• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Murat Azgun: Kalite Artıyor

Murat Azgun: Kalite Artıyor
Marmaris'e, İskandinav pazarından geliştirilen SunPrime markasını kazandıran Turizmci Murat Azgun, 2014 yılında kaliteyi hedef alan yeni ve farklı bir konseptle müşterilerine "mutlu tatiller" sunmayı hedefliyor.

Marmaris, her yıl artan turist sayısına paralel olarak müşteri memnuniyetini ve karlılıkları artırmak amacıyla herşey dahil sistemi yerine farklı konseptlere yöneliyor. Marmaris'e, İskandinav pazarından geliştirilen SunPrime  markasını kazandıran Turizmci Murat Azgun, 2014 yılında kaliteyi hedef alan  yeni ve farklı bir konseptle müşterilerine "mutlu tatiller" sunmayı hedefliyor. 

Müşterilere daha kaliteli hizmet vermek amacıyla sezon hazırlıklarını sürdüren Sun Prime Otel İşletmecisi Murat Azgun,  Rusya ve Ukrayna'da yaşanan olayların Antalya bölgesinde fiyat indirimlerine neden olduğunu belirterek,  " 2014 turizm sezonunun 2013 turizm sezonundan çok da farklı olacağını düşünmüyorum.  Bu soruyu yıllardır aramızda tartışıyoruz, gelecek kişi sayıları artıyor ancak önemli  olan bence karlılıklarımızın artması. Marmaris'e her zaman turist gelmeye devam edecektir.  Önemli olan işletmelerimizin karlarını arttırmak. Avrupa pazarında güzel gelişmeler var herhangi bir kayıp yaşayacağımızı düşünmüyorum.  Ancak Rusya ve Ukrayna'daki  gelişmelerden dolayı özellikle Antalya Bölgesi'nde  fiyat indirimlerine yol açacağı bu fiyat indirimlerinde bölgemize sirayet edeceği endişem var. Buna karşılık döviz kurundaki düzelmelerin de bizi pozitif yönde etkileyeceğini ve misafir harcamalarının  daha da artacağını düşünüyorum" dedi.

dsc_1093.jpg

İHTİYAÇ NASIL DOĞDU?

Hollanda Fahri Konsolosluğu görevini de sürdüren Azgun,  bölgenin tek rekabet gücünün fiyat politikasına dayalı olmaması gerektiğini ifade ederek, "Biz yıllarca bildiğiniz gibi yurt dışından turist getiren bir acente  olarak  faaliyetlerimizi Marmaris'te sürdürmekteydik.  Son iki yılda bu faaliyetlerimize otel işletmeciliğini de ekledik, gözlemlerimiz bize bölgede elimizdeki tek rekabet enstrümanının fiyat politikası olamaması gerektiğini gösterdi. Bu nedenle sunduğumuz ürünleri çeşitlendirerek ve fark yaratarak  sunmamız gerektiğine inanıyorum.   Dolayısıyla insanlar gerekirse biraz daha fazla ödeyerek iyi bir tatil yapmak istiyorlar. Marmaris'te her şey dahil sistemine dayalı klasik bir kitle turizminin yanına kaliteyi hedef alan yeni ve farklı konseptleri de kullanmak için de bu kararı aldık" diye konuştu.

ANİMASYONUN OMADIĞI BİR KONSEPT

İskandinav Pazarı'ndan orta yaş turistlere hizmet vermeyi  planlayan Sun Prime Otel'in müşterilerine huzurlu, dingin ve animasyonsuz bir tatil imkanı sağlayacağını kaydeden Azgun, "Bu bizim içinde  yeni bir konsept  dolayısıyla müşterilerin tepkilerini tam olarak ölçmüş değiliz. Bu sene ölçeceğiz fakat anlaşmış olduğumuz Thomas Cook Firması'nın İskandinav ülkelerinde geliştirdiği Sun Prime markası  daha önce Tayland,  Yunanistan İspanya gibi ülkelerde başarıyla uygulanmış  daha önce de Antalya ve Alanya Bölgesi'nde  başarıyla uygulanmış ve Dalaman, Marmaris Bölgesi'nde  ilk olarak bizim tarafımızdan  uygulanacak.  Bu konsept biraz daha farklı özellikle orta yaş grubuna  hitap eden huzurlu, dingin, animasyonun olmadığı bir konsept  sadece yetişkinler için uygulanacak misafirlerimiz farklı pansiyon tiplerini  oda kahvaltı,  tam pansiyon  ve fuul pansiyon olarak seçme haklarına kendileri sahipler ve tüm hizmetlerini alakart restoran servis düzeyine masaya servis olarak alacaklar. Bunun yanı sıra  yatak konforu, kişisel bakım, sağlıklı menüler, spor, yoga  ve fitness gibi konseptin içerisinde. Dolayısıyla misafir memnuniyetine odaklanan bir konsept, bu konsept çerçevesinde Marmaris'ten mutlu misafirleri geriye yollayacağız.  Tabi ki bunlar daha bağımsız, kendi başına hareket edebilen  eğitimli bir kitlenin misafir tipleri  dolayısıyla etraftaki  esnafımıza küçük de olsa destekleri olacağı inancındayım" dedi.

KÜÇÜK İŞLETMELERİN FARKLI RAYIŞLARA GİRMELİ

Herşey  dahil sisteminin büyük otellerde başarıyla uygulanmasına karşın, küçük otellerde  sıkıntılara neden olabildiğini söyleyen Azgun bu konuda  şunları söyledi: " Her şey dahil sistemini en iyi uygulayan ülke biliyorsunuz ki biz Türkleriz. Bunların büyük tesislerde çok iyi uygulandığını düşünüyorum. Bu kitle turizminde sayıları gerçekten çok arttırmıştır. Marmaris, Bodrum özellikle bizim bölgemizde küçük otellerin çok olduğu bölgelerde  herşey dahil sistemini küçük otellerin uygulaması artan maliyetler dolayısıyla  zor olacağı düşüncesindeyim. Maliyetler arttıkça misafire sunulan imkanlarda kısıtlanma yoluna gidildiğinden bu sefer misafir şikayetleri artmakta ve maalesef tüketiciye mutlu tatiller sunamaz hale geliyoruz. Özellikle küçük otellerde farklı konsept anlayışlarına geçilmesi biraz daha kaliteyi arttırarak müşteri memnuniyetini  hedef almamız  herşey dahilden kurtulmak adına yapabileceklerimizdendir."

KALİTE ARTIYOR

Marmaris'te  kalitenin giderek arttığına da dikkat çeken Murat Azgun, "Marmaris'in fiziksel görünümünde gerçekten çok güzel ve olumlu değişikler yaşadık ve yaşamaya da devam ediyoruz.  Biz yıllar boyu maalesef misafir kitlemizin kalitesizliğinden  şikayet etmiştik ama daha düzgün daha doğru ürünler sundukça Marmaris'in güzelliğine daha büyük katkılar yaptıkça biliyorum ve ümit ediyorum ki misafir kalitemiz de buna oranla daha iyiye gidecektir" dedi.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141