• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Aydın 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Muğla'ya 1000 kişilik yurt

 Muğlaya 1000 kişilik yurt
Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, "Muğla Menteşe’de üniversite öğrencileri için 1000 kişilik bir KYK Yurdu yapılacak” dedi.

Muğla’dan Ankara’ya giden heyetle birlikte  Ulaştırma ve Denizcilik, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor ile Sağlık Bakanı’nı ziyaret erden Ak Parti Milletvekili Nihat Öztürk: “Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’nun talimatıyla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanemize ulaşım için gereken kavşakla ilgili sıkıntı çözüldü. Muğla Menteşe’de üniversite öğrencileri için 1000 kişilik bir KYK Yurdu yapılacak” dedi.

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Muğla’dan Ankara’ya giden heyetle birlikte

4 farklı bakana yaptıkları ziyaretlerle ilgili açıklama yaptı.

Öztürk, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'yı ziyaretleri hakkında bilgi vererek, “ Ziyaretimizde, okulların fiziki şartlarının düzeltilmesi,  yöneticilerin liyakatları gözetilerek asaleten atanmaları,  birleştirilmiş sınıfların kaldırılması,  özellikle Milas ve Bodrum’da yaşanan öğrenci taşıma problemi, Muğla’daki okullara ödeneklerin artırılması” konuları ele alındı diye ifade etti.

Görüşmede, Muğla’da yaşanan ara eleman açığını ortadan kaldırmak için meslek liselerinin güçlendirilmesi önerisini Bakan Avcı’ya sunduklarını anlatan Milletvekili Öztürk, “ Deniz ve turizm şehri olan Muğla'ya ara eleman yetiştiren ilgili meslek liseleri açılması talebimizi ilettik.  Ayrıca, Bodrum, Fethiye ve Yatağan’da Halk Eğitim Merkezlerinin açılması, Marmaris’e Yeni İmam Hatip Lisesi açılması ve Milas İmam Hatip Lisesi’nin yenilenmesi gibi konularda görüş alışverişinde bulunduk” diye ifade etti.

Muğla’ya 1000 kişilik yurt müjdesi

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Çağatay Kılıç’ı ziyaretlerinde kentin sorunlarını aktardıklarına işaret ederek, şunları söyledi:

“Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Çağatay Kılıç’ı ziyaretimizde ilimize yapılan yatırımları ve projeleri konuştuk. Marmaris ve Köyceğiz’e yapılacak spor salonları ile Marmaris’e yapılacak olan Gençlik Merkezi’nin sözünü bakanımızdan aldık.

Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Çağatay Kılıç, görüşmede Muğla Sıtkı Koçman Üniversitemiz ’de eğitim gören öğrenci kardeşlerimizi sevindirecek bir müjde verdi.

Bakanımız, Muğla Menteşe’de üniversite öğrencileri için 1000 kişilik bir KYK Yurdu’nun yapılacağını paylaştı. Muğla’da üniversiteli öğrenci kardeşlerimizin en büyük sorunlarından biri de barınma sorunu,yeni yapılacak olan yurt öğrenci kardeşlerimize hayırlı olsun. Üniversiteli kardeşlerimizin barınma sorunun çözümü için çalışmaya devam edeceğiz”

Öztürk, Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım'ı da ziyaret ettiklerini ifade ederek,  “Sayın Bakanımız yaklaşık 1 saat boyunca bizleri dinledi. Görüşmemizde Muğla'mızın ilçelerinde yaşanan ulaşımla ilgili sıkıntıları,  marinaların çekek yerleriyle ilgili sorunları ve Muğla il genelinde ulaşımla ilgili yaşanan sıkıntıları ve çözüm yollarını ele aldık” dedi

Yeni Hastanenin Kavşak Sorunu

AK Parti Muğla Milletvekili Öztürk Ankara’da misafir ettikleri  teşkilat başkanlarıyla Muğla’nın sağlık alanındaki sorunlarını Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na aktardıklarını da vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Sağlık Bakanımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu’nu ziyaretimizde ilimize yapılan sağlık yatırımlarını ve yeni hastane projelerini konuştuk.

 Marmaris, Milas ve Yatağan’a yapılacak yeni hastanelerin sözünü Bakanımızdan aldık. Bakanımıza Uzman Doktor ve sağlık çalışanı sayısının artırılması yönündeki talebimizi de iletme fırsatı bulduk.

Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’nun talimatıyla Muğla’da sağlık alanında önemli bir gelişme sağlayacak olan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanemize ulaşım için gereken kavşakla ilgili sıkıntı çözüldü.

Bakanımızın talimatıyla Karayolları Genel Müdürlüğü kavşakla ilgili gerekli düzenlemeleri en kısa süre içinde hayata geçirecek”

Bu arada, AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer’inde katıldığı ziyaretler kapsamında Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman da ziyaret edildi. Ziyarette, Muğla turizmi ve yaşanan gelişmeler ele alındı.

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Muğla’dan TBMM’ye gelen muhtarları 2 gün boyunca Ankara’da misafir etti. (Basın Bülteni)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141