra elde edilen huzur, güven ve istikrarın iş adamları ve millet açısından önemli olduğunu, buna sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Olpak, MÜSİAD şubesinin açılışı için geldiği Manisa'da ilk olarak Vali Abdurrahman Savaş'ı ziyaret etti. Burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da cevaplandıran Olpak, İstanbul merkezli operasyonla ilgili soru üzerine, geçen hafta cumartesi günü genişletilmiş başkanlar toplantısı yaptıklarını hatırlattı.

Bütün şube başkanlarıyla yaptığıkları değerlendirmenin sonuçlarını basın toplantısıyla açıkladıklarını ve birkaç konuya özellikle değindiklerini ifade eden Olpak, şunları kaydetti:

"O da şuydu uzun, meşakkatli bir yoldan sonra elde ettiğimiz huzur, güven ve istikrar iş adamlarımız ve milletimiz açısından önemlidir. Buna sahip çıkmalıyız. Buna sahip çıkarken her hangi bir konuda yanlışlık varsa, bunun adı yolsuzluk olur, rüşvet olur ya da her neyse üzerine gidilmesi millet olarak hepimizin ortak arzusudur. Zannediyorum bu konuda da ortak bir mutabakat vardır millette, biz öyle düşünüyoruz. Bunda bir yanlışlık yok yalnız adli bir operasyonun farklı boyutlara çekilmesini de biz iş adamları derneği olarak doğru bulmuyoruz. Adli merci de kendi yolunda tamamen gitmeli, bunun ekonomiye yansımasını da anlamakta zorluk çekiyoruz. Rakamlar var, biraz sonra telafuz edeceğim ama burada mı konuşmak gerekir bilmiyorum. Dolar dün bir ara 2,14'e kadar gitti ve 2,13'lerle kapattı. Diğer taraftan faiz tarafında 0,8 puanın üzerinde bir artışa doğru geldi. Gösterge tahvil faizi, bir de borsa tarafı var. Borsadaki kayıplar dün itibarıyla 77 milyar lira. Faiz tarafında 8 milyar lira var, döviz tarafında da 14 milyar lira var. Koyun alt alta maalesef bunu söylemekten memnun değilim şu anda bu 3 kalemde 99 milyar liralık bir yansıma var. Bu yansımayı bu odada bulunan herkes dahil olmak üzere rakamları bizler ödüyoruz."

Olpak, kamuoyunun bir takım algıları olduğunu, üç ayrı operasyonun neden aynı gün yapıldığının açıklanması gerektiğini bildirdi.

Bu algıları giderici açıklamalar yapılması gerektiğine işaret eden Nail Olpak, "Ülkemizin itibarına sahip çıkmalıyız. Bu konuları yerinde takip etmek kaydıyla borsa ve faiz gibi konuları hızla aşabileceğimizi düşünüyoruz. Bunlar ani etkilenebilir, düşebilir, ani toparlanabilir. Temennimiz, bu sürecin üretime yansımamasıdır."

Olpak, ziyaretin sonunda MÜSİAD tarafından hazırlanan ve ekonomi raporlarını içeren kitapçıkları Vali Savaş'a takdim etti.

Muhabir: Sedat Şimşek
Yayınlayan: Mehmet Yılmaz Güldaş

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141