• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 22 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Murat BOZ..''Doksanlı Yıllarda Patlamak Daha Kolaydı!''...

Murat BOZ..Doksanlı Yıllarda Patlamak Daha Kolaydı!...

Yeni çalışmalarından ve gelecek albümünden bahseden Murat Boz, müzik dünyasına ve hedeflerine dair önemli açıklamalarda bulundu.

“Uçurum” Daha da Gecikecekti

Aslında “Uçurum” daha da gecikecekti ama geciktirmemek için yazın ortalarına doğru şarkımızı dinleyenlerin karşısına çıkardık. İyi bir şey yaptık galiba. Çok mutluyum Bodrum"da tatildeydim, hem iş hem tatil, Çeşme, Antalya, sahil yerlerini gezme fırsatım oldu, gerçekten bayağı dinleniyor şarkı.

Kulağıma Hoş Gelen Her Şeyi Söylerim

Benim müzik dinleme zevkim şöyle; kulağıma hoş gelen her şeyi dinlerim ve kulağıma hoş gelen her şeyi söyleme yetisine de sahibim. Ben alaturka da söyleyebiliyorum, rock motifli şarkılar da söyleyebiliyorum, o yüzden “Uçurum” da yürüyen, daha çok Türk insanına hitap eden bir şarkı olduğu ve okuduğumda da içime sindiği için ve karşı tarafa da bunu yansıtabildiğim için söyledim. Eleştiren arkadaşlarım oldu biraz sanki senin tarzının dışında mı dediler ama hayır, ben kulağıma hoş gelen şeyleri söylemeyi seviyorum. Ayrıca “Ötme Bülbül”ün söz ve müziği bana ait. İlk defa bu single'da söz ve müziği bana ait bir şarkıyı seslendirme fırsatı yakaladım, inşallah insanlar da beğenirler.

Mesaj Verelim İstedik

Fotoğraflardaki savaşçı imajı spontane gelişen bir olaydı. Bu konuyla ilgili düşüncelerimiz vardı, bu endüstride çok büyük savaşlar veriyoruz ama tabi yanlış anlaşılmasın bu savaş asla kanlı bir savaş değil, mücadele anlamında. Biz korsanla savaşıyoruz, MP3'le savaşıyoruz ve bu savaşta kaliteli bir şeyler yapmaya çalıştığımızı göstermek istedik insanlara. Yakışıklılık kaygımız çok fazla yok, zaten eli yüzü düzgün bir adamız. Burada bir mesaj verelim istedik insanlara, yani bizim göz önünde bulunan kişiler olarak hitap ettiğimiz insanlara bir şeyler anlatmamız gerekiyor diye düşünüyoruz biz ekip olarak ve bu çalışmayla da güzel bir mesaj vermeye çalışıyoruz. Ne kadar kötü şeyler olursa olsun mücadeleye varız, ayaktayız, güçlüyüz, kaliteli bir şeyler yapmaya devam edeceğiz mesajıdır bu.

Şovsuz Olmaz

Türkiye"de shov yapılmıyor. Yurtdışında bilmiyorum konserleri izlemeye fırsatı olanlar oldu mu, özellikle Madonna'nın, Justin Timberlake'in… Bizim Demet Akalın'la bu yaptığımız şov onun onda biri bile değil ama bu tarz şovların artık Türkiye'de yapılması lazım ve sanatçıların birbirlerine destek olması lazım, birbirlerini yükseltmeleri, yüceltmeleri gerektiğini düşünüyorum. Biz kendimizce böyle bir şey yapmaya karar verdik ve çok da hoş oldu, çok da güzel tepkiler oldu. Bu çok da basit bir şey düşünün yani, bir de bunun daha komplike, daha gelişmiş bir şov olduğunu düşünün. O duruma geldiğinde tepkiler nasıl olur, artık siz tahmin edin. Bunlar biraz da bütçe isteyen şeyler ama insanların bundan kopmaması lazım, bu şekilde büyüyebiliriz ancak diye düşünüyorum. On kişilik bir dans ekibim var, onlarla ben de dans ediyorum. Konserlerimiz çok eğlenceli, şov içerisinde geçiyor. Çok eğleniyorum. Zaten bu işin pozitif yanı bu, siz eğlenmezseniz bu işi yapamazsınız. Biz o şovla kendimiz eğleniyoruz, insanları da eğlendiriyoruz ve güzel bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. İnsanların kalbinde, gözünde o güzel ışığı görünce daha iyisini yapmak için de hırslanıyorsunuz.



 

Albüm Sonbaharda

Yeni albüm çalışmalarımız hızla devam ediyor. “Uçurum” bir ara çalışma, ön tanıtım. Bu singledaki şarkılar kuvvetle muhtemel albümümüzde de olacak. Şu an yüzde kırkı bitmiş gibi gözüküyor, çok güzel de şarkılarımız var, herhalde ekim sonu, kasım başı gibi yetiştirmeye çalışacağız.

90'lı Yıllarda Patlamak Daha Kolaydı

Bu kadar büyük bir ilgiyi beklemiyordum diyebilirim. Bizim işimiz son dönemde çıkan insanlar için çok zor, 90'lı yıllarda bu iş biraz daha kolaydı. Her çıkan patlıyordu, patlamak da bir şey değil, onu korumak da önemli tabi. Tarkan ve Kenan Doğulu bunu koruyanlardan… Ama şu çok kesin, o zamanlar biraz daha kolaydı, biz yeni jenerasyon kesinlikle imkansızı başarıyoruz. Benden sonra gelenlere de tavsiyem çok çalışmalarıdır. Tabi ki imkansız bir şey yoktur ama çok yaratıcı çok üretici olmaları ve hiç durmadan çalışmaları gerekiyor. Dışardan bakıldığı kadar kolay değil bizim işlerimiz. Çok zor bir endüstride çalışıyoruz.

 

Star Olabilecek Nadir İnsanlardan Biriyim

Biz bu işi iddialı olduğumuz için yapıyoruz, bu işin zorlukları var ama bize “star” sıfatını yakıştıracak olan kişiler, bizim halkımız, benim sevenlerim. Bunu başarmak için çalışıyorum zaten. Sevilmek çok güzel bir şey, buna değmek için çok çalışmanız, emek sarfetmeniz gerekiyor. Umarım o sıfatı hak edecek pozisyona ileride gelebilirim ama daha yolun başındayım, daha bir buçuk sene oldu. Ama şu an yeni jenerasyonda çok fazla da isim yok diyebilirim, bunu başarabilecek ender insanlardan biriyim.

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141