• BIST 8737.87
  • Altın 2236.233
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1035
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 13 °C
  • Aydın 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Muğla’nın Alt Yapısı Büyükşehirle Güçleniyor

Muğla’nın Alt Yapısı Büyükşehirle Güçleniyor
Muğla Büyükşehir Belediyesi, 2017 yılı Eylül ayı sonunda il genelinde yaklaşık 157 kilometrelik içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu çalışmalarını tamamlayarak şehrin altyapı ağını güçlendirmeye devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 2017 yılı Eylül ayı sonunda il genelinde yaklaşık 157 kilometrelik içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu çalışmalarını tamamlayarak şehrin altyapı ağını güçlendirmeye devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi 2017 yılı Eylül ayı sonunda Muğla için planlı, düzenli, sağlıklı gelişmeyi sağlayarak gerçekleştirdiği içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu alt yapı yatırımları ile dikkat çekmeye devam ediyor. Şehrin tamamında yaptığı yatırımlarla vatandaşa sunduğu hizmet kalitesini her geçen gün daha da yukarılara taşıyan Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, 2017 yılının ilk 9 aylık sürecinde içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu çalışmalarında atağa geçti.

“138 Kilometre İçme Suyu Çalışması”

Vatandaşlara kaliteli ve kesintisiz içme suyu ulaştırmak adına hizmetlerini sürdüren MUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, il genelinde 2017 yılı Eylül ayı sonunda yaklaşık 138 kilometre uzunluğunda içme suyu çalışması gerçekleştirdi. Bunun yanında il genelinde içme suyu alt yapısını güçlendirmek adına MUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından 2017 yılı Eylül ayı sonu itibariyle Bodrum ilçesinde 18 bin 531 metre, Milas ilçesinde 23 bin 454 metre, Menteşe, Ula, Yatağan ve Kavaklıdere ilçelerinde 20 bin 194 metre, Marmaris ve Datça ilçelerinde 15 bin 074 metre, Köyceğiz, Dalaman ve Ortaca ilçelerinde 44 bin 999 metre, Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde ise 15 bin 418 metre içme suyu hat çalışması tamamlandı.

“13 Kilometre Kanalizasyon, 6 kilometre ise Yağmur Suyu Hat Çalışması”

13 ilçe ve 566 mahallede yapılan altyapı çalışmalarının tamamlanması ile mahallelerin sağlıklı ve modern bir altyapı sistemine kavuşturan MUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, 2017 yılı Eylül ayı sonunda yaklaşık 13 kilometre kanalizasyon, 6 kilometre de yağmur suyu hat çalışması gerçekleştirdi. İl genelindeki Kanalizasyon ve yağmur suları çalışmalarına hız kesmeden devam eden MUSKİ ekipleri, mahallelerin ihtiyaçlarını karşılamak için yatırımlarına devam ediyor.

Başkan Gürün: “MUSKİ 2018’de 430 Milyon Alt Yapı Çalışması Planlıyor”

Büyükşehir Belediyesi’nin bugüne kadar Muğla’ya 700 Milyon TL yatırım yaptığını, bunun 214 Milyon TL’sinin MUSKİ’nin yatırımı olduğunu söyleyen Başkan Gürün, 2018 yılında sadece MUSKİ’nin 430 Milyon TL’lik alt yapı çalışmasını planladığını vurguladı. Başkan Gürün; “Bugüne kadar MUSKİ birimimiz alt yapı çalışmaları ile 32 susuz mahallemizi suya kavuşturdu. İller Bankası’ndan sağlanan kredi ile Kavaklıdere ilçesinde başladığımız kanalizasyon çalışması devam ediyor. Fethiye’de Ölüdeniz Arıtma Tesisi ile önemli bir yatırımı gerçekleştirdik. Seydikemer ilçemiz için İller Bankası A.Ş Genel Müdürlüğü ile görüşmeler devam ediyor. Kısa süre içerisinde sonuçlandırılmasını beklenmektedir. Ayrıca Ula ilçemizde yapılacak olan kanalizasyon hattının ihalesi İl Bank A.Ş Genel Müdürlüğü tarafından Ankara’da gerçekleştirildi. Marmaris ilçesi Atıksu Arıtma tesisi projesi tamamlandı ve projemiz bakanlık tarafından onayladı. Herhangi bir problem yaşanmaz ise Dünya Bankası kredisi ile Marmaris’e yakışır bir arıtma tesisi yapacağız. Dünya Bankası’ndan alınan kredi ile Turgutreis Atıksu Arıtma Tesisi, kanalizasyon hattı yapımı ve mevcut 29 Atıksu Arıtma Tesisi’nin rehabilitasyonunu tamamlayacağız. Bütün hizmetler ve daha fazla için 2018 yılında 430 Milyon TL alt yapı çalışması öngörüyoruz. Daha yaşanır bir şehir yaratmak ve güzel Muğlamızı geleceğe koruyarak taşımak için çalışıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141