• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • Muğla 7 °C
  • İzmir 7 °C
  • Aydın 9 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

MUĞLA'NIN İLK VE TEK UYDU TELEVİZYONU : KANALF YAYINDA

MUĞLANIN İLK VE TEK UYDU TELEVİZYONU : KANALF YAYINDA
Fethiye’de yıllardır karasal yayın yapmakta olan KANAL F, Muğla'nın ilk ve tek uydu televizyonu olarak TURKSAT üzerinden yayınlarına başladı.

1994 yılında yayın hayatına başlayan KANAL F; en büyük adımlarından birisini daha attı. Bir süre önce duyurusu yapılan  "test yayını" 6 Ekim tarihinden itibaren Turksat Uydusu üzerinden izlenebiliyor.

10 yıl süreli uydu lisansı alan KANALF, TURKSAT 3A uydusu üzerinden; 11557 MHz, Symbol: 30.000, Pol: Dikey (V) frekansından izlenebiliyor.

KANAL F Televizyonu Genel Yayın Koordinatörü Sıdıka Zeybek Kölemen KANAL F'nin artık MUĞLA'NIN TELEVİZYONU sloganıyla Muğla'nın televizyonu olduğunu kaydederek merak edilen konular üzerinde açıklamalar yaptı. 

Kölemen, isim konusuna açıklık getirerek "KANAL F Televizyonumuz bütün Muğla'da biliniyor ve KANAL F'nin prensipleri, çizgisi bütün Muğla'lılar tarafından takdir görüyordu. Bizde KANALF markasıyla, güvenilen ismiyle bu adımı atmaya karar verdik. Fakat bizim sloganımız ve yayın anlayışımız "Muğla'nın Televizyonu" olacaktır" dedi.

"Neden uyduya geçtiniz sorusuna da cevap veren Sıdıka Zeybek Kölemen "Televizyon ve gazeteler bir nevi kamu görevi yapmaktadır. Yayın yaptığınız bölgenin sorunlarına çözüm aramak, güzellikleri paylaşmak, daha yaşanılabilir, kalkınmış bir bölge oluşumunda sektörümüze büyük görevler düşmektedir. Biz bu anlayışla 20 yıldır ulaştığımız başarıyı bilgi birikimini Muğlamıza, bölgemize yaymak istedik” derken “Ayrıca, Uydu yayını düşüncemiz oluştuğunda sadece tv yayını açısından bakmadık. Fuarlar, internet siteleri kadar uydu yayının da Muğla'mızın tanıtımı için önemli olduğunu düşündük. Muğla'nın ilk ve tek uydu televizyonu olan KANALF'ye Muğla'lı hemşerilerimiz ne kadar destek verirse, sahiplenirse, bizler de Muğla'mızın dünyaya o kadar başarılı şekilde tanıtımını yaparız" ifadelerini kullandı.

Süreç hakkında bilgilendirmede yapan Sıdıka Zeybek Kölemen "Biz RTÜK'e resmi başvurularımızın sonucunda 10 yıllık uydu yayın lisansımızı aldık. Ayrıca teknik altyapımızı baştan aşağı yeniledik. Uydu yayınımızı sağlayan TURKSAT ile görüşmelerimizin sonucunda sözleşme imzalayarak 6 Ekim tarihinden itibaren test yayınına başladık. Şuan test yayınındayız. Test yayınına özel programlarımız ve haber bültenlerimizle izleyicilerimizin karşısında olacağız. Test yayınının ardından normal yayın akışımız devam edecektir. Muğlamıza, bölgemize ve ülkemize hayırlı olsun " dedi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141