• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Muhabir donarak ölmüş

Muhabir donarak ölmüş
Helikopter Kazasında Hayatını Kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu ve Arkadaşlarının Travmatik Çarpma Sonucu Öldükleri Açıklandı. İha Muhabiri İsmail Güneş'in İse Donarak Öldüğü Belirtildi.

Helikopter Kazasında Hayatını Kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu ve Arkadaşlarının Travmatik Çarpma Sonucu Öldükleri Açıklandı. İha Muhabiri İsmail Güneş'in İse Donarak Öldüğü Belirtildi.



Kahramanmaraş'ta 25 Mart günü meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının travmatik çarpma sonucu öldükleri açıklandı. İHA muhabiri İsmail Güneş'in ise donarak öldüğü belirtildi.
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi, parti merkezinde düzenlediği basın toplantısında, helikopter kazasında ölen Yazıcıoğlu ve diğer 5 kişinin otopsi raporlarını açıkladı. Buna göre, BBP lideri Yazıcıoğlu ve partili arkadaşları Erhan Üstündağ, Murat Çetinkaya, Yüksel Yancı ile helikopter pilotu Murat Kaya İstektepe'nin kaza anındaki çarpma sonucu, İHA muhabiri İsmail Güneş'in ise kaza sonrası donarak öldüğü otopsi raporu ile ortaya konuldu. Kamuoyunun merakla beklediği Adli Tıp Kurumu raporunun ellerine ulaştığını belirten Şanverdi, ''Çukurova Üniversitesi Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporda kazada ölen kişilerin ölüm sebepleri belirtilmiş, ancak ölüm zamanları belirtilmemiştir. Gazeteci İHA muhabiri rahmetli İsmail Güneş'in donarak öldüğü, diğer şehitlerin travmatik çarpma sonucu vefat ettikleri belirtilmiştir.'' dedi.

Şanverdi, rapora göre pilot İstektepe'nin zehirlendiği konusunda her hangi bir bulguya rastlanmadığını da açıkladı. Şanverdi raporla ilgili şunları söyledi: ''Düşen helikopterin pilotu merhum Murat Kaya İstektepe'nin otopsi raporunda herhangi bir zehirlenme bulgusuna rastlanmadığı belirtilmektedir. Aynı rapora göre Kaya İstektepe'nin yapılan kan tahlillerinde de genel olarak uyuşturucu ve alkol bulgusuna rastlanmadığı belirtilmektedir. Buradan hareketle pilotun kazadan önce helikopteri kontrol edebilecek durumda olduğu varsayımına ulaşılabilmektedir. Ancak bu durum bizim şüphelerimizi izale etmemiştir. Zira Almanya'dan getirdiğimiz uzmanların helikopterde buldukları ancak hafıza kartına ulaşamadıkları, Global Positining System (GPS) aletinin son derece gelişmiş bir alet olduğu tespit edilmiştir. Hafıza kartının da diğer elektronik parçalar ile beraber helikopterden Alman ekipler gelmeden önce alınarak Ankara'ya Ulaştırma Bakanlığı'nca getirilmiş olduğu düşünülmektedir. Şayet öyle ise neden çözümü yapılmamıştır. Adeta bir kara kutu gibi vazife görecek olan hafıza kartının bir an evvel deşifre edilerek sonucun tarafımıza verilmesi ve kamuoyuna açıklanması gerekmektedir. Helikopterde bulunan bu GPS aletinin son derece gelişmiş olanlardan olduğu Alan, Yön ve Yükseklik bilgilerini verdiği bilinmektedir. Yani bu alet hem denizden yüksekliği veriyor, hem karadan yüksekliği veriyor, hem dağlara olan mesafeyi veriyor. Son derece yetenekli, profesyonel, tecrübeli, 9 bin 600 mil uçuş tecrübesi olan usta ve aynı zamanda helikopter pilotlarının da hocası olan Sayın İstektepe bu aleti kullanıyor idiyse neden önündeki tepeye direkt çarpmıştır. Bu alet ile profesyonel bir pilotun helikopteri rahatlıkla kontrol edebileceği, sevk ve idare edebileceği bilinmektedir. Buna rağmen helikopter önündeki tepeye direkt çarpıyorsa bunun sebeplerini bulmak zorundayız. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü kayıtlarında yapılan incelemeler sonucunda pilotun 6 ayda bir periyodik olarak alması gereken sağlık raporunun en son 28 Haziran 2009 tarihinde alındığı ve ondan sonra alınmadığı görülmüştür. Bu durum son derece önemlidir. Zira merhum pilot İstektepe'nin 08.04.2009 tarihli otopsi raporunda her ne kadar uyuşturucu ve alkole rastlanmadığı belirtiliyorsa da aynı tarihte aynı kurumca hazırlanan "histopatoloji" raporunun bulgularını inceleyen kardiyoloji uzmanları pilotun ileri düzeyde kalp hastası olduğunu ve uçuş için elverişli bir kişi olmadığını belirtmişlerdir."

Bu gelişmeler ısığında helikopterin, pilotun hakimiyetinden çıkma ihtimaliyle ilgili kaygılarının devam ettiğini vurgulayan Şanverdi, Kaya İstektepe'nin cesedi üzerinden otopsi esnasında alınan numunelerden yeterli parçaların, uluslararası adli tıp otoritelerince ayrıca inceleme ve araştırma yaptırmak üzere kendilerine verilmesini de 22.04.2009 tarihinde resmen istediklerini aktardı. Bu taleplerinin karşılandığında numunelerin acilen yurtdışına gönderilerek ikinci bir otopsi raporu alınacağını ifade eden Şanverdi, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ayrıca 19.03.2009 tarihinde (AD 2009-07-52) Federal Aviation Authority (FAA) Amerikan Federal Havacılık Dairesi, düşen Bell 206 serisi helikopterler için ACİL kodu ile bir bildiri yayınladığı ve bu bildiride helikopterin bazı parçalarının mutlak surette değiştirilmesi gerektiği değiştirilmemesi durumunda pilotun hakimiyetini kaybedeceği helikopteri sevk ve idare edemeyeceği belirtilmektedir. Acil kodu ile bildiride belirtilen parçalar değiştirilmeden helikopterlere uçuş izni verilmemesini istemektedir. Burada soruyoruz: Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bu bildiriyi aldıktan sonra gereğini yapmış mıdır?"

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141